baza filmowa o koniach + możliwości ich zdobycia.

abre   tulibudibu
10 lipca 2009 12:08
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
10 lipca 2009 12:11
abre  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
10 lipca 2009 12:26
A nie wydawąło wam się, ze kobyłka grająca matkę karino naprawdę była chora? Na niektórych ujęciach było widać wytrzeszcz oczu i szczękościsk...

Chociaż może się mylę, ale sami zobaczcie całą scenę porodu i oceńcie...

Edit: jak mi się uda to zrobię PrintScreen i wrzucę kadr na forum
10 lipca 2009 13:23
Tez odniosłam takie wrażenie
Widzę, że trzeba było nagrywać i gromadzić filmy o koniach, zamiast kręcić nosem, że nudne.  👀 Wyjątek - Karino, Janka, Blacky. Filmy - oprócz International Velvet - właściwie żadnego nie obejrzałam w całości... A trochę ich było, z tymi ostatnimi typu Seabiscuit i Hidalgo.

Za to bardzo fajne były programy na tvp1 w paśmie rolniczym, gdzie prezentowali poszczególne stadniny. Mam dużo ponagrywanych. Ciekawe, czy jeszcze da się odtworzyć.
Jeszcze oglądałam kiedyś Dogonić marzenia. Nie wiem czy ktoś widział. Jest pokazane jak koń dorasta i w sumie na tym film oparty 😉 coś na zasadzie srebrnego rumaka 🙂 a Niepokonany Seabiscuit to mój ukochany film 🙂
Z filmów przygodowych które gdzieś powinnam mieć poza tymi wspomnianymi przychodzi mi na myśl "Czarny rumak" o chłopcu i karym ogierze którzy przeżyli zatonięcie statku i wylądowali na jakiejś wyspie a później uratowani do cywlilizowanego świata podbijali tory wyścigowe  😉

wlaczylam kiedys MGM i widze, a tam piekny czarny rumak galopuje po plazy... ten widok byl przepiekny  😍  ogladalam film jak zaczarowana !!

a ja lubie bardzo "shergara" 🙂
SIWA FOLBLUTKA   i jej miedziana arabka
28 lipca 2009 14:01

a ja lubie bardzo "shergara" 🙂

Mi też się podobał podczas oglądania filmu do czasu obejrzenia ostatniej sceny, a w zasadzie przedostatniej. Duże zaskoczenie i ogromny żal. Podobno film oparty na faktach.

Codziennie o 8 rano w Polsacie puszczane są odcinki Przygód w siodle. Serial dla dzieci, ale miło się ogląda przy śniadaniu 😉
abre   tulibudibu
28 lipca 2009 14:55
Wczoraj na TCM puścili "Gypsy Colt", całkiem niezły jak na koński 😉
trzynastka   In love with the ordinary
28 lipca 2009 19:50
Wczoraj na TCM puścili "Gypsy Colt", całkiem niezły jak na koński 😉

trzeba było napisać od razu jak się zorientowałaś, że leci a nie nam dzisiaj opowiadać, że całkiem niezły  👿  😁
abre   tulibudibu
28 lipca 2009 21:44
Hmmmm, oglądałam go o 1 w nocy :P i to od połowy. Myślisz, że ktoś by wtedy zareagował na informację  😁
Aquarius ja mam bardzo ładną wersje" Danse avec lui" jeżeli byś chciała ale niestety napisów do niego brak...nawet angielskich...
przepiękny film ale trzeba znać francuski....(ja tez nie znam ale i tak miło się oglądało  😉 )
trzynastka   In love with the ordinary
29 lipca 2009 00:26
Hmmmm, oglądałam go o 1 w nocy :P i to od połowy. Myślisz, że ktoś by wtedy zareagował na informację  😁

myślę, że dałabym radę  😁
To jest pora w której ninevet zaczyna żerować  😁
abre   tulibudibu
29 lipca 2009 00:53
I pewnie jest duża szansa, że akurat wtedy byłabyś na forum, weszła w odpowiedni temat itp. 😉 Weź pod uwagę, że ja nie mam w zwyczaju zwlekać się z łóżka, żeby napisać na forum, że film oglądam 😉

