Kącik Rekreanta II (rok 2009)
Strzyga, taaaaa....... z tym "Gdzie jest wyjscie?" to niezle strzelilam. Hehe
fin, oj dzialo sie dzialo. Conajmniej parokrotnie zrobilysmy z siebie wariatki. Poszkodowana siedziala cicho a my rozkrzyczane i smiejace sie ze wszytskiego latalysmy po korytarzach. Kto tu byl w szoku to ja nie wiem. 😉
kujka, no i super !
Do wedzidla wracmy juz we wtorek. Jak Paczusiowi wszytsko ladnie dojdzie do siebie. 😉
lov, to trzymam kciuki zeby bylo ok.
ZDALAM !!
Dziekuje bardzo za kciuki !
wątek zamknięty
Klami, dzieki 🙂 czekam w takim razie na relacje z powrotu do wedzidla
PonyNie poznalabym go!
dzis odwiedzila nas Cieciorka 🙂 bylo jak zwykle sympatycznie, na jej aparacie jest sporo zdjec Gilka w nowym ankykomplecie, niestety, nie wiem kiedy do mnie dotra.. ale jak dotra to wstawie 😉
Pierwszy galop za nami (Gil zadowolony wielce). Poza tym, zapieprzal do przodu troche, ale ogolnie nie jest najgorzej. Wracamy do pelnej sprawnosci 🙂
wątek zamknięty
łaaał, jaki warkoczyk z grzywki! Wygodnie nosi ?
wątek zamknięty
Wygodnie, wygodnie 😀
wątek zamknięty
Alice ślicznie 😜
Klami gratulacje (za zdany egzamin) :kwiatek: ciesze sie, że tak jak piszesz w "o czym teraz myślisz", zaczyna się układać 😅
Pony więcej Siwego! 😍
wątek zamknięty
Bartolinka 😍 💘 😍
wątek zamknięty
armaquesse a co u Kucki? 👀 😜
Quendi śliczny chłopak! 😍 a jakie jaaaabłka 😜 😜 😜
wątek zamknięty
Muszę się Wam pochwalić
Dzisiaj mam gębusię uchachaną od ucha do ucha - dwie jazdy skokowe i dwa sukcesy. Zygzak na Modusie pomykała dzisiaj prawie-parkur 60 cm i to bardzo udanie. A później dwa pozostałe wałaszki i jedna z klaczek ćwiczyły podskoki na kopercie z równie pozytywym skutkiem.
😀 😀 😀
wątek zamknięty
fin, :kwiatek:
A jak tam u was??
wątek zamknięty
Ascaia brawo, brawo! fotki robiłaś? 😀 jak tam kantarki?
Klami dzien po tym jak wystawiłam ogłoszenie, dowiedziałam się, że mogę wsiadać. Forumowa Faszka życzyła mi miłej gleby, po dłuuugim staniu kobyła była... a lonżować nie mogłam bo małe koło to obciążenie, itd... no i na dodatek byłyśmy same na ujeżdżalni, czego kobyła nie znosi. Ale zaskoczyła mnie bardzo, zapluła się tak, jak dawno nie było 😲 😎 i reagowała na mnie, o czym czasem zapomina 🤣 Fajnie. Potem wsiadłam drugi raz i niestety w kłusie troche utyka. I koło się zamyka. Nie mogę jej nie ruszać, bo się robią opoje i ona świra dostaje... w ręku jej nie wezmę, bo ostatnio mało mnie nie staranowała; luzem jej nie puszczę, wiadomo jak by to się skończyło. No i co zostaje? Wsiadać... ale jak w kłusie kuleje to nie powinnam. Chyba że tylko na stępa. A wet mówił że mam jeździć. I co teraz? 🤔
wątek zamknięty
wsiadać i stępować i pracować
pogadaj z Caroline ona "co nieco" o stępowaniu z siodła kulawców wie 😉
a fotek nie mam, dzisiaj było filmowanie, ale przez nasze komentarze nie nadaje się to do publikowania 😁
wątek zamknięty
Ascaia taaak lepiej nie publikuj 🤣
pony ja to Atosa pamiętam jako czterolatka-brzydala 😀iabeł: ale "się wyrobił" (bo to oczywiście Twoja zasługa) 😍
fin ja aktualnie bardzo bym chciała na Siwera chociaż na stępa siąść... ale być może już niedługo wsiądę 😅
wątek zamknięty
Wygodnie, wygodnie 😀
chyba muszę wpaść was zobaczyć 😀😀 Jestem w szoku że ten Fryz wygląda jak koń, a nie takie niewiadomo co :P Ktoś się w końcu nimi zaczął zajmować.
wątek zamknięty
Ascaia zeby pracować w stępie trzeba umieć 😀 ale będę chociaż próbować 🙄 🤣
Zygzak poskacesz, poskaczesz, a potem do Siwuszka wrócisz 🙂 i odwiedzę Was wtedy w końcu 💃
wątek zamknięty
fin, nie poddawaj sie ! Rzezbijcie w stepie!! Byle do przodu.
