Kącik Rekreanta II (rok 2009)

A my dzisiaj mieliśmy niezłą zabawę😉

Więcej zdjęć na ZNK 😉
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
21 sierpnia 2009 20:30
szafirowa, a kask wyszopowany przez kosmitów?  🤬
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
21 sierpnia 2009 20:39
caroline, no dokladnie tak! no wzieli i wymazali! i jeszcze mi w locie gumke z wlosow sciagneli 😉
wątek zamknięty
Pinesska, merci.

Raven, dzieki. Milo moc znow na niego wsiadac. 😉

Gosia, lubimy blekit. 😉
Ubylo, ubylo, bo mnie troche przygrzalo. A kon byl grzeczny to sie "schlodzilam".

szafirowa, bywa i tyle. Co do tego czy pokaze. Chcialabym, ale powoli zaczynam w to watpic.
Lot imponujacy !!

Co do Thiedemanna to moim zdaniem zalezy od tego jak zapniesz. Jak tak jak u mnie (ciasniej / krotko) to dziala jak czarna, ale slabiej. Natomiast jak wypniesz luzno to zadziala tylko w momencie jak kon sie szarpnie ku gorze, czyli zadziala jak wytok.
wątek zamknięty
Dziękujemy wszystkim za miłe słowa dla brzydala 😉

Alice jak zazdroszczę... u nas nie ma warunków na takie zabawy 🙁

Klami ładnie się pączek prezentuje i witam w klubie kłusaków
wątek zamknięty
szafirowa ale masz włosy!  😜 Kosmos!  😜

Eh, powiem wam... Lordek znowu chorowity  😕 Ruszam we wtorek do Telgte.  😕 Jak nie urok to sraczka. Jak nie sraczka to przemarsz wojsk.  🙄
wątek zamknięty
Ramires, a witam witam 😉
Milo w koncu klusowac.... te pare minut chociaz.

lets-go, co sie stalo?? Co tym razem?
wątek zamknięty
Lets-go, niedobrze niedobrze... Co teraz?

Błękit najlepszy 😎
wątek zamknięty
Klami Eee nawet już nie wiem.  🤔 Obserwuję od kilku dni że odstawia prawą przednią nogę. Znam tego konia jak własną kieszeń - jeżeli tak robi, coś się święci. Zapewne się trzeszczki święcą. Jeszcze nie kuleje. Ale to tylko kwestia czasu.  🙁 Dlatego też zdecydowałam się już zupełnie odpuścić; wszelkie zawody odpuściłam już z końcem zeszłego roku, teraz odpuszczę też trening; żadnych bocznych, nic, tylko gimnastyka i do domku. Najważniejsze żeby się jakoś mu zdrowie "do kupy" trzymało.

Gosia Jeszcze mamy możliwości - Tildren jeszcze nie był grany 😉 Shockwaves też nie. Nie było też jeszcze u Lordka: szamanów, zaklinaczy, uzdrowicieli... 😉

Raz słońce, raz deszcz. Ale i tak jest najlepszy.  🏇
wątek zamknięty
Lets-Go, kicha, że tak to ujmę. 🙄 Co wy się oboje namęczycie, współczuje.
Postaw najlepiej na uzdrowiciela 😎
wątek zamknięty
lets-go, ech..... tyle powiem tylko. Ciezko, ciezko. Wspolczuje i zycze zdrowia !! Zdecydowanie !
wątek zamknięty
21 sierpnia 2009 21:32
[quote author=lets-go link=topic=6823.msg320654#msg320654 date=1250886035]
Gosia Jeszcze mamy możliwości - Tildren jeszcze nie był grany 😉 Shockwaves też nie. Nie było też jeszcze u Lordka: szamanów, zaklinaczy, uzdrowicieli... 😉

[/quote]
my po tildrenie, kwasie, szokach... teraz lecimy na ziółkach i chiropraktykach 🤣 przed nami ew. homeopatia - JESLI się coś pogorszy (tfu tfu!)

chociaz schizy mam juz totalne... oby sie tylko nic nie sypało 😵

lets-go, trzymam kciuki!!

wątek zamknięty
[quote author=lets-go link=topic=6823.msg320654#msg320654 date=1250886035]

my po tildrenie, kwasie, szokach... teraz lecimy na ziółkach i chiropraktykach 🤣 przed nami ew. homeopatia - JESLI się coś pogorszy (tfu tfu!)

chociaz schizy mam juz totalne... oby sie tylko nic nie sypało 😵

lets-go, trzymam kciuki!!