Teraz musisz się po prostu uzbroić w cierpliwość i poczekać, sprawdzając co miesiąc program TCM. W tym miesiącu w godzinach, w których można go na kablówce oglądać (nie wiem jak jest w przypadku np. tv n czy cyfrowego polsatu) leciał 2 razy. Jest więc szansa, że puszczą go znowu w sierpniu.
02 września 2009 23:49
Pożyczyłam od koleżanki serial  Janka. I wkręcam się na maxa przy każdej wolnej chwili.
Cudne konie ... Alaska i Hera hm... rozmarzyć się idzie ;]
Najśmieszniejszy jest fakt, że  oglądając ten serial  w dzieciństwie  wierzyłam w 100% że sama mam taki magiczny pierścionek.
NIe wspomnę ile razy już go przekręcałam  na palcu z życzeniem -> Chcę mieć konia. Albo ile razy zaciskałam mocno oczy i wierzyłam że w końcu pojawi się przed blokiem wierzchowiec  tylko dla mnie.
Aż mi ciary przeszły kiedy dostałam odczucie Deja vu.
Szkoda, że to życzenie spełniło się dopiero po 18 latach ;]

Kobiety ma coś któraś ciekawego na chomiku?
nie wiem czy tu coś znajdziecie bo nie szukałam filmów o koniach, ale może coś będzie  - http://www.ifilmy.net/ filmy online🙂 na obejrzenie ma się 75 min, później trzeba albo zrestartować modem, albo komputer, albo poczekać dobę😉
03 września 2009 11:09
Breva wielki ukłon dla Ciebie 🙂 :kwiatek:
Seksta   brumby drover !
03 września 2009 11:26
ja polecam McLeod's Daughter's niezmiennie: ranczo, Australia, konie, ranczerzy ;D.
Poza tym pogadalam sobie miesiac temu z odwtowrczynia roli Tess ( Bridie Carter ) i to jeszcze bardziej utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze graja tam naprawde normalni ludzie. ( tzn grali bo serial skonczyl sie w Australii w zeszlym roku )
Obecnie jestem na serii 7, juz pod koniec i obawiam sie, ze niedlugo nie bede miala co ogladac....( serial ma 9 sezonow )
zabeczka17, o, a znalazłaś sobie coś ciekawego?🙂
03 września 2009 12:36
Breva, Równie dobrze można w częściach po 10 minut obejrzeć na YpuTube. Całe filmy są.

Może mało koński, ale mnie się podobał 'Herkules' Disneya (bajka)
Rozwalał mnie pegaz, awsze miałam z niego pompę 😁
03 września 2009 13:03
Na razie nie ;] ale spoko prze-buszuję wszystko może a nóż ślepej kurze ziarno? ;]
03 września 2009 13:06
Breva, Równie dobrze można w częściach po 10 minut obejrzeć na YpuTube. Całe filmy są.

Może mało koński, ale mnie się podobał 'Herkules' Disneya (bajka)
Rozwalał mnie pegaz, awsze miałam z niego pompę 😁

Ha ;] a ja właśnie oglądam serie Sailor Moon Super S gdzie  wątek tyczy się właśnie  Pegaza;] Tak wiem dziecinnieje na starość :P 🙄 🤔wirek: 😵 😜 ;] Ale oglądam i czytam wszystko co możliwe z końmi 🙂 😁

Edit: Przepraszam że post pod postem , jakoś źle mi się to wcisnęło. Wybaczcie drogie koleżanki
Notarialna, heh to ja już chyba wolę 75 min ciurkiem niż po 10 min:P ale dobrze wiedzieć że są!🙂 żebym jeszcze miała czas na oglądanie czegokolwiek🙁 ehh !

zabeczka17, no to mam nadzieję że coś znajdziesz🙂 cieszę się że na coś się przydałam🙂
03 września 2009 13:19
Breva, Może nie o koniach, ale kiedyś był na yt kanał, gdzie gościu wstawiał WSZYSTKIE bajki Disneya. Od tych najstarszych do tych najnowszych animowanych. Ale niestety zablokowali.
Jak jeszcze kanał był dostępny t całymi dniami bajki oglądałam 🤔wirek:

Żabeczka, niedawno z kumpelą oglądałyśmyo całą serię Sailor Moon. matko jak my przeżywałyśmy!. Znajoma to sie nawet poryczała na co poniektórych odcinkach, a ja łzawo pociągałam nosem 😁
03 września 2009 13:37

Żabeczka, niedawno z kumpelą oglądałyśmyo całą serię Sailor Moon. matko jak my przeżywałyśmy!. Znajoma to sie nawet poryczała na co poniektórych odcinkach, a ja łzawo pociągałam nosem 😁