A ja wlasnie obliczylam, ze za niecale dwa tygodnie zaczynamy galopy. 😉
Zeby tym razem dane nam bylo zdecydowanie dluzej nacieszyc sie robota. 😉 Choc moj optymizm jest bardzo umiarkowany. Wiekszego konskiego pechowca nie spotkalam. Jesli tylko moze sie cos stac chocby bylo to dosc nieprawdopodobne to ... jemu sie to przydarzy.
wątek zamknięty
Quendi Cudowny jest! 💘 Super wygląda 🙂
wątek zamknięty
fin będzie więcej Siwego, może wieczorem🙂 Nie mam zbyt wiele aktualnych zdjęć-w nowej stajni nie ma kto robic.
Ascaiawidzisz jakie masz skoczne kuce?🙂 Ja dzięki Twojej zasłudze(tak, tak,dałaś mi do myślenia) wczoraj się drągowałam i powwoli zaczynamy skakac znow🙂
Zygzaktaaak, brzydal to chyba z niego był..Jak go przyweźliśmy do B. to dziewczyny mnie wyśmiały co to za łach;]. Najbardziej się wyrobił z zachowania!(Co z ciastkoniem?Nie wiedziałam, że nie jeździsz!)
wątek zamknięty
pony ano nie jeżdżę (na Siwym) już od półtora miesiąca... zapalenie ścięgna i mięśnia między kostnego 🙄 na razie stępiki w ręku i smarowanie, ale po połowie września ma przyjechać wet i obejrzeć 🙂 mi się wydaje, że on już nie kuleje, ale co ja tam mogę widzieć jak go trzymam (a poza tym się nie znam 🤣 ) mam nadzieję, że już nie kuleje i można będzie zacząć chociaż stępować 🙂
wątek zamknięty
a ja muszę się pochwalić bo mnie roznosi. Wczoraj zmieniłam wędzidełko kobyłce na podwójnie łamaną oliwkeczkę i co? kobyłka się tak zapluła i tak świetnie chodziła i była taka rozluźniona 😜 a dzisiaj sobie skakałyśmy i też świetnie 😜 kocham ją! 😍
ale tfu,tfu,tfu żeby nie zapeszyć
i dziewczyny proszę o mocne kciuki 19-20.09 :kwiatek: bo będzie drugie podejście do licencji😉
wątek zamknięty
Malaaa, a co za zawody w następny weekend, bo w lubelskim kalendarzu nie znalazłam
wątek zamknięty
Ascaia, świetnie się czyta takie radosne posty
u nas lepiej. przeniosłam "parkur" na duzą łąkę, tam więcej przestrzeni i bardziej miękko.
kobyła od razu inna. lepsze bardziej okrągłe skoki, przestała mnie nosić, rozluźniona i sterowna.
może ciasne zakręty na udeptanym twardym i śliskim małym placu jej nie służa.. a może mi nie służą 😉
zobaczymy jak będzie na jutrzejszych zawodach. dziś poskaczę też na Szogunie
wątek zamknięty
deborah, w tym pokręconym świecie trzeba szukać fajnych chwil, pielęgnować je, wręcz gloryfikować
trzymam kciuki za jutrzejsze zawody
wątek zamknięty
a ja dalej zalamana stanem mojego konia 😵 caly czas z kucykami na padoku, zdziczal totalnie... przyszedl po jablko, zjadl, odwrocil sie dupa i sobie poszedl... a jak go przyszlam posmyrac po dupce, to uszy polozyl i noga mnie postraszyl 🤔 to dostal w dupe klapsa bo nie mozna kopac. to uciekl z fochem. masakra... 😵 byle do poniedzialku, pakujemy sie w przyczepe i koniowi sie przypomni co to stajnia i czlowiek, bedziemy sie od nowa cywilizowac... ;/
wątek zamknięty
to dostal w dupe klapsa bo nie mozna kopac.
nie bałaś się, że odda? 😉
wątek zamknięty
Ascaia niestety nie w lubelskim. Jadę aż do Białegostoku na zawody żeby spróbować znowu zdać licencję 🏇
Angeel ym.. no to nie za fajnie 🤔 przeprowadzajcie się i cywilizujcie 🏇 trzymam kciuki;*
wątek zamknięty
[quote author=Angeel link=topic=6823.msg333737#msg333737 date=1252762064]
to dostal w dupe klapsa bo nie mozna kopac.
nie bałaś się, że odda? 😉
[/quote]
nie, ale wlasnie balam sie ze bez tego dostane, dlatego to ja mu "oddalam" :P
wątek zamknięty
Pozdrawiamy.
Ja chce juz wrocic do wedzidla.... :/

wątek zamknięty
a dlaczego na haku jeździcie? az tak mu nie pasuje?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.