siodło ujeżdżeniowe

ushia, dzieki za rady.
A jaki na przyklad model jest bardziej plaski i luzny?? Tak przegladam i przegladam fotki ujezdzeniowek i wszystkie mi sie jakies takie mocno ciasne wydaja.
a ja ostatnio "wymieniłam" siodło. musze sprzedać mojego ken-taura, bo już się zdecydowałam na Prestige'a Venus. siodło mieliśmy na próbę i pasuje i mi i Gniademu, więc teraz muszę je już "tylko" spłacić 😉 mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować na dłuższą metę. ma ktoś może to siodło, jakie opinie?

jeździłam w tym siodle kilka razy i mi bardzo przypasowało- po pierwsze jest mega mięciutkie- i siedzisko i poduszki, po drugie daje b, dużo swobody (trudno mi bły się przyzwyczić bo normalnie jeżdże w trzymającym siodle) ale można się w niem spokojnie odnaleźć, po drugim treningu naprawdę fajnie mi się w nim jeździło 😉 w sumie nic więcej nie mogę powiedzieć bo jeżdziłam w nim tylko kilka razy
A ma ktoś fotkę w lucky dressagu? Chodzi mi o zdjęcie z człowiekiem w siodle 🙂
Lukasowa kilka stron wcześniej chyba ze 2 osoby wstawiały (jedna na pewno).
oti   Everybody lies...
06 września 2009 21:51
dla mnie siedzisko w Venus jest trochę twarde, poduszki są rzeczywiście bardzo miękkie. i raczej wydaje mi się trzymające, nie narzuca jakiejś tam postawy, ale nogę fajnie trzyma. po moim kentaurze wydaje mi się bardziej mnie trzymać.  🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
06 września 2009 22:00
Lukasowa

no to obiecany Prestige Lucky Dressage, 16 cali

Likier
kłus

galop

galop

kłus

Ushia najchętniej to połączyłabym poduszki i tybinki z Lucky Dressage z siedziskiem To Dressage i tylnik łękiem Ratomki 🤔wirek: 😁
Dziękuje ślicznie  :kwiatek:
A ja dziś jeździłam w prestigu top dressage i powiem tylko tyle... 🤔 😵 Czuje sie zmasakrowana i na maksa poobijana na udach, po ostatnich passierach, w których jeżdze czułam sie dramatycznie koszmarnie az miałam ochotę połowy jazdy isc i przesiodłać konia :P

Jestem bardzo zdziwiona temu co piszesz, ja w 7 miesiącu ciąży 🙂 w moim Top Dressagu moglam spokojnie zaklusowac kilka okrążeń w jedną i drugą stronę i nic mi nie bolalo, dzieki temu ze siodlo ma bardzo miekkie siodzisko i pięknie amortyzuje. Może miałaś kiepski, wyjeżdżony egzemplarz.   
Nie mam pojęcia, właścicielka siodła je wielbi 😉 ja mam...no cóz zakwasy i obite uda 😉 Jak widac nie ma genialnego siodła dla wszystkich 😉 Mnie sie w nim źle siedziało bo czułam niesamowity dyskomfort wbijającymi mi się w uda bananami i zbyt długą tybinką jak na moje nogi (mam 158 wzrostu 😉)
Nie mam pojęcia, właścicielka siodła je wielbi 😉 ja mam...no cóz zakwasy i obite uda 😉 Jak widac nie ma genialnego siodła dla wszystkich 😉 Mnie sie w nim źle siedziało bo czułam niesamowity dyskomfort wbijającymi mi się w uda bananami i zbyt długą tybinką jak na moje nogi (mam 158 wzrostu 😉)

Dzielnie Ci kibicuje bo sama mam tyle wzrostu i czekam na efekty poszukiwań... Ja na razie skłaniam się ku Lucky Dressage ale nie mogę się zdecydować 🙂

