Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

deborah   koń by się uśmiał...
03 września 2009 13:03
Cimeries, pewnie sporo mniej.. ale przynajmniej poprzeczka stałaby ciut wyżej 😉 jakiś wstęp do europejskiego poziomu
Ponia   Szefowa forever.
03 września 2009 18:43
[quote author=Ponia link=topic=129.msg327774#msg327774 date=1251918058]

Też doszłam do wniosku ze Mistrzostwa Seniorów w skokach powinny być  trzy dni 130 a  finał 135.

Ponia i ile osób by te mistrzostwa jechało?
[/quote]

CI co mają II klase.
Cimeries, pewnie sporo mniej.. ale przynajmniej poprzeczka stałaby ciut wyżej 😉 jakiś wstęp do europejskiego poziomu

O to chodzi, już nawet nie europejskiego ale polskiego. MW nie można powrównywać z europą;]

edit:
zeszłym roku  seniorskie jechało 19 par, ukończyło 15. Patrząc na te wyniki, wydaje mi się z ok 10 par mogłobyy pojechać 130/135 nie wiem dokładnie ile ma II klase teraz.
Widział ktoś wyniki Nowęcina?
Ponia   Szefowa forever.
04 września 2009 12:49
Lena tam była tak tragiczna obsługa techniczna,że nie zdziwie się jak wogóle nie będzie wyników.
Nieładnie. A kto obsługiwał "technicznie" te zawody?
Ponia   Szefowa forever.
04 września 2009 14:50

Sędziowie byli z zachodniopomorskiego i parkurmajster byli z zachodniopomorskiego.
Nie pamiętam już dokładnie kto.
ale z mojej strony były to raczej ostatnia wizyta na zawodach w nowęcinie.
Parkurmajster to był Marek Markiewicz  a dalej to nic nie wiem ..

[quote author=Lena link=topic=129.msg328974#msg328974 date=1252065033]

Sędziowie byli z zachodniopomorskiego i parkurmajster byli z zachodniopomorskiego.
Nie pamiętam już dokładnie kto.
ale z mojej strony były to raczej ostatnia wizyta na zawodach w nowęcinie.
[/quote]

mam podobne zdanie 🙂
Az tak zle?? A z tego co pamietam to zawsze sie slyszalo, ze te zawody w Nowecinie to super sprawa??
Ponia   Szefowa forever.
04 września 2009 18:41
Az tak zle?? A z tego co pamietam to zawsze sie slyszalo, ze te zawody w Nowecinie to super sprawa??

Tak, chyba pod względem tego że z soboty na niedziele jest impreza.

Podłoże jest coraz gorsze, mogli chociaż trawe skosić,sędzia mamrotał coś po nosem i wogóle go nie było słychać, po L godzinna przerwa - nie wiadomo po co... zapisy na niedziele, w sobote wieczorem po konkursach...
jakoś nie wzieli pod uwagę tego,że nie wszyscy zostają na miejscu na 2 dni.

ale było mineło.
O kurcze. To rzeczywiscie brzmi jak makabrycznie.......

Impreza powiadasz?? Zapewne "w cenie" ?? Czyli jasne, dlaczego tak sie zawody podobaja. A w niedziele pewnie klopoty z kolejnoscia przeszkod itp.
O kurcze. To rzeczywiscie brzmi jak makabrycznie.......

Impreza powiadasz?? Zapewne "w cenie" ?? Czyli jasne, dlaczego tak sie zawody podobaja. A w niedziele pewnie klopoty z kolejnoscia przeszkod itp.

nie no Klami tak źle nie było 🙂 CHYBA o 2 godzinie restauracja została zamknięta i wszyscy POSZLI spać 🙂😉
[quote author=Zapnij się link=topic=129.msg329186#msg329186 date=1252086414]

nie no Klami tak źle nie było 🙂 CHYBA o 2 godzinie restauracja została zamknięta i wszyscy POSZLI spać 🙂😉
[/quote]
yyy ale dodaj jeszcze dlaczego :P większość narzuciła takie tempo że o 2 już prawie nikogo nie było 🙂
No wlasnie. Tak myslalam.
😉
No i od rana leje!!!!!!!!  👿  👿

A ja tak się nastawiłam na Przywidz ;/
byłam na zawodach w nowecinie w czerwcu i jak organizował pan Przyjemski to naprawde miło sie jeżdziło. hmm podłoże w Nowecinie jest takie same od x lat i nic sie nie zmienia moze za wyjatkiem kiedy popada. widac wszsytko zalezy od tego kto sedziuje i jak pilnuje. a imprezy hmm temat rzeka
a jak było w Przywidzu ?  co tak cicho ? nikt nic nie pisze...
Przywidz bardzo pozytywnie 🙂 Pogoda nie była najmilsza. Konkursy trochę się wlekły tak do Lki,a potem w sekundę był koniec. Ja o 18 już byłam po N i z koniem zapakowanym do domu wracałam.

