siodło ujeżdżeniowe

trzynastka   In love with the ordinary
18 września 2009 00:01
nie ten wątek. Przepraszam  :kwiatek:
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
18 września 2009 10:32
ushia, siedzi sie niezle, generalnie przyjemne siodelko, tylko z tym dopasowaniem do wszystkich koni nie do konca tak jest :/ na mojego np nie jestem w stanie dopasowac, bo wymienne leki koncza sie na 34 :/  i uwazac trzeba kupujac uzywane- ostatnio znajoma probowala uzywke i po zalozeniu na konia okazalo sie, ze jest potwornie krzywe
szafirowa, a 34 to jak szeroki łęk...? szerzej trzeba robić na zamówienie?
ushia   It's a kind o'magic
18 września 2009 14:25
dzieki - noooo, takich mamutkow powyzej 34 to nie mam w zasiegu - w kazdym razie i tak lepiej pasowac niz tradycyjne
zdecydowalam sie jednak na cair - jak mi go zlosliwcy podziurawia to wypcham zwyczajnie i juz
i kusi mnie nowe, tylko sponsor by sie przydal 😉
Anaa - w moim przypadku pomógł zaprzyjaźniony trener, będący jednocześnie właścicielem sklepu jeździeckiego: zadzwonił do przedstawicielki, podał wymiary konia i mniej więcej jaki rozstaw, przysłali siodło do jazdy próbnej. Przetestowaliśmy, pojeździłam trzy dni, i zamówiliśmy takie samo.

A na stronie są telefony do autoryzowanych regionalnych przedstawicieli, którzy dopasowują siodła : http://www.stubben.com.pl/index.php?id=31640
A ja dzisiaj dostałam na próbę Prestige Top Dressage i jestem baardzo zadowolona i wydaje mi się, że już tego siodła nie wypuszcze ze swoich łapek 🙂
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
19 września 2009 20:17
a co myslicie o ujezdzeniowkach Anky? i gdzie mozna takowe obejrzec, pomacac, ew. zamowic do przymiarki, i jazdy probnej, lub wogle kupic?
x-horse 😉
dla mnie siodło dość ciekawe.. ale jak każde inne - trzeba w nie wsiąść by ocenić na własnej skórze czy pasuje nam i dla naszego konia, w naszym przypadku totalne rozejście się kontrukcji poduszek z długością nogi 😉 nie było sensu brnąć w ten model
hmm, w sklepie wsiadłam sobie na daw-maga sylwester, jakie jest to siodło? ma może ktoś zdjęcia w nim? jak usadza, czy jest ortopedyczne, czy nie?
Nirv, a siedząc nie czułaś jak Ci w nim się siedzi? jasne, na koniu to co innego ale na prawdę nikt za Ciebie nie oceni jakie DLA CIEBIE będzie w odczuciach
Właśnie, jak myślisz o zmianie siodła, bądź zależy ci na tym, żeby zobaczyć jak się w nim siedzi/jeździ to może weź testowe?
na koniu całkiem inaczej, czułam to w isabelce też, bo w mojej nie moglam dobrze usisc i wypadalam na tylnilek, a w sklepie nie te siodlo :P siedząc w sklepie wydawało mi się fajne, głębokie, bloczek taki w sam raz.

można gdzieś wziąć daw-maga na próbę, tudzież przymiarkę? bo ja nigdzie daw-maga nie widziałam zbytnio na testy 🙁

aa, i wie ktoś jak tam z łękami jest? bo potrzebuje czegoś w okolicy 31-32 wintecowe, a numeracja daw maga to S,M,L jest i nie wiem jaki braż
Nirv, obawiam się, że to już nie wina siodła samego w sobie że nie potrafiłaś w nim usiąść i leciałaś na tylni łęk 😉 raczej wina niedopasowania do swojej budowy i do konia
Nirv to będzie chyba M-ka
Mogę prosić zdjęcie osoby 168-170cm w siodle Kieffer Lech Profi? Chcę jedynie porównać długość tybinki. :kwiatek:
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
21 września 2009 16:38
Gosia, 172:

Alvika, a jaki to rozmiar?
A znacie może siodełko Dressage Professional Prestige?

