Stajnie w Warszawie i okolicach

Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
11 sierpnia 2009 15:49
a okolice Nowego Dworu Maz, Zakroczyma? coś mi świta, że tam jest jakaś stajnia z dobrą infrastrukturą.  biorę pod uwagę stajnie oddalone nawet o 50km od Wawy.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
11 sierpnia 2009 17:31
Poczernin też ma karuzelę. No i na Kozielskiej też jest karuzela.
Aldragho jest w Józefosławiu, a nie Konstancinie.
Aldragho kosztowało pół roku temu 1400/1600zł (stara/nowa stajnia). Karuzela boksowa  jest w Milordzie w Falentach Nowych, ale cena też powyżej 1000zł.
Vena w Łajskach/Legionowie ma karuzelę i halę. Cena ok. 800zł
Iskierka hala, kryty lonzownik (wlasnie sie buduje), karuzela (wlasnie sie buduje), 3 murowane stajnie 30km od warszawy padoki zielone czyste stajnie cena 900zł
w Plejadzie jest karuzela boksowa
SIWA FOLBLUTKA   i jej miedziana arabka
11 sierpnia 2009 21:28
W Podolszynie jest stawiana karuzela, + hala + lonżownik + 15 ha pastwisk za 750 zł
Robię małe rozeznanie - za parę miesięcy zmieniam adres i będę szukała pewnie nowego domku dla Dzionka (ale to nic pewnego). Jakie stajnie w okolicy Łomianek polecacie? Słyszałam dobre opinie o Liderówce - czy ktoś z was tam stoi? Jakie inne stajnie? Obowiązkowe jest dla mnie pastwisko (nie piaszczysty okólnik, tylko pastwisko) i dobra opieka plus ujeżdżalnia z dobrym podłożem. Koło 800 zł najlepiej...
Lider ma niezłe opinie (albo - miał - nie wiem jak jest teraz), w Liderówce podobno kiepska wentylacja, poza tym niewiele słyszałam (aczkolwiek jeśli się nie mylę to stajnię widziałam i jest śliczna).
Ja niezmiennie polecam Bajardo 😉 Są padoki trawiaste, ale niestety nie pastwiska... I cena niestety również nie taka jak byś chciała...
Thilnen   Dżamal Ad-Din
18 sierpnia 2009 20:29
Mam pytanie, czy słyszał ktoś może coś o stajni Siekierki? Wiem, że w czerwcu przejęła ją nowa właścicielka i jestem ciekawa opinii.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
18 sierpnia 2009 20:33
Lider- niech za rekomendacje starczy, ze wlasnego konia bym tam wstawila 🙂 ogromny plac do jazdy- komplet przeszkod, duzo trawy, hala i kryty lonzownik. niedawno bylam w odwiedzinach i na treningu- niezmiennie uwiebiam ta stajnie 🙂
A jak cenowo?

Pytam z ciekawości 😉
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
19 sierpnia 2009 17:48
Sierka tutaj masz info o pensjonacie Lider  😉
Zakładka "O firmie"

