Stajnie w Warszawie i okolicach
Przepraszam za błędy ortograficzne ale ten typ tak ma. Pewne źródło informacji to ojciec twojej koleżanki, ja tego nie kupuje ten facet nie plotkuje, i nie oczernia bez podstawnie!!!!!!!!!!!
Chciałabym się nauczyć jeździć konno. 🏇
Z Rebertowa jest też w miare blisko do Aleksandrowa (za Falenica), a dokladnie
www.ulmag.com.pl z calego serca polecam 🙂 Ostatnio przygladalam sie prowadzeniu jazd i sa baaardzo ciekawe, w dodatku sama sie tam uczylam jezdzic, wiec szczerze polecam 🙂
Może wie ktoś coś więcej o stajni Trakt bo niestety niewiele mi się o niej udało dowiedzieć :/
to ja napisze o Trakcie podobnie jak caroline o pociesze... NIE NIE NIE! nie....
a aleksandrow polecam, oczywiscie... nie wiem jak Dworek stoi z rekreacja ale slyszalam o tej stajni sporo dobrych opinii
trusia, strona do kitu- to fakt. choc i tak w szoku jestem, ze w ogole sie jakas urodzila 😉 liderowka to nowiutka inwestycja- a lider juz swoje lata ma. budynki stajenne roznia sie diametralnie, a zima pensjonariusze liderowki moga korzystac z hali lidera. niemniej- 'stary lider' to miejsce bardzo mi bliskie i zawsze bede szczerze polecac 🙂 no i cena wiecej niz przyzwoita.
foto sprzed kilku lat- padoki lidera zima 🙂
Szafirowa, czyli rozumiem, że cena podana jest aktualna? Faktycznie, że bardzo przyzwoita. Z czego wynika, że pewnie miejsc brak. Ale warto "mieć w pamięci".
P.S. stałam w stajni, którą mi staro-voltowo poleciłaś. Ale nie wytrzymałam - zresztą z powodów, o których mnie uprzedzałaś.
[quote author=Misskiedis link=topic=46.msg319691#msg319691 date=1250761762]
Może wie ktoś coś więcej o stajni Trakt bo niestety niewiele mi się o niej udało dowiedzieć :/
to ja napisze o Trakcie podobnie jak caroline o pociesze... NIE NIE NIE! nie....
[/quote]
Dlaczego nie? Że pociecha ma słabe warunki dla koni to słyszałam ale o trakcie nic 🤔 tak samo nic nie mogę się dowiedzieć o starej miłosnej. Czy w ogóle prowadzi rekreację itd. Szukam czegoś blisko domu ale żeby się też czegoś nauczyć a nie tylko "pięty w dół, tak świetnie ci idzie, cudownie"
Misskiedis, jeździłam kiedyś na Trakcie (za starych, dobrych czasów to było cudowne miejsce), ale odkąd stajnia zmieniła lokalizację to się trochę posypało... Trudno mi się teraz wypowiadać na jej temat, bo dawno tam nie byłam, ale z tego co pamiętam warunki dla koni średnie, hali nie ma (a trzeba pamiętać, że idzie jesień i zima, śnieg, deszcz itd, a chciałoby się jeździć), ale o jazdach kompletnie nic nie wiem, musisz sama tam pojechac i sie przekonac.
Scottie,chyba za bardzo starych😉Z tego co mi wiadomo stajnia Trakt w "nowej" lokalizacji też już nie istnieje.Właściciele przeniesłi się w inne miejsce,ale nie wiem czy nadal prowadzą jazdy.
Domcia i pwk to ta sama osoba????
Takie samo logowanie posty w jednym temacie...???
Jeśli masz zamiar wypowiadać się o dziewczynach które trzymały tam konie to pijesz do mnie skoro ma Ci to zająć 5 godzin zapraszam na rozmowe w 4 oczy.
Skromnie wypowiedziałam się o tej pseudo stajni mogę konkretniej zresztą nie tylko ja i nie musze w tym celu zakładać sobie 5 kont na re-volcie
D&A : znasz może "najnowszą " obecną lokalizację stajni Trakt?
wybaczcie ale się dopytam bo zwriuje z zumi i ztm, jaki jest dojazd do Ulmagu/a komunikacja miejską?
142 z ronda Wiatraczna do Aleksandrowa (doslownie z pierwszego przystanku na ostatni)
albo 115 z hmn... dworca wschodniego on chyba jedzie? tez do ostatniego przystanku 🙂
Cześć Majeczka niestety pwk i Domcia to dwie rożne osoby , mimo to że znamy się. Jeżeli chcesz więcej wiedzieć kto jest kto to proszę pisz na mejla jest dostępny w moim profilu.
