Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Quendi Pokaż więcej swojego Bartosza 🙂 Ja również mam Bartka i w dodatku przyjechał do mnie z Twoich okolic, może to jakiś ród Bartków z nad morza 🤣
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
10 września 2009 08:53
Ach no tak, siodło za wąskie, zapomniałam, ależ ten chłopak się rozrasta szybko,  szafirowa czym Ty go karmisz?  😉

dobrym jedzeniem i uczciwa praca 😉

a teraz trzymajcie kciuki, bo zmykam do stajni- kowal ma byc o 13. 4 dni  bez jazdy na siwym i mam wrazeniem, ze wariuje juz...
wątek zamknięty
Słuchajcie nie wiem, gdzie spytać, więc spytam tutaj. Czy ktoś sie orientuje, czy ŚK przechowuje gdzieś archiwalne galerie z zawodów? Np. z 2004 roku, albo wcześniejsze? Volta pewnie nie, bo przecież była awaria serwera.
wątek zamknięty
"nie poddawać się" - łatwiej powiedzieć, trudniej zrobić. 😉
Ale! Przyszło mi siodło, jestem dobrej myśli.🙂
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
10 września 2009 12:07
Oj matka, matka  😉
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
10 września 2009 19:07
I jak tam, Brygado Kryzys? Jak Deborah, nosek poszedł trochę do góry?

Mnie ostatnio też z Rudą jakoś mniej idzie, ale cóż się dziwić - ostatnie 3 tygodnie było jedno wielkie WOW, to nie może trwać wiecznie. Nic, trza robić, a przejdzie. Za to im gorzej na Sarze, tym lepiej na Łosiu, po prostu dawno tak nie chodził 😵 To tylko potwierdza, że te konie są totalnie różne.
Sarka znów pokasłuje, kurz daje jej się we znaki, a mnie spędza to sen z powiek... 🙄

Nadworny fotograf bawi się rowerem we Włoszech, więc foty tylko self - mejd

Dziś cudowny dzień spod znaku dolce far niente - ach, uwielbiam.

Łośko
drażnimy kolegę

o co kaman?

i tak... inaczej

i Rude wredne
pasi pasi

ile mlecza zmieści się w pyszczku

i buziak dla całego KR!
wątek zamknięty
Angeel, rozumiem. 😉

kujka, no to super ! Teraz pozostaje zyczyc owocnej pracy !
Dziekuje za zainteresowanie. 😉
U nas calkiem niezle bym powiedziala. Klusujemy sobie coraz wiecej i wiecej. Niedlugo zaczniemy niesmialo galopowac. No i sie zobaczy co dalej bedzie. No i sie rozwiazalo dlaczego zaczelismy miec spore problemy ze zlapaniem prawidlowego kontaktu. Paczus mial wizyte dentystyczna, pilowanie i wyrywanie... a brrrr..... No i sie chwilowo bujamy na haku. Nie bardzo mi to pasuje, ale coz. Jak trzeba to trzeba.

Drogi KR. Bardzo ladnie prosze o trzymanie jutro kciukow. Mocno mocno. Na 9.00 mam poprawke z prawa karnego. Boje sie..... !!
A wczoraj zamiast sie uczyc to oczywiscie wyladowalam z kolezanka na izbie przyjec. I wraz jeszcze ze Strzyga biegalysmy w bryczesach itp. po szpitalu. Ech...
Wracam do nauki.
wątek zamknięty
10 września 2009 19:32
Klami, trzeba było się uśmiechnąć do tego ratownika z koszulką "najlepszy towar w mieście", żeby Ci dał zaświadczenie  😎

za mnie proszę trzymać kciuki tak gdzieś do 2 tygodnia października.
wątek zamknięty
Hehe.... ciekawy osobnik to byl. Hehe....
Tylko pytanie na co zaswiadczenie? Na kierowce prywatnej karetki. Heh...
😉
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
10 września 2009 19:59
Klami, to trzymamy kciuki, na pewno zdasz! 😉
wątek zamknięty
lov, nie dziekuje. Mam wieeeeeeeelka nadzieje, ze zdam.

Dobra, wracam do ksiazek, bo trace cenny czas. A 600zl za warunek to mi sie nie usmiecha placic. :/
wątek zamknięty
pony   inspired by pony
10 września 2009 20:46
to i my się może dopiszemy do Was, kąciku? pony i jej koń witają🙂
wątek zamknięty
Klami a co się działo na izbie przyjęć? 👀
wątek zamknięty
10 września 2009 21:28
fin, latałyśmy po korytarzach i się śmiałyśmy. A na końcu Klami wleciała na poczekalnie i krzyknęła "Gdzie tu jest wyjście?!" Na szczęście wszyscy wyszli żywi z tej wizyty.
wątek zamknięty
pony, prześliczna maść  😍
Naprawdę wygląda jak kucyk pony 😀
wątek zamknięty
pony   inspired by pony
10 września 2009 21:46
Alice,on tak jak Twój Chonsu(albo tak mi sie tylko wydaje)- jaśnieje, jeszcze troche i będzie całkiem biały🙂
wątek zamknięty
No taaak, ale mojemu wychodzi już hreczka i mój jest taki beżowy ogółem, a Twój ma taką piękną ciemną grzywę i srebrne jabłuszka 😉
wątek zamknięty
pony   inspired by pony
10 września 2009 21:52
a jeszcze trzy lata temu był praktycznie czarniutki, teraz jego maść jest zdecydowanie mniej praktyczna biorąc pod uwagę jego namiętnośc do taplania się w kupie..:P
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
10 września 2009 22:11
Klami, dzieki 🙂 wczoraj jak wsiadlam na niego i popracowalam w stepie i klusie to... och bosko bylo! to bylo jak powrot do domu  😎
wszystko robil co chcialam, byl taki chetny, wspolpracujacy i luzny ze nie chcialo mi sie zsiadac 🙂 niczego nie zapomnial, wrecz to chyba byla jedna z najlepszych moich jazd na nim. naprawde. i niech mi ktos powie ze temu koniowi praca nie sprawia przyjemnosci...