Może ktoś wie czy niska osoba się w nim odnajdzie? (chodzi mi o długość tybinek)

Z góry dziękuję  :kwiatek:
Astra, uderzaj do Sierrki.
Alvika, a jaki to rozmiar?

Ja nie Alvika, ale 17 🙂
Rzeczywiście Sierka ma Prestige Dressage Professional i kocha je miłością wielką choć sama wzrostu jest raczej nikczemnego 😉 bowiem Sierka ma dokładnie 160cm wzrostu 😉

Odnajduje się w nim bez problemu mimo iż jest dość płaskie - jak na ujeżdżeniówkę -  i ma zupełnie - jak na ujeżdżeniówkę - małe klocki kolanowe. I bardziej z tego powodu to siodło nam (w teamie: ja&moje potrzeby+koń&jego temperament) pasuje niż z powodu mojego wzrostu. Gdyby co, służę zdjęciami swojej osoby w tym siodełku 🙂

Ale powiedz mi: gdzie dorwałaś tego Professionala! Ja chciałam poszukać dla siebie takiego samego siodła (tylko szerszego) i nigdzie, dosłownie nigdzie nie trafiłam na choćby jeden egzemplarz tego modelu.  😵  A szukałam też na zagranicznych ebay'ach i w ogłoszeniach :/ Nic... :/
Astra również jest wzrostu niewielkiego 159 cm (w dowodzie 160 😉 ). 

Bardzo chętnie obejrzę zdjęcia 🙂 szczególnie ułożenie nogi i długość tybinek.  :kwiatek:
A siodełko na bardzo znanym polskim serwisie aukcyjnym wisi...
Gosic - dzięki 🙂
Astra, rzeczywiście wisi  😲 ale nie podane zostało podane interesujące mnie info: jaki rozmiar łęku itp 😉

Niestety ja mam problem z "dziubaniem łydką" i podciąganiem pięt więc moja noga powinna wypadać ok 4-5cm niżej ( zwłaszcza kolano) nawet przy moim wzroście. Mimo wszystko uważam, że tybinki nawet jeśli są za długie, to nie wiele. A gdybym jeszcze nie podciągała tych pięt i opuściła nogę, to byłoby wręcz zupełnie dobrze 😉

Pozdrawiam 😉
hej

pilnie potrzbuje informacji

passier gg łęk 3 to mniej wiecej ile w numeracji 31,32,33 itd

to raczej węższe siodło czy szersze bo nie mam zielonego pojecia jak to w tych modelach sie liczy  🙇 :kwiatek:
czy jest ktoś z warszawy kto ma daw-maga sylwester? i mógł by mi dać w nim się przejechać?
ushia   It's a kind o'magic
23 września 2009 06:56
Przepadło - kupiłam za potworne pieniadze nowego Winteca Isabell 😜
Mało patriotycznie bo w niemcolandii, ale partriotyzm umiera jak mam osprzet i komplet lekow za te sama cene co gole siodlo w Pl
Przepraszam bardzo za OT ale nie mogę się powstrzymać. Sieraa, ten kasztan w pomarańczach mnie normalnie zachwycił  😍 cudnie dopasowane  😅
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
23 września 2009 07:45
ushia, GRATULACJE!  🙂
Astra, rzeczywiście wisi  😲 ale nie podane zostało podane interesujące mnie info: jaki rozmiar łęku itp 😉

Niestety ja mam problem z "dziubaniem łydką" i podciąganiem pięt więc moja noga powinna wypadać ok 4-5cm niżej ( zwłaszcza kolano) nawet przy moim wzroście. Mimo wszystko uważam, że tybinki nawet jeśli są za długie, to nie wiele. A gdybym jeszcze nie podciągała tych pięt i opuściła nogę, to byłoby wręcz zupełnie dobrze 😉

Pozdrawiam 😉

Sierra dziękuję za zdjęcia :kwiatek:
rzeczywiście wygląda to dobrze 🙂 tybinki są idealnej długości na takiego krasnala jak ja 😉 Też mam problem z tym "dziubaniem", no ale to kwestia ćwiczeń.

A powiedz jaki Ty masz rozmiar siedziska?
Te na aukcji to podobno 18", co do rozstawu łęku Pani nie potrafi podać, niestety 🙁

Pozdrawiam
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się