Chyba się z ciekawości wybiorę do tej stajni w Podkowa, skoro o niej tak głośno 👀
piglet,w okolicach dawnego wawerkowa,ale dokładnej lokalizacji Ci teraz nie podam,bo nawet nie pamiętam jaka to ulica😉
Wawerkowo było na ul. Spadowej, wiec pewnie nowa lokalizacja Traktu tez gdzies w jej okolicach 🙂
A Wawerkowo jeszcze w ogóle istnieje?
I co się dzieje na "wybiegach" Trybułowa, jakas nowa inwestycja? 😉
Nie wiem jak było kiedyś w tej stajni (Podkowa) ale nie ma tragedia teraz, chodzi mi o warunki dla konia. Boksy są zawsze czyste, konie mają padok i są codziennie wypuszczane, ujeżdżalnia jest jaka jest ale ma być powiększana, piękne tereny i konie NIE SĄ BITE TAM !
no, ale puszczane są klaczkę z wałachem, a w sumie mentalnie jeszcze z ogierem bo koń tuż tuż po kastracji... 🤔 koń skacze po kobyłach i się kopią, trochę nie teges.
142 z ronda Wiatraczna do Aleksandrowa (doslownie z pierwszego przystanku na ostatni)
albo 115 z hmn... dworca wschodniego on chyba jedzie? tez do ostatniego przystanku 🙂
z dworca wschodniego jezdzi, ale zatrzymuje sie tez na wiatracznej, pl szembeka.
Misskiedis, sama sobie odpowiedzialas - jesli chcesz czegos wiecej niz "piety w dol", to do Traktu nie jedz.
na
www.aktywni.pl stajnia reklamuje sie tak:
Opis:
Miejsce, w którym można nabyć wprawę w ujeżdżaniu oraz spedzić miło czas korzystając z mozliwości jazdy w terenie.
Do dyspozycji gości:
• 3 konie
• nocleg i wyżywienie
• otwarta ujeżdżalnia
• jazdy w teren
oraz:
• pensjonat dla koni
Zapraszamy!
to ja dziekuje 😉
Miejsce, w którym można nabyć wprawę w ujeżdżaniu oraz spedzić miło czas korzystając z mozliwości jazdy w terenie.
Hmm czyżby były prowadzone zajęcia z rodeo ❓ 🏇 👍
A jednak to prawda MIŁOŚĆ POTRAFI BYĆ BOLESNA , współczuje konikowi. 🤣
Co do stajni Wawerkowo to już jej nie ma od 5 lat. A na spadowej jest stajnia przeniesiona z wału miedyszyńskiego. Stajnia "trakt" czy jakoś tak.
Tak apropo to szukam stajni w okolicach centrum lub Miłosnej, w cenie do 750, najlepiej z halą 🙂 Zna ktoś?
w centrum warszawy chyba bez szans na stajnie z hala 😉
do 750zl- watpie, ze uda sie znalezc cos z hala.
moze stajnie w goraszce?
W Góraszcze chyba kosztuje 800zł i nie ma hali-chybaze coś się zmieniło. Ja trzymam konie 5km od Starej Miłosnej)-pensjonat kosztuje 650 i jest malutki namiot,ale kolejka na boksy i nie zapowiada się,żeby się coś zwolniło.
Nie mówie że w Centrum ale w okolicach 😉 . A zna ktoś stajnie w Starej miłosnej?, Właścicielem jest Andrzej Waś o ile dobrze kojeże.
ehhhhhhh, pojedz do jego stajni i zobacz, czy to jest to, czego szukasz dla konia..
zen nie przesadzaj proszę wiele się zmieniło od dawnych czasów, po pierwsze przez półtora roku dzierżawiliśmy stajnie trochę popoprawialiśmy. Nie jest to luxus stajnia zrobiona jest w szklarni i tego nie da się zmienić jedyne co udało nam się zrobić to rozciągnąć białe płachty u góry dzięki czemu koniom nie było gorąco w lato, ogarnęliśmy hale i ujeżdżalnie, jest gdzie poskakać, konie wychodzą na trawę, jest lonżownik, są w porządku stajenni, jest czysto konie napojone i nakarmione na czas, wszystkie zadbane, spędzam tam praktycznie całe dnie i pilnuje wszystkiego żeby było ok, koniom nie dzieje się krzywda zapraszam można zobaczyć jak wyglądają, zresztą chętni na pensjonat są więc chyba nie ma tragedii. Do dyspozycji masz zaplecze Szwadronu (czworobok, plac crossowy, parkur, dużą hale, tereny itd itd) szczegóły na PW
Zapraszam do wątku ogłoszeniowego.
Grzmiąca jest za 750 zł, i ma halę.