[/quote]

JESLI
się coś pogorszy otworzymy na spółkę ekskluzywny ośrodek dla "zdrowych inaczej", ale najbardziej wytrwale leczonych koni 😉 i będziemy wyznaczać nowe trendy...  😁 😉
wątek zamknięty
21 sierpnia 2009 21:40
etam, lets-go, założymy klub testerów nowych technologii w weterynarii i tyle :P
ja zamierzam jeszcze sie troche powozic 😉 więc kunia na chodzie zamierzam utrzymac 😉
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
21 sierpnia 2009 21:42
lets-go, będzie dobrze 🙂 grunt to szybka reakcja 🙂

Wasze konie też przed burzą są jakieś takie nijakie? Kudłaty włączył tryb "jestem lama lama lama i nic ci do tego głupia kobieto", nie szło nic wynegocjowac. Może jutro będzie lepiej 🙂
wątek zamknięty
21 sierpnia 2009 21:45
hehe, pytasz czy mój kon jest meteopatą? 😎
ja z pogody wróżę jaka jazda będzie 🤣
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
21 sierpnia 2009 21:49
haha no to wszystko jasne 😉 ale do tej pory tego nie robił więc może to jakaś nowa moda ze stolicy 🙂
wątek zamknięty
hehe, pytasz czy mój kon jest meteopatą? 😎
ja z pogody wróżę jaka jazda będzie 🤣

me-te-o-pa-tą? Na pewno jest me-le-pe-tą!  😀

Nie mogłam się oprzeć! 😉

... My tymczasem jesteśmy "spieszeni" bo jesteśmy "spieprzeni"  😵

edit: lietrówki
wątek zamknięty
Alice, jak się udała kąpiel? Musiało być bosko 🙂

szafirowa, spadłam z krzesła na to zdjęcie 😉
wątek zamknięty
Gillian ja niestety i z pogody wróżę jazdę i często z jazdy pogodę. :/ Ale idzie z tym żyć, czasem to nawet wygodne  🤣

Alice Zazdroszczę! Oby i mi się trafił jeszcze jeden taki ciepły weekend to i my z Czardaszko popływamy!  😅
wątek zamknięty
Alice, ja też zazdroszczę, u nas ni ma gdzie pławić za bardzo 🙁 albo nie wiem, że jest jakieś iejsce, gdzie by można było wejść do wody 🙂

aj, zgrałam zdjęcia z wczorajszej jazdy na Pamirze ;] ktoś ostatnio powiedział, że widząc zachowanie i ogólnie Pamsa sprzed nieco ponad pół roku i teraz widzi sporszą różnicę  😅 ja też widzę, znaczy może nie tyle co koń mu spuch z powodu mięśni, aczkolwiek trochę się poprawił, ale nigdy nie spodziewałam się, że nasze galopy będą mogły wyglądać tak jak na załączonym obrazku ;]

wczorajsze zdjęcia:
wątek zamknięty
Czekając na sen? Lub cokolwiek innego... obejrzałam nasze najbardziej aktualne zdjęcia (z lipca) i ponieważ dawno nas nie było, pomyślałam, że wybaczycie mi te kilka kadrów  :kwiatek:

Uprzejmie donoszę, że oczywiście wybrałam tylko te dobre - moim zdaniem - kadry, bo skłonności masochistycznych jeszcze nie mam  😁

Dla stęsknionych i dla reszty  😁

Baranek, czyli:
Jak dobrze być barankiem
I wstawać wczesnym rankiem
Wychodzić na polankę
I śpiewać sobie tak:

Be, be, be kopytka niosą mnie...

...Be, be, be kopytka niosą mnie.

Miś, czyli:
Proszę państwa, oto miś.
Miś jest bardzo grzeczny dziś!
Może Państwu łapę poda?
Nie chce podać? A to szkoda...

Lisek chytrusek, czyli:
Rudy ojciec, rudy dziadek,
Rudy ogon - to mój spadek,
A ja jestem rudy lis.
Ruszaj stąd, bo będę gryzł.