W Top Dressagu trzeba jezdzić w długich strzemionach, bardziej opuścić nogę w dół,  inaczej sie nie da, wcześniej jezdzilam w Passierze GG gdzie zapinalam pośliska na 13 dziurkę, a w Top Dressagu juz na 16! Moze dlatego Ci wbijały sie uda w banany, nie wiem, moze probujesz jezdzic w roznych siodlach mając  tą samą długość strzemion, tak sie nie da, kazde siodlo dyktuje swoje warunki jazdy - w jednym siodle warto skrocic a w innym wydluzyc.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
06 września 2009 23:22
Lukasowa a propos Twojego najnowszego ogłoszenia - Lucky Dressage występuje tylko w rozmiarze 16, więc 16,5 raczej nie znajdziesz choćbyś nie wiem jak szukała. Poza tym Prestige produkuje siodła tylko w pełnych rozmiarach, nie robią połowek z żadnego modelu.
alona - miałam dłuższe strzemiona niż w passierze 🙂
Konikcza - ups...dziękuje :kwiatek:
Klami pożycz sobie moje, tylko chyba muszę Ci dać razem z koniem, nie wiem czy będzie leżało na Pączku.
Mons   nowe życie z gniadą lasencją;)
09 września 2009 20:51
mam pytanko: poszukuję siodła kieffer lech DL i zupełnie nie wiem ile takie używane siodełko mogłoby kosztować tak mniej więcej. (jesli gdzies o tym juz pisano przepraszam ale czytanie 33 stron mnie przerasta:P)
zależy w jakim stanie, widziałam od 700zł do 2,5 chyba 🙂
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
17 września 2009 09:23
Czy daw mag sylwester występował w wersji z takimi klockami w kształcie banana?
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
17 września 2009 13:46
Występował.
17 września 2009 13:54
a nie wiesz w jakich latach? jaki to może być rocznik siodła?
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
17 września 2009 13:58
niestety, nie byłam posiadaczka tego modelu. Po prostu w nim jeździłam, ale było to minimum 5 lat temu.
Zadzwoń do Daw-Maga, pan Piotr to szalenie miły i rozmowny człowiek, powinien ci podać takie informacje.
17 września 2009 14:25
dzięki za podpowiedz, nie robią tego model od dobrych 6-7 lat.
kasztankaija   Love you more and more and more.
17 września 2009 15:00
Ja  mam Kieffera Lusitano od forumowej Hypnotize i jest na prawdę świetne 😉 chyba najwygodniejsze na jakim siedziałam 😍
Mam nadzieje ze zawsze bedziesz tak o tym siodle mówiła 😉 Swoja droga dalej dostaj maile i telefony z pytaniami o to siodło :P
17 września 2009 15:34
Oj będę, będę, bo jest na prawde świetne ( właśnie idę na nim jeździć xD)  haaa całe szczęście jest w moich łapkach (nogach  :wysmiewa🙂 😍
kasztankaija, Hypnotize, a czy ten kieffer nie"wymusza" za bardzo dosiadu? Czy to tylko ja mam jakieś dziwne wiadomości 😁
17 września 2009 19:36
Bardzo usadza, ale takiego właśnie potrzebowałam Sankarita
Ja mam od niedawna nowego Stubbena Maestoso de Luxe z siedziskiem w systemie Biomex (czy jak tam się to nazywa).

Fantastycznie mi się siedzi, chociaż słyszałam że ponoć Stubbeny są twarde. Ja mam porównanie tylko do jakiegoś starszego Kieffera, jak dla mnie nie ma w ogóle porównania - jak z syrenki do mercedesa 😉 Polecam  😜
Sankarita
Usadza bardzo. I na pewno nie jest to siodlo dla osob które zaczynaja jeździc w ujezdzeniowce.
ushia   It's a kind o'magic
17 września 2009 23:34
Wiecie co, tak sobie myślę - skoro nie mam swojego zwierza i jezdze na roznych, to moze jednak zamiast kupowac klasyczna skorzana ujezdzenoiwke machne sobie winteca isabell z cair? Jestem wtedy w stanie dopasowac siodlo do wszystkich dostepnych mi koni
Tylko ktos wie jak sie w tym siedzi? 😉
Gosic - a jak wygląda kwestia pasowania? Kto Ci pasował siodło?
Też siedziałam w nim ostatnio i jest wyjątkowo wygodne - mega mięciutkie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się