kącik skoków

z galopu, wskazówka jest widoczna przy najeździe, a faktycznie z tej perspektywy mało. ogólnie foto z konia innego i dziwna perspektywa, wskazówka mniej więcej niecałe 3 m przed przeszkodą.

jutro rozłożę korytarzyk i spróbuje poskakać bez wodzy, ale nie wiem czy ten szaleniec na to sobie pozwoli...  👀 spróbujemy połapać konika za uszka, aczkolwiek wydaje mi się, że jak zobaczyłam zdjęcia, a później skakałam to udawało mi się nie zawisnąć tak na tych wodzach, jutro się zobaczy ;]
a konica to chyba nie jest kucem?
to niecałe 3 m na skoki z galopu moim zdaniem jest za mało. Ja dla moich chłopaków nieprzekraczających 140cm ustawiam na galop 2,8 do 3 metrów
Lotnaa   I'm lovin it! :)
05 września 2009 20:26
Ascaia, na takiej małej przeszkodzie? IMO 3 metry to maks. Ja na moim "kucu" (160cm) zawsze skakałam ze wskazówką 3m na galop, a przeszkody miały około metra.

Edit. Ale jak patrzę na to zdjęcie to nijak mi to nie wygląda na niecałe 3m  😉
Ponia   Szefowa forever.
05 września 2009 20:30
Moja trenerka dla moich chłopaków ( 164/ 174) ustawia na galop 3m wskazówkę.
może masz rację, że nie wzięłam po uwagę wysokości
dla kuca 60, a dla dużego konia 60 to jednak różnica

a właśnie, skoro już o odelgłościach mowa, jakie stosujecie odległości w czasie treningów (na drążkach, cavaletkach, wskazówki, skok-wyskok, szeregi)
wiem, że nie wygląda, bo taka dzika perspektywa, nie dość, że z wysoka, to po ukosie, moge zrobić zdj całkiem z boku 🙂
aaa, wstydzę się, cofam co powiedziałam, chyba mogę się obwołać dzisiaj blondynką
kucorom odmierzam 2,8 do 3 moich kroków, które za nic metra nie mają tylko ok.80cm
głupota moja bezdenna
🤦
Nirv Bardzo... no, bez pojęcia to ustawione! Sprowokowałaś konia do skrajnie bliskiego odskoku! a wtedy i zaawansowanemu jeźdźcowi jest trudno się znaleźć i ręce tak przedziwnie się układają  🙁
Pursat   Абсолют чистой крови
11 września 2009 18:07
Czy ktoś kojarzy klacz o imieniu Pendżegul? Chodziła skoki w kategorii pony. Chciałabym wiedzieć co się z nią dzieje, bo doszły do mnie niepokojące wieści...
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
11 września 2009 21:13
Przypomnimy się 😉 z zawodów 🙂
w oczekiwaniu na start:

Rozprężalnia:

I ze startu tylko jedna takie w miarę niestety... 🙁 :

🙂
tyska, super siwulec. Jak wam poszło?
12 września 2009 01:52
Na czysto, a to najważniejsze 🙂 młody, to na razie jeździmy treningowo, na wygrywanie przyjdzie czas ^^
Nasze pierwsze L-ki  🤣

I slide stop na rozprężalni  😂

tyska ile lat ma Twój siwek?

nikita chciałam tylko powiedziec, ze bardzo ladnie wygladacie! Szczegolnie podobaja mi sie zdjecia z zawodow wstawione w interpretacji, tak elegancko. Super 😉
Bardzo dziękujemy za miłe słowa  🙂
13 września 2009 09:36
Monia prawie 4,5 roku 😉
Pozwolę sobie wstawic jeszcze jedno zdjęcie, znalazłam je właśnie ^^ :
tyska Cieszę się, żeście się ogarnęli  🙂 Życzę sukcesów! Nie masz kogoś, żeby na zawodach np. spojrzał, czy nachrapnik nie krzywo?  👀 Ten triple trudny  🤔 Jak chcesz nadal sama trenować (?) to chyba będziesz musiała kurs gospodarzy toru zrobić  🤣
13 września 2009 17:20
halo, tripla pomagała budowac koleżanka... 😉 ma 105 cm wy. na 125 szerokości, więcy chyba dobrze... <???>
co do nachrapnika to właśnie on się przekrzywia niestety 🙁 A na zawodach jak to na zawodach... nie zbytnio czasu patrzec :P
a jak tam tyskakonik, plan treningowy młodego?
No to w końcu my sie pokażemy 🙂
Nasze początki ;D
15 września 2009 20:28
rewir na razie nie jeździmy, bo czekamy na kowala, kopyta ma już paskudne :/
wera super! 🙂
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
16 września 2009 20:12
kogo mam szanse spotykać w kuźni od jutra? startujecie, oglądacie, zdjęcia robicie? 👀
z Dżordką;* 23.08.2009r. Tarka😉
Bischa   TAFC Polska :)
17 września 2009 19:28
Ech Christine gdyby nie cholerny zjazd na uczelni , pewnie bym wpadła ... Ciekawe kto będzie . Ostatnie otwarte zawody , a ja tak nie lubię halówek  🤔
Odszedl Key Largo  🙁 🙁 
Kurde szkoda mi Julki, mam nadzieje, ze uda jej sie znalezc godnego nastepce ...

Julia jestem z Toba !!!

http://www.pzj.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1423&mode=thread&order=0&thold=0

Moon   #kulistyzajebisty
18 września 2009 11:59
Że co?! Faaak... 🙁
Strasznie szkoda, no... 🙁
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
18 września 2009 12:00
Ogromna strata... ogromna
😕
[']
Gillian   four letter word
18 września 2009 12:20
wielka wielka strata 🙁