Mistrzostwa Śląska - 28 - 30 sierpień, Rybnik

A nie mówiłam, że wygra  😎
Rozpręzalnia piaskowa jest dość masakryczna ale to już nie od dziś  😉  większość ludzi rozpręzała się raczej na trawie.
Zobaczymy, może coś wykombinują ma MŚ
W piątek w C druga była J. Cieślar, dziewczyny szaleją 😉
a ma ktos jakies relacje zdjeciowe?  :kwiatek:
opolanka   psychologiem przez przeszkody
24 sierpnia 2009 11:41
[quote author=opolanka link=topic=8585.msg318105#msg318105 date=1250574264]
ninevet liczę na Ciebie ;P

Powiedziałam, że będę to będę  :kwiatek:
we wszystkie dni jesteś czy w któryś konkretny?
[/quote]

ja jestem od czwartku, ok 20😲0 przywieziemy konie. Same kucyki i mój ogr 😉
A hipodrom twardy?
Ja mam trochę zdjęć, ale to wieczorem jak już.Hipodrom w miarę nawet 😉
24 sierpnia 2009 12:22
To dobrze, bo my twardego nie lubimy 😉
Ja mam trochę zdjęć, ale to wieczorem jak już.Hipodrom w miarę nawet 😉

hmm no i gdzie te foty?  😎
trzynastka   In love with the ordinary
25 sierpnia 2009 12:26
Opolanko - prawdopodobnie wpadnę jednak w piątek. Zapomniałam, ze w weekend zoobowiązałam się wyjechać ze znajomymi. Nie jest mi to na ręke ale wiem, że jak ja nie pojadę to nikt nie pojedzie  😵 bo beze mnie nie pojedzie koleżanka a bez koleżanki jej chłopak z bratem, potem jego koledzy też nie bardzo chcą sami i zostałam zmuszona mimo, że wolała bym tak naprawdę zostać  😵
Wpadnę w piątek pogadać i sprawdzić czy dobrze się Sacramento opiekujesz  😂
Daj znać gdzie i o której w piątek na pewno będzie można Cie znaleźć lub zobaczyć  :kwiatek:
25 sierpnia 2009 12:33
Super 😉 Dobrze, że w piatek, bo jade P i N 😉
Wymienimy sie nr tel na gg 😉 i sie znajdziemy.
Rivik spokojnie, dziś będą :P
Opolanka w piątek też jest N? z tego co wiem to chyba w niedzielę tylko
25 sierpnia 2009 21:28
Jest, jest to pierwszy konkurs mistrzostw.
Generalnie w regionalkach są konkursy od LL do P, potem są juz te mistrzowskie. Wiec może jak dobrze pójdzie, to sobie pyknę C klasę w sobote i w niedziele, a jesli nie to w niedziele pojade N-kę dodatkową. Się zobaczy 😉
a gdzie sa dostepne wyniki z mistrzostw? opolanka i jak?  🙂
Wyników jeszcze nie ma, mogę Ci tak tylko podać kto pozajmował podium 😉 Czyby Ola szykowała się na MPP, że nie startowała?
01 września 2009 07:15
a gdzie sa dostepne wyniki z mistrzostw? opolanka i jak?  🙂

niespecjalnie 😉

Jeśli ktoś widział lub słyszał o spektakularnym lądowaniu w rowie z wodą, to byłam ja 😉 Mój koń drugiego dnia w ostatniej chwili wykatapultował mnie do tego rowu, który niestety jest betonowy. Jestem tak potłuczona, że w niedziele trener zgodził się co najwyżej na P klase ...

Ale ogólnie uważam zawody za udane, bo sie sporo nauczyłam.

A nasze klubowe juniorki zgarnęły pierwsze 3 miejsca w M Śląska  kucy 🙂
🙂
dokladnie tak
opolanko Figaro tak?  😉
rowek widowiskowy, ale nie zazdroszcze! szczegolnie przy sobotniej pogodzie  🍴
01 września 2009 08:35
nie Figaro 😉 nie byłam jedyną osobą, która tam zapikowała 😉 Niezłym sitem był ten rów. W niedziele postawili tam już płotki, więc nie było problemu (ja z płotkami pewnie też bym sobie lepiej poradziła).

