Ja też będę w Owczarni jednym koniem 🙂. W swoim czasie, kilkanaście lat temu, kiedy bylam "Owczarzem" ,jeżdziliśmy z reguły lasem na zawody i aukcje do Sopotu. Znam dwie drogi przez las, także w sobotę, na miejscu , mogę wytłumaczyć chętnym jak najłatwiej dostać się tam konno z Sopotu.
czeggra1, ja z takim nastawieniem ruszyłam tą trasą kilka lat temu. I bardzo się zdziwiłam - stare znajome ścieżki pozarastane gęsto, przejście przy działkach wybetonowane i zabezpieczone drutem... Konnym radzę najpierw rekonesans na rowerze.
czeggra1, ja z takim nastawieniem ruszyłam tą trasą kilka lat temu. I bardzo się zdziwiłam - stare znajome ścieżki pozarastane gęsto, przejście przy działkach wybetonowane i zabezpieczone drutem... Konnym radzę najpierw rekonesans na rowerze.
Ja jeżdziłam też kiedyś z Owczarni - kolektorem w dół w stronę Żeliwiaka, a potem do Oliwy i drogą obok cmentarza do Żabianki . W ten sposób przeprowadzaliśmy też często konie do Żeliwiaka z Sopotu na czas zawodów ogólnopolskich i innych większych imprez. Nie wiem, czy kolektor jest teraz przejezdny...
No to transport sie znalazl.
Wlasnie zglosilam 6 koni naszej ekipy.
Czyli do zobaczenia w Owczarni.
No i Rakowiec odwołany 😤 zgłosiło się tak mało osób że organizatorzy robią tylko małe zawody towarzyskie....
Więc chcąc nie chcąc jade do Owczarni z 3 zwierzakami :/
To gdziesa wszyscy?? Do Owczarni tez jest niewiele zgloszen.
Odemnie będą 2 konie na LL, i moje na N,C.
czeggra1 jeśli chodzi o tą drogę co wiedzie obok tylnej bramy zoo to jest jak najbardziej przejezdna 😉 drepcze nią codziennie i nic się nie zmieniła 😉
Ja tak z innej bajki. Dzisiaj do południa, konie z Hipodromu zwiedzały Suchanino. Komuś coś wiadomo na ten temat?
Które? Ja byłam na japo 11-14 i nic nie słyszałam 👀
Właśnie nie wiem które. Zerwali się chyba po 10, w sumie nic więcej nie wiem.
Tez cos niecos slyszalam. Na hipo byla Straz Miejska i jakies dziewczynki z nimi pojechaly pomoc. Ciekawe czyje to konie.
Okazuje się, że będę w Owczarni na LL i L. Chcących zamówić zdjęcia jak zwykle serdecznie zapraszam na pw, gg, melja, kom...
Strzyga, bedziesz tez na mini L.
😉
Powie mi ktos czy jutro w Rakowcu obowiazuje stroj galowy czy mozna jechac normalnie?
czy zawody w Rakowcu są naprawdę odwołane??
Olimpiaodwolane sa regionalne dwudniowe. Ale jutro sa robione towarzyskie🙂takze w pewien sposob sa.🙂
tzn, że w niedzielę nie ma w ogóle? a to na jakich zasadach są jutro? czy to jest potwierdzone? bo nie ma nigdzie takiej informacji.. a nie wiesz np o której może się zacząć L-ka?
Nie w niedziele nie ma. Informacje mysle ze potwierdzone bo od organizatorow. z reszta ktos juz wyzej pisal o tym. ogolnie zaczyna sie chyba o 10 miniLL pozniej LL i L takze pewnie biorac pod uwage ze duzej liczby osob nie ma mozna obstawiac kolo 12 zacznie sie L ale reki nie dam sobie uciac 😉
a jesli chodzi o zasady to jak normalne zawody. wszystko normalnie obowiazuje.
Grrr.... jak dotrzec lasem z Sopotu do Owczarni??
Ma ktos jakas mapke / moze zaznaczyc na takiej zwyklej z googli na przyklad. ?? ??
Klami, przecież na mapce będziesz miała po prostu... las :-)
Nie... sa przeciez dwie wersje. Ta zwykla satelitarna i przerobiona na siatke drog itp. Wlasnie sie w nia gapie i w gaszczu tych kresek nie umiem znalezc tej wlasciwej drogi.
Blagam o pomoc !!
BLAGAM !! 🙇 🙇
Ma ktoś zdjęcia ze wczoraj z Owczarni (a dokładniej z LL)?
My byliśmy z juniorami w Rakowcu i bardzo się nam podobało, i wiem jedno że jak będą organizowali jakie kolwiek tam zawody w skokach napewno pojedziemy 🙂 Przemili ludzie spokój i jakiś taki fajny klimat.
W tą NIEDZIELĘ od g. 11 w DAJAKU w Koleczkowie zapraszamy na PUCHAR MISTRZA
Wysokości przeszkód na poziomie L i/lub LL, będzie to ustalone w dniu zawodów.
Są to zawody czysto towarzyskie, z pucharem przechodnim jak nagrodą główną, który dostanie zwycięzca zawodów do czasu następnej rozgrywki.
Zapraszamy wszystkich chętnych, gwarantujemy dobrą zabawę!
Hmm... poinformuje ekipe. Niewykluczone, ze sie pojawimy.
Mi też bardzo się podobało w Rakowcu 😉 Fajna atmosfera, miło i sympatycznie 😉
Oj tak zawody w Rakowcu sa naprawde fajne. Oby organizatorzy zdecydowali sie zrobic jeszcze chociaz jedne czy dwa przed halowymi. 🙂