Dziwna sprawa bo ojcem chrzesnym jest od 10 lat 😉 Ale może wtedy było ciut inaczej w kościele...
chyba bylo troche inaczej 😉 moja mama od 20kilku lat ma jednego chrzesniaka, pozniej drugiego, a dopiero przy trzecim najmlodszym spytali sie o bierzmowanie. takowego nie miala i jak ladnie piszecie: musiala "nadrobic zaleglosci" na kursie dla doroslych.
szepcik dokładnie! W mojej parafii ksiądz wypisując mi zaświadczenie o religijności nawet nie spytał czy bierzmowana jestem, w parafii chrześniaka też nikt nie pytał, a jak chciałam wziąść zaswiadczenie o bierzmowaniu z parafii gdzie bylam bierzmowana (żadna z dwóch wcześniej wymienionych) to jeszcze na mnie nakrzyczeli, że głowe im zawracam 🤔
Powiedzcie mi czy na pociag InterCity mam znizke jako uczen? I jak wygląda ta sama sprawa z pociagami typu express? Z góry dziękuje za odpowiedź! :kwiatek:
Czy na Last.fm można odtworzyć utwór inaczej niż przez dodanie go do biblioteki? Jeśli tak, to jak? Bo jak klikam na piosenkę, to przenosi mnie do strony o niej i tam można posłuchać tylko 30s. I druga sprawa... Czy w bibliotece można słuchać np. tylko jednego wykonawcy, albo tylko jednej płyty? Czy trzeba całość?
Muszę zrobić drobne badanie krwi za pomocą domowego testu - pobrać krew z palca, odciągnąć pipetą itd. Wszystko fajnie ale krew nie leci. Próbowałam długo, ale udało mi się pobrać jedynie 1/4 tego, co potrzeba. Czy są na palcach bardziej ukrwione miejsca? Jest różnica z której ręki się pobiera? Próbowałam zrobić badanie w laboratorium ale stwierdzili, że prywatnie się nie da bo nie mają wrzuconego w cennik.
Abre-pomachaj całą ręką tak strzepując,wsadź dłoń do bardzo ciepłej wody. Natrzyj mocno przy wycieraniu . Celuj w środek opuszka. I jak znasz jakiegoś cukrzyka ,niech Ci tę kłujkę z glukometru pożyczy i tym dziubnij. Tylko zmień ostrze na nowe. Są w zestawie. Poleci na pewno.
Ja się już autentycznie zastanawiałam czy się czymś nie zaciąć zamiast kłuć - jak nie chcę, żeby leciało to istny krwotok, jak potrzeba to ni kropli 😉 Tania, dzisiaj spróbuję ponownie. Dziękuję za rady.