Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
30 sierpnia 2009 22:03
Jak wygląda odwiedzanie więźniów w PL? Przypomina choć trochę te wizyty w amerykańskich filmach? 😡 Telefonik, szyba itp.?
Dziwna sprawa bo ojcem chrzesnym jest od 10 lat 😉 Ale może wtedy było ciut inaczej w kościele...

chyba bylo troche inaczej 😉
moja mama od 20kilku lat ma jednego chrzesniaka, pozniej drugiego, a dopiero przy trzecim najmlodszym spytali sie o bierzmowanie. takowego nie miala i jak ladnie piszecie: musiala "nadrobic zaleglosci" na kursie dla doroslych.
Po prostu dziwne z tym bierzmowaniem  🤔
Co ksiądz, to prawie inna religia.
szepcik dokładnie! W mojej parafii ksiądz wypisując mi zaświadczenie o religijności nawet nie spytał czy bierzmowana jestem, w parafii chrześniaka też nikt nie pytał, a jak chciałam wziąść zaswiadczenie o bierzmowaniu z parafii gdzie bylam bierzmowana (żadna z dwóch wcześniej wymienionych) to jeszcze na mnie nakrzyczeli, że głowe im zawracam  🤔

kto to jest? 😡

Jak się mierzy grubość wędzidła? Mam wędzidło w łapkach i chce wiedzieć jakiej jest grubości, w którym miejscu mam mierzyć? pionowo czy poziomo? 😡
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
31 sierpnia 2009 08:09
fin, agent Cooper z Twin Peaks 🙂
Grubość to obwód wędzidła w mm w miejscu, gdzie opiera się ono o żuchwę (kilka mm od kółek wędzidłowych)
Dziękuję :kwiatek:
Czy w wypadku przesyłki kurierskiej musi byc przedpłata na konto czy płacimy przy odbiorze??  😡
można przy odbiorze 😉
cieciorka   kocioł bałkański
31 sierpnia 2009 16:52
czy jest w necie jakas mapa rozlokowania wroclawskich krasnali?
In.   tęczowy kucyk <3
31 sierpnia 2009 16:53
Jest na pewno, bo czytałam, zaraz poszukam, bo mam chwilkę ; )

edit: o proszę ; ) http://www.krasnale.pl/mapa/
czy jest w necie jakas mapa rozlokowania wroclawskich krasnali?

jak chcesz moge Ci pozyczyc mapke, bo specjalnie kupilam 😉 taka za 5zl ;P
cieciorka   kocioł bałkański
31 sierpnia 2009 16:58
dzieki 🙂
gdzies przeczytalam ze jest ich 123 i mam ambicje zobaczyc je wszystkie :P
Jakich krasnali?  😲
We Wrocławiu macie krasnale? Po Poznaniu rozlokowane są kolorowe słonie 😉
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
31 sierpnia 2009 19:00
A w Szczecinie stoja zubry  😁

Powiedzcie mi czy na pociag InterCity mam znizke jako uczen? I jak wygląda ta sama sprawa z pociagami typu express? Z góry dziękuje za odpowiedź!  :kwiatek:
Jechałam ostatnio ekspresem i bilet miałam ze zniżką 😉
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
31 sierpnia 2009 19:03
Dzięki za pomoc!
W każdym badz razie dodzwonienie się do informacji PKP graniczy chyba z cudem...
martva, to poszukaj jakiejś małej stacyjki jak Września czy Słupca. Tam najczęściej jest kilka pań w okienkach i odbierają telefony 🙂
Czy na Last.fm można odtworzyć utwór inaczej niż przez dodanie go do biblioteki? Jeśli tak, to jak?
Bo jak klikam na piosenkę, to przenosi mnie do strony o niej i tam można posłuchać tylko 30s.
I druga sprawa...
Czy w bibliotece można słuchać np. tylko jednego wykonawcy, albo tylko jednej płyty? Czy trzeba całość?
Cieciorka proszę bardzo http://www.krasnale.pl/mapa/ i ogolna strona wrocławskich krasnali http://www.krasnale.pl 🙂🙂🙂

edit : grunt to miec dobry wzrok, In. juz wstawila wczesniej 😀
Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
01 września 2009 20:13
Gdzie mogłabym dostać bransoletkę plecioną z wybranym napisem?
Rozumie ktoś ?
np. na Allegro. Wystawiają bransoletki z imionami, więc pewnie każdy inny napis można w nie wpleść ;P
gdzie mogę kupić kubki papierowe z przykrywką do kawy itp.??
i czy mają one jakąś specjalistyczną nazwę?

Muszę zrobić drobne badanie krwi za pomocą domowego testu - pobrać krew z palca, odciągnąć pipetą itd. Wszystko fajnie ale krew nie leci. Próbowałam długo, ale udało mi się pobrać jedynie 1/4 tego, co potrzeba. Czy są na palcach bardziej ukrwione miejsca? Jest różnica z której ręki się pobiera? Próbowałam zrobić badanie w laboratorium ale stwierdzili, że prywatnie się nie da bo nie mają wrzuconego w cennik.
Abre-pomachaj całą ręką tak strzepując,wsadź dłoń do bardzo ciepłej wody.
Natrzyj mocno przy wycieraniu .
Celuj w środek opuszka.
I jak znasz jakiegoś cukrzyka ,niech Ci tę kłujkę z glukometru pożyczy i tym dziubnij.
Tylko zmień ostrze na nowe. Są w zestawie.
Poleci na pewno.
Ja się już autentycznie zastanawiałam czy się czymś nie zaciąć zamiast kłuć - jak nie chcę, żeby leciało to istny krwotok, jak potrzeba to ni kropli 😉
Tania, dzisiaj spróbuję ponownie. Dziękuję za rady.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
02 września 2009 17:40
Jak wygląda odwiedzanie więźniów w PL? Przypomina choć trochę te wizyty w amerykańskich filmach? 😡 Telefonik, szyba itp.?

Zależy o jakim rygorze jest więzienie. Jeśli NIE jest o zaostrzonym rygorze to 4 lub 5 wizyt w miesiący normalnie przy stoliku 😉

edit:
ABRE ściśnij opuszek palca i dopiero ukłuj palucha 😉
We Wrocławiu macie krasnale? Po Poznaniu rozlokowane są kolorowe słonie 😉

jade po Poznania na zdjecia !! 😀
krasnale juz mam 😉
Gillian   four letter word
02 września 2009 19:58
abre, ściśnij palec na 4-5 sekund skierowany w dół i kłuj środek opuszki albo z boku, tam jest delikatniejsza skórka.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się