Czy macie problemy w swoich stajniach z zapachem amoniaku?
Jak z nimi walczycie?
Czy są na rynku jakieś pochłaniacze do stajennych zapachów?
ja to bym "walczyła" częściej wymienianą ściółką. 😉
kaloe, u nas w stajni, gdzie wybiera sie z boksow codziennie, amoniakiem nie smierdzi. czasem nawet z drogi nie czuc, ze przejezdza sie obok stajni (zdanie osob - niekoniarzy, ktorzy odwiedzali stajnie).takze ja nie mam takiego problemu 🙂
No i trzeba zapewnić dobrą wentylację.
Akurat ja wybieram mokrą ściółkę codziennie ale gdy przychodzę do stajni rano jest niesamowity zapach amoniaku 😕 .Nie miałam takiego problemu wcześniej , pojawił się on wraz z urodzeniem się źrebaczka co prawda nie tak odrazu ale w miarę jak mały rósł zapach był coraz mocniejszy. Myślałam żeby kupić preparat BIOKING podobno dobry może orientujecie się ile kosztuje. 🤔
Ale to źrebak (a konkretnie jego mocz) ma taki wpływ na zapach w stajni? To może lepiej zainteresowac się, dlaczego tak jest? Może ma problemy z układem moczowym?
Z obserwacji: źrebak z klaczą trochę więcej robią gnoju jednak, no bo i źrebak łazi po boksie, klacz za nim, więc wszystko jest bardziej zmieszane. Ja miałam mega czyścioszkę, która nie dośc że wiecznie sucho w boksie to każda kupka dokładnie w jednym miejscu, a jak urodziła źrebaka to w boksie ciągły bałagan był.
BIOKING
http://bioking.com.pl/index.php?m=1za 5kg -140zl
za 20kg - 400 zl
ponc srednio wychodzi 1kg na boks na miesiac.
bardzo oplacalna zabawa i wysylaja probki 😎
Z obserwacji: źrebak z klaczą trochę więcej robią gnoju jednak, no bo i źrebak łazi po boksie, klacz za nim, więc wszystko jest bardziej zmieszane. Ja miałam mega czyścioszkę, która nie dośc że wiecznie sucho w boksie to każda kupka dokładnie w jednym miejscu, a jak urodziła źrebaka to w boksie ciągły bałagan był.
Jest dokładnie tak jak piszesz.
zoyabea dzięki za podanie cen. Rzeczywiście jest drogie ale jeśli by było skuteczne to może warto kupić.
zoyabea dzięki za podanie cen. Rzeczywiście jest drogie ale jeśli by było skuteczne to może warto kupić.
Prosze 😀
Cena JEST bardzo oplacalna w porownaniu do wiekszosci specyfikow na rynku 😎
Bioking podobno bardzo skutecznie usuwa zapach że nawet ubrania nie przesiąkają zapachem stajni .
A czy może ktos z was stosowaŁ ten preparat?
Bioking podobno bardzo skutecznie usuwa zapach że nawet ubrania nie przesiąkają zapachem stajni .
A czy może ktos z was stosowaŁ ten preparat?
Ja sie przymierzam. Zadzwon do goscia to Ci wysle probke 😉
sznurka,
powiedz prosze - na prawde ten biotal litrowy schodzi w miesiac na boks?
zoyabea, ja kupuję ten 250 ml
i starcza mi na 2 miesące jakies - na 2 boksy (boksy angielskie, scielone słomą, podłoze płytki betonowe, sprzątam boksy codziennie, konie są poza boksem od rana do zmierzchu)
czasem psikam codziennie, czasem nie psikam kilka dni wedle uznania, nie wedle instrukcji,
uwielbiam ten srodek, zwłaszcza ze się dobrze aplikuje
wczesniej sypałam dezosanem ale biotal pachnie ładniej, lepiej się aplikuje i wbrew pozorom wychodzi taniej
ja uzywam juz chyba ponad rok go
cenne informacje, dziekuje :kwiatek: