Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
01 września 2009 17:13
a widzisz, nie wiedziałam. pan Jan 'sprzedał' mi troche inne informacje: termin oczekiwania co najmniej 3 tygodnie, chyba, ze chcialabym wsiasc na konia, ktory chodzi juz 5 godzin, no i kilka innych kwiatkow 😉 w kazdym razie dobrze wiedziec przyszłościowo do kogo dzwonić w sprawie jazd
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
01 września 2009 17:23
Edytka, oj, to sie panu Jankowi musiało coś pomieszać 😉 w kazdym razie - osobą kontaktową w tej sprawie jest pan Wojtek - albo on się zajmie "pacjentem" albo przekieruje do urzędującej instruktorki 😉

Misskiedis, zależy czego szukasz w tym jezdziectwie 😉 pojedz do jednej i drugiej stajni i porównaj jak wygladają jazdy i wybierz 😉
a jak masz jeszcze jakies pytania to wal do mnie na PW 😉
wątek zamknięty
caroline, jaki inteligenty wyraz pyska 😉

Klami wciąż jeszcze trwają przekwalifikowania. Myślę jednak, że typowego "deptacza kapusty" z niego nie zrobie. Treningi skokowe wciąż są dla niego nagrodą. A wczoraj wyskoczył z padoku i wskoczył na ten dwa padoki dalej, gdzie kontynuował jedzenie trawy... Skoczek sercem jednak jakby nie patrzeć 😉

magda już dopisałam, że Twoje zdjęcia, przepraszam to się więcej nie powtórzy! 🙂
wątek zamknięty
A my juz w nowym domku 🙂
Cięzko było bo nie każdy konik kocha jeździc przyczepą...ale w końcu skapitulował z pomocą weta i 10 kaskaderów oraz paru innych facetów 😉
Lukas za to sprawił, że jestem z niego MEGA dumna, wszedł do przyczepy nawet nie zwalniając, nie wąchając, nic.
Zero reakcji, że wchodzimy do czegoś. Co więcej był w niej dziś 2 razy bo mieliśmy nadzieję, że zachęci drugiego konia do wejscia 😉
Oaza spokoju  😍

i mała foto relacja, co prawda już z samego Bródna bo w Słupnie nie było za bardzo jak robić fotek przy nie za wesołym pakowaniu....

wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
01 września 2009 19:34
Dzionka, Caroline   gratuluje rocznic 🙂 !!
Lukasowa, zadowolona z nowego domu?
wątek zamknięty
No jesteśmy tu dopiero od 5 godzin ale mam nadzieję, że będę zadowolona. Główny plus i powód zmiany stajni to odległość. Tutaj mam 2,5km - 5 minut drogi 🙂 A, że jestem na 2 roku studiów robie dyplom w  szkole muzycznej IIst i chce jeździć porządnie Lukasa 6 razy w tygodniu no to cóż...miejsce wydaje się byc idealne. Szczególnie na okres jesienno-zimowy gdy nie korzystamy z terenów tylko rzeźbimy na hali/placu 🙂
Luk o dziwo typowy wieśniak (całe życie w Kobyłce i Słupnie) ani troche nie wykazywal poddenerwowania typowo miejskim klimatem, karetkami itd, oby tak zostało 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
01 września 2009 20:10
Misskiedis a na jakim Ty jestes poziomie i czego szukasz? W Ulmagu sa rozne konie - jest Jacht ktory byl na paraolimpiadzie w Atenach i kon ktory chodzil sobie z dobrymi wynikami ujezdzeniowe Nki, sa tez koniki na ktorych mozna pouczyc sie skakac, a sa takie typowo rekreacyjno - terenowe. do wyboru, do koloru. Tylko ze - niestety - stajnia jest bardzo oblegana i ciezko sie tak z marszu zapisac. no i najlepiej zapisywac sie tak, zeby jezdzic z ludzmi na tym samym poziomie mniej wiecej, ale tego pewnie jestes swiadoma.
jestem zwiazana z ta stajnia jakies 4/5 lat, trzymam tam konia i pracuje, wiec jakbys miala jakies pytania jeszcze to zapraszam na pw.