Lądowanie było bardzo twarde, tym bardziej, że niespodziewane. Dobrze, że sobie niczego nie złamałam, ale walnęłam tak, że mam nawet siniaka na głowie (pomimo kasku).

W ogóle te zawody były dla mnie pechowe, z rozwaleniem siodła w sobote włącznie (na rozprężalni pękły mi 2 przystuły), więc w sobote i niedziele startowałam na pożyczonym siodle.
Wyniki
http://www.szj.info.pl/index.php?mod=wyniki
Może ktoś z Was ma jakieś zdjęcia?
02 września 2009 09:55
Ja będę miała ale nie wiem kiedy...
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
02 września 2009 10:00
opolanko, dla pocieszenia - nie tylko dla Ciebie wyjazd pechowy, naszej ekipie też poszło tragicznie, nie wiadomo dlaczego... dziewczyna, co normalnie już smiga C na czysto w finale w niedzielę w Nce miała 5 zrzutek i stope.... drugiej kuc ciągle odmawial, tak że oddała go do jazdy lepszemu jeźdźcowi, ale i tak była stopa i przekroczona norma... Reszcie też poszło średnio... Jakiś pechowy ten parkur ;/

To wy byliście z Ostrogi? Widziałam finał kucorów, fajny ten czarny, dawał czadu, szkoda, że miał zrzutkę w rozgrywce - kibicowałam mu ;P A to wy przyjechaliście takim srebrnym fajnym koniowozem?
02 września 2009 10:09
Ja generalnie startuje w barwach Turbudu, ale z Ostrogą byłam zgłoszona i tak juz zostało. Ten fajny koniowóz to nie naszej ekipy, ale znajomych z opolszczyzny 🙂

No Sulimka (ten czarny kucyk) jest super, ale dziwczyny nie maja jeszcze tyle doświadczenia, żeby załapać, że nie trzeba tak gonić nawet mimo zrzutki. Ale jeszcze maja czas, żeby się nauczyć. Wszystkie trzy to juniorki z mojego klub, a zwyciężczyni to "moja" juniorka, której pomagam się opiekować końmi. Cieszę się, że chociaż im poszło dobrze 😉
Zdjęcia pojawią się na pewno tutaj http://www.indeks.fora.pl/zawody,14/mistrzostwa-slaska-28-30-08-2009,386.html  tylko cierpliwości , bo osoba robiąca zdjęcia ma trochę zajęć.
Myslalam, ze betonowe rowy sa juz od dobrych paru lat niedozwolone? Jak to z nimi jest?
02 września 2009 12:30
Podobno tak, ale cóż.
Ja to sie ciesze, ze sie nie połamałam...
W dodatku rów ten nie miał żadnego płotka z przodu (choć nie wiem , czy musiał mieć). W niedziele juz płotek był.

Przyznam szczerze, że dawno tak nie grzmotnęłam - mam nawet siniaka na głowie :/ Dobrze, że kask porzadny, bo kto wie...

editL aniapa o ten koniowóz Ci chodzi? 😉
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
03 września 2009 13:48
Si, o ten, dziękuję za zdjęcie 😉 Jakbyś znowu gdzieś na Śląsk na zawody jechała, daj znać, to może w końcu poznam jakiegoś Voltopira 😀 
opolanka a jedziesz na MPP do Ochab? Sporo osob sie waha z powodu dosc marnej wygranej, nawet w porownaniu do zeszlego roku...
04 września 2009 07:12
Na MPP nie jade, to troche dla mnie już za wysokie progi w finale (jeździłam gdy byłam juniorem) 🙂 Więc się nawet nie interesowałam zbytnio.
Wyniki z Mistrzostw Polski Południowej w skokach, może kogoś zainteresuje
http://www.sport.olza.pl/?act=wyd&id=16325
Może ktoś ma jakieś zdjęcia z tej imprezy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się