trzymam kciuki 🙂

i daj znac jak wrocicie do wedzilda, jak tam kontakt sie Wasz miewa

pony, ale sliczny kucyk pony!!
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
10 września 2009 22:14
kujka, może potrzebował wakacji, a jak je dostał... to się stęsknił? 🙂
..i docenił co mial :]
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
10 września 2009 22:18
cieciorka,  wiesz, niektorzy smieja sie ze mnie ze mialam konia niekulawego a go trzymalam w boksie i jeszcze zabulilam za badanie na ktorym wyszlo ze jest zdrowy, zamiast od poczatku jezdzic i sie nie przejmowac. widuje na codzien ludzi ktorzy jezdza na (coraz bardziej) kulawych koniach, ktorych nie lecza "dopoki sie nie podpieraja nosem" i... juz wole zeby sie ze mnie smiali ze nadgorliwa jestem :/
wątek zamknięty
pony   inspired by pony
10 września 2009 22:30
kujka bardzo nam miło, w zimie to jest dopiero kucyk pony- jak obrośnie futrem to robi za maskotkę 🙂
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
11 września 2009 14:51
maleństwo, ostatnie skoki na kobyle pokazały że jest gorzej niż myślałam
wracam do podstaw bo znowu zaczyna ze mną zapierniczać
po dzisiejszym  treningu zdecyduję czy jadę na zawody w niedzielę czy raczej do trenera żeby głowę naprawił

mam wrażenie ze wszystko tkwi w tym cholernym kwadratowym twardym placu ;/
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
11 września 2009 14:59
deborah, grunt to znalezc powod, wyeliminowac (w miare mozliwosci) i ruszyc naprzod! jesli sa problemy- ja bym wybrala wycieczke do trenera- niech sie J glowi 😉  (sama chetnie bym pojechala... :/ )

u nas tak +/- . plecy wygladaja juz prawie dobrze- sa duuuuzo mniej tkliwe, gulki prawie calkiem zniknely,a siwy na lonzy bardzo chetnie grzbietem pracowal. noga tez wyglada lepiej, tylko po kowalu i przekuciu troche dzisiaj 'macal' i mial momenty nieregularnosci- zobaczymy co sie jutro wykluje. mysle, ze po niedzieli moglabym juz siodlac... tylko nie mam czym :/ kombinuje zeby ta 'nieco' wygorowana sume na poszerzenie siodla wygospodarowac.
wątek zamknięty
Dynamo   Dynamicznie :))
11 września 2009 16:04
pony, bardzo fajne konisko 🙂 a maść cudna  😍
wątek zamknięty
pony co to za koń? napisz coś więcej, bo cudny jest!
mój ostatnio z kuplami w pastwiska zrobił zadymę, przeleciały przez pastucha, przegalopowały wokół stajni i zaparkowały na innym pastwisku, rezultat taki, że tylna noga lekko opuchnięta, mała ranka pod stawem skokowym, ale nic nie boli, nie kuleje i po jeździe noga sucha, koń za to raz zamulony - nie do upchnięcia, a wczoraj i dziś pełen wigoru, takie wahania jak u klaczy...
wątek zamknięty
pony   inspired by pony
11 września 2009 17:47
Dynamo, Pinesska, bardzo miło czytac takie rzeczy! Koń to moje brzydkie kaczątko (http://s49.photobucket.com/albums/f282/variouss/?action=view&current=zdjecie119.jpg), pksp,od Anakondy(Berdebrys-Ala po Empiku (Kwartet-Ema), obecnie ma 7 lat, nie wiem co jeszcze mogę napisac🙂
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
11 września 2009 18:20
pony, jeden z nielicznych siwków, które mi się podobają 😉
Klami i jak egzamin?

U nas dzisiaj kowal i mam nadzieję, że za dzień, dwa Kucyk wróci pod siodło 😅
wątek zamknięty
pony - sliczny jest  😍

no wlasnie, jak tam egzamin Klami ?

a ja po ostatniej wizycie w stajni (przedwczoraj) sie zalamalam. kon osowialy, jakis taki apatyczny, do ludzi zamiast lgnac to ucieka... 😵 potrzebuje resocjalizacji i dowitaminowania. ehh, pastwiska 24h/dobe mu nie sluza  😵
wątek zamknięty
pony   inspired by pony
11 września 2009 19:09
jeszcze raz wszystkim ślicznie dziękuje, przekaże siwcowi, że się podoba!
Aha, i właśnie, jeszcze cos! Gdzieś przeoczyłam fakt, że Busch wojuje na Skoczku, dopiero caroline zwrocila na to moją uwagę, a mój poniacz to półbrat Skoczka właśnie🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.