jesli kogos ciekawi jak Gilek, to nozka wyglada dokladnie tak samo, jak ta zdrowa. usg nie zrobilismy, bo nasz dr wyjechal na wakacje. ale jeszcze zrobimy. na razie najprawdopodobniej pod koniec tygodnia zaczniemy powrot do roboty, jak bedzie wszystko ok to moze uda sie jednak pojechac na efkowe zawody (choc po 3 tygodniach stania w boksie moj kon jest maksymalnie niewygledny...)
a tak poza tym, to wlaczylismy tryb MAMUT i kon rzuca sierscia az milo. Juz zmienil kolorki na jesienno-ziomowe, choc nie jest jeszcze tak do konca skary jak to mu sie potrafi przydarzyc. juz sie zastanawiam, jak w tym roku go ogolic x.x

pozdrawiam wszystkie kulawce i rocznicowce!

(Dzionka i co, udalo Ci sie znalezc ten namiar? 😉 )
wątek zamknięty
Dzionka, no to super po prostu !! Czyli ruszacie ro roboty...

Rewir, hehe... jakby nie bylo chlopak jest urodzonym skoczkiem. Ma do tego serducho. Co nie zmienia faktu, ze niezle go spingwinilas. Super !

Lukasowa, powodzenia i szczescia w nowym domku zycze!

kujka, fajnie, ze poszlo do przodu. Nic tylko sie cieszyc. Kolejny voltowy kulawiec wraca do zdrowych.
wątek zamknięty
Lukasowa oj tak, zdecydowanie nie wszystkie koniki lubią podróżować... a mój to już wogóle przypadek wybitny. Ale finalnie udało nam się zapakować i ani koń ani ludzie nie ponieśli żadnych strat  😅 tylko coś mi się zdaje że ta uwaga nie dotyczy transporterów  👀  😵
wątek zamknięty
01 września 2009 21:04
Klami, miejmy nadzieje ze juz po wszystkim... ale widze po samym koniu ze musi byc lepiej, odkad nozka jest zupelnie czysta, zrobil sie bardziej wesoly i sklonny do brykania i generalnie targania sie ze mna na spacerkach. podgryza, macha znalezionym (zdobycznym!) batem, no ogolnie rzecz biorac - Gil wrocil :P Co jest kolejnym powodem tego, ze jestem dobrej mysli (bo jak wyszly jaja ze sciegnami to zrobil sie taki smutny i osowialy, ze az mi go bylo szkoda).
wątek zamknięty
Klami - dziękuje  :kwiatek:

Precelek - haha bo miał ciężką ekipę przeciwko sobie i nie mogło się to skończyć inaczej jak zapakowaniem  😁 a transportery...no cóż i tak nieźle sobie poradziły  🙂
wątek zamknięty
Ej ej, jakie efkowe zawody? Ja tez chcę na zawody! Ogarniamy się powolutku, wróciła mi mega motywacja do jazdy i muszę się hamować, żeby nie przesadzić  😁 Normalnie ta "diagnoza" p. Ciołka dodała mi skrzydeł!!

Dla tych, co zapomnieli jak Dzionek wygląda jedna badziewna fotka z dziś:

wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
01 września 2009 21:25
nadrabiania zaległości ciąg dalszy  💃

T&N wyjątkowy srokacz 🙂
jakie masz siodło?

kujka jestescie przeeepiękni  💘 💘 😍

zen mogę spytać jaki miałas wypadek? ze skarym? parkan to jest ten "nowszy", czy jeszcze cos innego? 🙂
wątek zamknięty
kujka,  😅 😅 super super !!

A ja mam za to sytuacje podbramkowa. Nie bardzo mam gdzie sie z koniem wyniesc..... albo warunki fatalne albo stajnia na tyle daleko, ze bylabym u konia chyba w weekendy tylko. A chyba bede musiala, bo tu gdzie stoje zaczela juz panowac jakas paranoja. Nowe wladze prosta i skuteczna droga zmierzaja do zlikwidowania osrodka.
Co z tego, ze moj kon niedlugo najprawdopodobniej wroci do treningu skoro nie bede miala z kim jezdzic?? Juz niedlugo wstep beda mieli tylko "zaakceptowani trenerzy" (a raczej instruktorzy rekreacji, bo wyzszych papierow to nie maja; kwalifikacji pozapapierowych to juz w ogole)..... a moze tylko jednemu z nich dalabym potrzymac chwile mojego konia. Ktoremus go powierzyc?? Zal....
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
01 września 2009 21:34
Dzionka gratki!!  😅 Oby u mnie tak szybko poszło, bo...
na czwartek mam umówioną wizytę weta 🏇 Przyjedzie, zrobi zdjęcie RTG no i przez (mam nadzieję, że tylko!) jeden dzień będę umierać z niepewności.