Podłoże trochę grząskie ale jak na taką ilość deszczu uważam ze było całkiem ok.
byliśmy ale "Szczypiorek" powiedział że więcej nie pojedzie jak będzie tak padać bo grząsko na parkurze. A tak fajnie nam się podobało chociaż wolała bym rozprężalnie na powietrzu niż na hali.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 września 2009 19:05
🏇 2 dni zawodów, 4 konkursy i 1 zrzutka niezawiniona (poślizgnął się okrutnie na odskoku).koń kapitalny, pogoda fatalna,choć dziś się upiekło.

i stało się coś,czego najbardziej się bałam...mam 7 oczek i teraz zacznę się przejmować  🤔wirek:
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
06 września 2009 19:10
Ktoś skocz sobie na jakieś ogólnopolskie i samo wskoczy 8 oczko nawet nie będziesz wiedziała kiedy 😉 tylko skończ szybko z tą arytmetyką. ja skolekcjonowałam w sumie 10wpisów bo nie ogarnęłam, że pierwszego dnia zawodów wskoczyło mi ostatnie 😁
Ktoś gratulacje  :kwiatek: Będziecie w Sopocie?
Ponia   Szefowa forever.
06 września 2009 20:10
[quote author=Ktoś link=topic=129.msg330481#msg330481 date=1252260349]
🏇 2 dni zawodów, 4 konkursy i 1 zrzutka niezawiniona (poślizgnął się okrutnie na odskoku).koń kapitalny, pogoda fatalna,choć dziś się upiekło.

i stało się coś,czego najbardziej się bałam...mam 7 oczek i teraz zacznę się przejmować  🤔wirek:
[/quote]

Ktoś po 1 gratulacje😉
po 2 hehe całą następną N'kę bedziesz jechała i mówiłą do Intergo : ale koniku kochany ostatnie oczko, później bedziesz mógł zrzucać:P hihi

a ja dzisiaj koszmarnie jeździłam, wogóle nie  mogłam sie odnaleźć ;/
Gillian   four letter word
06 września 2009 20:28
Widział ktoś wyniki Nowęcina?

http://www.voltahorse.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1550:zr-b-nowcin-29-30082009&catid=40:wyniki-zawodow&Itemid=70
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
08 września 2009 07:50
Ktoś skocz sobie na jakieś ogólnopolskie i samo wskoczy 8 oczko nawet nie będziesz wiedziała kiedy 😉 tylko skończ szybko z tą arytmetyką. ja skolekcjonowałam w sumie 10wpisów bo nie ogarnęłam, że pierwszego dnia zawodów wskoczyło mi ostatnie 😁

skłamałabym,gdybym powiedziała,że nie liczyłam "oczek"...ale gdy człowiek sobie uświadamia,że zostaje tylko jedno to jakoś tak dziwnie  👀...mówiłam już,że w tym sezonie ani jednego P nie przejechałam na O ? 🤣

Ktoś gratulacje  :kwiatek: Będziecie w Sopocie?

mamy zamiar być...i teraz i na koniec wrzesnia,a potem chyba będą odpoczywać.zasłużyły 😉

Ktoś po 1 gratulacje😉
po 2 hehe całą następną N'kę bedziesz jechała i mówiłą do Intergo : ale koniku kochany ostatnie oczko, później bedziesz mógł zrzucać:P hihi

ja w Owczarni najeżdżając na ostatnią przeszkodę,która niestety była stacjonatą mówię do konia - a teraz zabieraj te nogi najwyżej jak potrafisz  🏇

no i mam sliczne zdjęcie z moją najwspanialszą,osobistą trenerką  😍
a _kate już nie startuje? Nie widzę Barkasa w żadnych zgloszeniach. Slowem nigdzie? cos sie stalo?
Odpowiem za _Kate, mam nadzieję że się nie obrazi 🙂 Niedawno wróciła z dłuższych wakacji i spokojnie wdrażają się do pracy z tego co widziałam na razie ujeżdżeniowej ale już niebawem na pewno znowu zaczną podboje pomorskich parkurów
Nobody, ja nie wiem czy ty chcesz komuś coś udowodnić, czy o co Ci chodzi.

Z powodów osobistych wyjechałam, z powodów osobistych po powrocie nie jeździłam. Barkas od dziś wraca do pracy. Póki co jest w kondycji pastwiskowej, jako że od miesiąca nie chodzi pod siodłem. Nie licząc trzech razy w zeszłym tygodniu. Nie widzę potrzeby tłumaczenia tego szerzej.

Hanula  :kwiatek:
08 września 2009 17:55
_kate, nie wiem czy macie jakieś zatargi ale chyba zbyt d siebie wzięłaś pytanie Nobody.
dla mnie to zwykła ciekawośc, ja też byłam ciekawa, bo miałam nadzieję że się spotkamy gdzieś na parkurze 🙂
chyba że o czymś nie wiem 😉
O ile pamiętam Nobody był (a) autorem teorii, że koń _kate jest z gatunku tych, z których nic nie będzie. Pewnie stąd jej reakcja.

Kto zjawi się w Sopocie oprócz Ktosinki?
08 września 2009 18:09
O ile pamiętam Nobody był (a) autorem teorii, że koń _kate jest z gatunku tych, z których nic nie będzie. Pewnie stąd jej reakcja.

Kto zjawi się w Sopocie oprócz Ktosinki?

czyli jednak o czymś nie wiedziałam 😉
ja chyba przyjadę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się