I już zupełnie na poważnie, historia konia co nie jeździł koleją, ani nie jest naszą szkapą (ino tylko moją!  😀iabeł: ) i chodź z niego łysek to na 100% nie z pokładu Idy... 🙄

Oto historia konia który nienawidzi kłusa! Dlaczego? Na pozór to zwykły kłus:

Ale nic bardziej mylnego!  😲 Bo przy jakiejkolwiek próbie dodania/wydłużenia w kłusie objawia się straszliwa prawda... 😵

Tak tak 😕 To JEST niedowład zadu, ach gdyby tak mógł kroczyć, jak nie może!
Nie może... biedny, biedny mój baranek nie może! Ach...  😕

😁 😁 😁
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
22 sierpnia 2009 01:01
Sierka Bardzo fajnie się Ciebie czyta  🙂 A Czardaszek prze- u- ro- czy !!!  😜 I jakie on ma mięśnie. Może chcecie troche ich oddać mojej Rudzince  👀

Aha, więcej zdjątek poprosim  😉
wątek zamknięty
Nirv, Sierra, Burza, dzęki😉
Kąpiel suuuper. Mój siwy pierwszy raz pływał, haha 😉 Niesamowite doświadczenie i ile radości😉 Nawet ludzie nam zdjęcia z rowerów wodnych robili :P
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
22 sierpnia 2009 08:20
Sierra -aaaaaaa! WIECEJ! Zdecydowanie wiecej! 😀 Uwielbiam Twojego konia!  :kwiatek:
wątek zamknięty
Sierrka, super! Lisek chytrusek najlepszy 😀iabeł: Kasztany górą 🏇
wątek zamknięty
Sierra, potrafisz poprawic czlowiekowi humor 🙂 Dziś będę miała lepszy start  :kwiatek:
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
22 sierpnia 2009 10:34
Szafirowa a no pozytywnie 🙂 Za to u Was widzę sportowo, pięknie!! Ile tam stało? Stacjonata robi wrażenie 😉

Alice cudnie, cudnie, cudnie! Już niedługo też tak będę pływać 😜

Sierra uśmiałam się do bólu 😉 Za to Czardasz wygląda rewelacyjnie! 😍 Krąglutki, humor mu chyba dopisuje? 😁 
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
22 sierpnia 2009 10:40
Alice, ale ekstra! blisko macie takie jeziorko?
Sierra, sluchaj, zrobimi dil. Czardaszo odda gilowi polowe swojego galopu pod gorke, a Gil jemu odda polowe swojej pracy zadu... stoi?
a zdjecia superasne, w koncu jakies wstawilas!

Nirv, jak dla mnie zdjecie z klusa nie rozni sie w zaden sposob od tych, ktore wstawialas pare miesiecy temu...
ale fajnie ze mozesz galopowac na swoim koniu na luznej wodzy, z tego co zrozumialam wczesniej tego robic nie moglas. to juz jakis postep. jezdzisz z kims teraz czy ciagle sama?

a ja wczoraj zmierzylam gilka i komisyjnie orzeklismy ze ma... tududududum... 168 cm 😀 uff.. a to oznacza ze przez ostatni rok urosl jakies 3-4 cm 🙂 kto wie, moze uda sie dobic jeszcze do tych wymarzonych 170? 😉 a nawet jak sie nie uda, to i tak jestem zadowolona, 12 cm roznicy to juz nie tak duzo 🙂

poza tym wet powiedzial ze skoro gilek taki smutny w boksie, mozemy wychodzic na spacerki stepem. pierwsza proba niestety nie wyszla najlepiej, bo Gilek poczul wolnosc i wyrwal sie - pocwalowal po lesie i wrocil...  🤬 super 😵
ale moze dzis juz bedzie lepiej... jak dojdziemy na hale (ze stajni 10 m)  🍴
wątek zamknięty
sama, w miedzy czasie miałam kilka jazd z różnymi osobami, teraz próbuje się z szafirową umówić więc zobaczymy co z tego wyjdzie ;]
obecnie staram się co by koń chodził w miarę rozluźniony, nie pędził i co by dawał się zatrzymać nie na ręcznym co czasem trzeba było niestety robić na początku, tonia nie chodzi już w całkiem odwrotnym ustawieniu, przestał tak bardzo wypadać łopatką na zewnątrz, daje się wyjechać na bezpieczny teren na nim, z kontrolowanym galopami i całkiem sprawnymi hamulcami ;] i w obejściu się sporo zmienił też 🙂 ostatnim postępem był najazd na mega wielką kopertkę 30cm w stronę stajni bez pędzenia na oślep 🙂
ale i tak wiem jak duuużo pracy przed nami jeszcze
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.