Za to Belfast chodził dziś fantastycznie. Kocham go miłością wielką 😍 Jest wspaniałym koniem, kochanym, usłuchanym, czułym i oddanym. To dobrze rokuje na weekendowe zawody! 🏇~

Klami szkoda czytać 🙁 u mnie też nie jest idealnie. Mogłabym się przenieść duuuużo bliżej, ale tam tylko ujeżdżenie i b.dużo pensjonariuszy + rekreacja, no i cena duuuuużo wyższa. Tak więc jednym słowem pupa 🤔
Ale napewno nie ma gdzieś stajni w Twojej okolicy? Wszystko przetrząsnęłaś? Coś musi się znaleść...
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
01 września 2009 21:35
Klami, co dokładnie się dzieje? może być na pw.
wątek zamknięty
Lukasowa, Precelek, powodzenia w nowym domku! 🏇

Klami, a stajnia Poni? Podobno jest polecana, a na pewno kon bylby w super rekach 😉

Dzionka, ładny ten Twój chłopaczek 😜
wątek zamknięty
Strucelka, to super, ze do przodu brniecie !! Bede trzymac mocno kciuki w weekend !
No i daj koniecznie znac jak tam wizyta weta.
Co do stajni....w wielu miastach nie mialabym najmniejszych problemow. Szczegolnie , ze cena nie gra roli. Chce hale, dobry plac do skokow i dobre warunki dla konia. Tylko musi byc blisko. Moze byc rekreacja w stajni czy inne takie, nie robi.
Wystarczajaco blisko zebym mogla byc regularnie (a bez tego nie ma mowy o porzadnej pracy, postepach itp.) sa 3 stajnie. Ta gdzie stoje, jedna kawalek dalej, ale warunki dla konia kiepskie, no i nastepna, ktora nie ma hali czyli tez odpada. Znam wlasciwie wszystkie stajnie w okolicy Trojmiasta.

Strzyga, oj duzo sie dzieje..... bardzo duzo. Jak bede miala chwile to Ci skrobne pw. Teraz nie bardzo mam czas, bo to caly esej by musial byc.

fin, znam wlasciwie wszytskie tutejsze stajnie. W wielu miastach nie mialabym najmniejszych problemow. Szczegolnie , ze cena wlasciwie to nie gra roli. Chce hale, dobry plac do skokow i dobre warunki dla konia. Tylko musi byc blisko. Moze byc rekreacja w stajni czy inne takie, nie robi. Wystarczajaco blisko zebym mogla byc regularnie (a bez tego nie ma mowy o porzadnej pracy, postepach itp.) sa 3 stajnie. Ta gdzie stoje, jedna kawalek dalej, ale warunki dla konia kiepskie, no i nastepna, ktora nie ma hali czyli tez odpada.
Stajnia Poni to dla mnie koniec swiata.... wpadalabym ze dwa / w porywach trzy razy w tygodniu. A czasami raz lub nawet ani razu.
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
01 września 2009 21:56
Klami nie dziękuję! :kwiatek: :kwiatek:
po wizycie weta napewno coś skrobnę, wkońcu ktoś będzie musiał czekać ze mną na zdjęcie i wyniki :jogin:  a nikt nie robi tego lepiej jak voltopiry 😀iabeł:\
Klami, a to już tak na "zawał", że tak powiem? Czy masz jeszcze trochę czasu, żeby się rozglądnąć? Bo najgorzej to wszystko na szybko robić 🙄
wątek zamknięty
01 września 2009 21:59
cieciorka, my? cos mnie ominelo? :P my w boksie stoimy, mamy duzy brzuch, patykowata szyje i wspomnienie o miesniach grzbietu...