Widzę że nie jestem sama 🙂 Właśnie jestem na przedostatniej serii ( ta z pegazem). Przypominają mi się lata szkolne gdzie szalałam za tą bajeczką niczym koń za cukrem ;]  Szaleństwo... 🙂 👍 😅 💃 😍
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
03 września 2009 14:25
'Honor kawalerzysty'
'Czarny Książe''
'Flicka'

Na tych płakałam.
Jeszcze z końskich to "Virginia" (chyba tak to się piszę :icon_redface🙂
Wie ktoś może skąd mogę wziąć wszystkie odcinki "Przygód w siodle"?
Na chomiku znalazłam jeszcze takie film, jeśli ktoś byłby zainteresowany 😉
http://chomikuj.pl/kleo_94/Wszystko+ko*c5*84skie!/Filmy+o+koniach/Czarny+Rumak
http://chomikuj.pl/kleo_94/Wszystko+ko*c5*84skie!/Filmy+o+koniach
http://chomikuj.pl/agnizia/Moje+ulubione+filmy/O+koniach
http://chomikuj.pl/kleo_94/Wszystko+ko*c5*84skie!/Filmy+o+koniach/Wy*c5*9bcig+marze*c5*84(Lektor+pl*2cavi)Dreamer
http://chomikuj.pl/kleo_94/Wszystko+ko*c5*84skie!/Filmy+o+koniach/H2O-wystarczy+kropla(2+seria)-Jazda+konna
znalazłam też jakiś magazyn jeździecki
http://chomikuj.pl/kleo_94/Wszystko+ko*c5*84skie!/Ko*c5*84ski+magazyn+on-line+Cztery+Kopyta

Mam nadzieje że komuś się przyda 😀

Eit: z linkami coś się stało ale mi działają, więc chyba nie będzie problemu
03 września 2009 16:12
helcia sto uśmiechów w Twoją stronę i 1000 podziękowań ;] :kwiatek: :kwiatek:
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
03 września 2009 16:36
zabeczka17 bo się zawstydzę 😡 😁 i dziękuje bardzo :kwiatek:
Miałam przyjemnośc uczestniczyć w kręceniu "Cwału" 🙂
Jedno z fajniejszych doświadczeń w moim życiu.
Młody chłopaczek który dubluje Bartosza Obuchowicza w końskich scenach to mój pierworodny  😉

W telewizyjnej szafce leżą ponagrywane kasety z końskimi filmami.
Był czas kiedy wyszukiwałam, polowałam i nagrywałam filmy fabularne i dokumentalne o koniach.
Teraz czasem te kasety na mnie zerkają i wołają o zgranie ich na komputer.
Ciągle sobie obiecuję, że się za to zabiorę.

Spisałam kilka tytułów z kaset
Mario Lurashi - moje magiczne konie (nie bez przyczyny na 1 miejscu)
Hiszpańska Szkoła Jazdy
Przemawiać do koni Monty Roberts
Rycerze Arabii
Mój przyjaciel koń
Kiedy konie szepczą nam do ucha
Parelli
Świat zwierząt - konie
Pefekcyjni partnerzy
Jeden z programów TIK TAK dla dzieci (o hipoterapii)
i wiele innych tytułów

Od dziecka wlepiałam gały w każdy film gdzie były konie.
Nie przepuściłam żadnemu "kombojowi".
Pamiętam, że wiele lat temu miałam za jakiś wybryk karę - zakaz oglądania telewizji.
Jednak był wyjątek - mama pozwoliła mi oglądać Karino w czwartki w telewizji z bratkiem  😉
Zakaz bez tego wyjątku byłby zbyt okrutną karą dla mnie i moja mama to wiedziała.
Kochałam Eda - konia który mówi. Bardzo chciałabym żeby powtórzono ten serial.

Ech
patataj   tyle smaku - we fraku
04 września 2009 13:57
zabeczka17, super temat!
Właśnie oglądam Karino.

Oglądałam też film o karym ogierku arabskim urodzonym na pustyni, którego trenowała dziewczynka i w przebraniu wygrała wyścig wygrywając najlepszą stawkę klaczy dla wujka/ojca/dziadka. Miły film.

"Zaklinacz Koni" mi się podobał pomimo, że oglądając pierwszy raz dokładnie wiedziałam co się stanie za chwile. Banalny i bardzo przewidywalny film, ale jak każdy z końmi lubiany przeze mnie 😉 .

"Hidalgo" bardzo fajny.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się