Klami, dzieki
co do osrodka-brzmi nieciekawie. takie porzadki to dawno sie zaczely czy spadlo to na Was jakos teraz? Kurcze, tylu voltowiczow z 3miasta i naprawde nie ma dobrej stajni?
BTW bede chyba niedlugo dosc czesto bywac w 3miescie, planowalam wizyte u paru r-voltowych koni, w tym u Paczusia, w razie czego moge sie odwdzieczyc robieniem zdjec 😉
wątek zamknięty
Klami dzięki  :kwiatek: Tak, teraz do przodu - mam nadzieję  🙂 Kiepsko z tą stajnią, mam nadzieję, że znajdziesz coś dobrego, bo zmiany trenerów nie są fajne :/
Fin dziękuję bardzo  :kwiatek:

Strucelka thanks!  :kwiatek: Dawaj znać jak tam twój, mam nadzieję, że też magicznie ozdrowieje tak jak mój  😀

Btw mój koń jest kosmitą. nie dość, że nabudowuje mięśnie w 2 tygodnie, to jeszcze zrasta mu się w 3 tygodnie kopto  😲 Jestem w szoku, przed moim wyjazdem miał przez pół kopyta szczelinę na 1cm głęboką i brzydką fałdę, a jak wróciłam (czyli dziś) zobaczyłam lekko odłupane kopyto, a poza tym żadnych śladów...
wątek zamknięty
Strucelka, hehe to czekam na sprawozdanie.
Na razie na szczescie nie na gwalt. Sytuacja nie jest do konca jasna a i trenera na razie nie potrzebuje jeszcze, bo koniowi daleko do treningu.

kujka, porzadki zaczely sie juz dosc dawno, do tej pory jakos tam bylo, niektore zmiany nawet na plus ..... ale teraz osiagaja apogeum absurdu.
Voltowiczow z Trosjmiasta jest sporo, stajni tez troche jest. Tylko, ze Trojmiasto jest duze i niektorzy maja duzo blizej do porzadnych stajni, tudziez moga sobie pozwolic na dlugie dojazdy.
Co do odwiedzic to zapraszam zapraszam. A, ze tak spytam, z jakiejze okazji bedziesz czesto bywac?

Dzionka, Tutaj nawet nie ma mowy o zmianie trenera. Nie ma na kogo zmienic. Ta stajnia najprawdopodobniej oznacza zupelny brak trenera.
Paranoja, serio....
Twoj kon to nie kosmita, to mutant po prostu. Jak z X-mena. 😉 Ciesz sie !!
wątek zamknięty
01 września 2009 22:15
Dzionka, czym go karmisz, moze moj tez tak bedzie mial? xD

Klami, zaraz pojdzie pw 😉
wątek zamknięty
Klami - z ciekawości - ile masz km do Poni?
wątek zamknięty
01 września 2009 22:16
kujka, poprostu was kocham  😍
ty jestes piekna a gil coraz piekniejszy. jestem tandetna ale poprostu pieknie razem wygladacie i strasznie was lubie i jestescie parą ktorej szczescie mnie cieszy.
to nie moja wina ze mimo przelotnego spotkania pałam do pabla takim nieuzasadnionym uczuciem, ale poprostu gęba mi się do niego uśmiecha  😡
wątek zamknięty
hihi, no X-Men jak się patrzy  😂
A karmię go burakami,  rzecz jasna!
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
01 września 2009 22:22
Anaa - ode mnie- jest ok 50 minut, trzeba dodać 10 do uczelni, więc jakaś godzina samochodem. Jeśli nie ma korków. Uczelnie mamy tą samą z Klami, nawet kierunek ten sam. Tylko rok inny.
wątek zamknięty
01 września 2009 22:23
cieciorka, niestety ostatnio nie piekniejszy, ale jak wroci do roboty to mam nadzieje ze faktycznie tak bedzie. moze wpadniesz za jakis tydzien lub 2? w koncu bedzie czas pogadac 🙂
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
01 września 2009 22:25
kujka, tak apropo 'wybierania sie', to tobie idzie wybitnie pod gorke 😉
wątek zamknięty
01 września 2009 22:27
a i owszem, kiedy tylko chcesz, wolna jestem.
nie bedziecie może mieli jakis wigilii w stajni przypadkiem?  😁

piekni sa zawsze piekni, nawet w boksie. jak to mowia... każdy ma taką twarz na jaką zasłużył  🥂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.