"Ja i koleżanki miałyśmy "przyjemność " trzymać konie w tej pseudo stajni "Podkowa jak czekałyśmy na boksy w innej stajni. Zwiewałyśmy z tamtąd w tępie expres!!!
Facet jest b. miły przy pierwszej rozmowie potem zaczyna się hardcore.
Szybko pieniądze na już natychmiast
U koni w boksach z dnia na dzień coraz gorzej
A na koniec okazało się że jeden z naszych koni chodzi pod jakąś panienką jak przyjechałyśmy do stajni i to zobaczyłyśmy w 5 sekund zabrałyśmy konie
Nikomu nie polecam tej stajni
Facet ma swoje wizje daje prywatne konie na jazdy, ma chorą cene jak na te warunki
Jak my tam byłyśmy (z marszu wstawiłyśmy 5 koni) musiałyśmy przynieść swoje żłoby bo nie było płacić po 600 zł/koń/miesiąc a w tej stajni nie ma ani ujeżdżalni, ani siodlarni ani nawet kibla jest padok po którym chodzą konie i to wszystko. Jeden z naszych koni dostał w łeb bo oparł się o drzwi które były na miękkich zawiasach i odpadły"
Ja tam trzymam konia, nie którzy jeżdża jak jeżdzą ale to mnie nie obchodzi. Koni prywatnych nie daje sie na jazdy bez zgody własciciela! Konie nie są tam bite. Pozatym to jest kibel. Z kasą tak nie że już natychmiast tylko sie płaci zawsze w określonym terminem. Złoby też są i nie trzeba mieć swoich.Stajnia jest nawet fajna, ujeżdzalnia też jest. Dużo bym mogła mówić o tej stajni i o tych dziewczynach co trzyały tam konie ale bym z 5 godz pisała.
🏇 Stajnia "Podkowa" byłem i widziałem, to fakt- jest mała , powiedział bym kameralna i przedewszystkim czysta. Co prawda to zbyt wiele koni to tam nie było,  ale to i dobrze bo ja tłoku nie lubię, i są wolne boksy cena jest też przystępna , a co do kibla to niewiem bo nie miałem takiej potrzeby. Widziałem parę stajni i czystość w nich, a w tej akurat pod tym kontem ocena jest POZYTYWNA. 👍
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
19 sierpnia 2009 22:53
w stajni Siekierki nie byłam, jednak znam właścicielke i mogę z czystym sumieniem polecić 🙂
natomiast byłam na wakacjach w Anka Rancho i myślę że na emeryturę/rekonwalescencję/rekreancki odpoczynek można spokojnie polecić 🙂 szczegóły mogę podać na pw
pwk, na pierwszy rzut oka takie wrażenie sprawia ta stajnia - bardzo fajna, mała, właściciel miły, czysto w boksach... koleżanka tam trzyma konia i pojechałam z nią to ... masakra  😲

Domcia, my się chyba znamy :P ja na Twoim miejscu poszukała bym innej stajni, chyba, że chcesz być taka jak te dziewczynki dwie, co ujeżdżały razem w tym facetem tą klaczkę...

Ujeżdzalnia? Piasek, strasznie kopny, w dodatku strasznie malutka...
Nasturcja, dzięki 🙂

BTW: jak ja bym zobaczyła, że ktoś bez mojej zgody jeździ lub udostępnia mojego konia to bym rozpętała tam takie piekło, że jeszcze długo by mnie wspominali z zimnym dreszczem na karku. Szok  😤
🏇 NIRV ja trzymam w tej stajni patataja już miesiąc i wszystko jest spoko. Nie wiem o co wam poszło i nie mój problem. A co do kasy to też jest spoko. 👀
Kiepska ta strona Lidera.  Zdjęcia głównie nakrytych stołów. Zdjęć stajni w ogóle nie znalazłam, a byłam ciekawa, dlaczego Liderówka jest droższa niż Lider, mimo że Lider posiada krytą ujeżdżalnię, a Liderówka nie.  Ciekawe, czy ceny są aktualne (750 i 700). 
pwk, a co to za koń?
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
20 sierpnia 2009 10:49
Chciałabym się nauczyć jeździć konno.  🏇 Zastanawiałam się nad stajniami:
1) Grodzisko
2) Dworek
3) PGR Bródno
i ew. 4) Pociecha w skaryszewskim

Może wie ktoś coś więcej o stajni Trakt bo niestety niewiele mi się o niej udało dowiedzieć :/

Co polecacie dla osoby raczej początkującej zainteresowanej rekreacją?
Z góry dzięki za odpowiedź  :kwiatek:
caroline   siwek złotogrzywek :)
20 sierpnia 2009 10:50
i ew. 4) Pociecha w skaryszewskim

nie, nie i jeszcze raz NIE! wszedzie tylko nie tam!

z tego co wiem polecanym miejscem jest TKKF Hubert
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
20 sierpnia 2009 10:57
Niestety Hubert jest dość daleko, szukam czegoś w okolicach Rembertowa a Pocieche podałam jako ewentualność ale dzięki za błyskawiczną odpowiedź  :kwiatek:
🏇 NIRV czy ja się ciebie pytam - dla czego siedzisz przy kompie , a nie na koniu!!!! Piszemy o stajni a nie o tym kto jakiego ma konia. 🤦
zastanawiam się czy przypadkiem się nie widzieliśmy :P

ja osobiście nie wstawiła bym tam konia, choćby nie wiem co. nie pasuje mi mentalność ludzi którzy tam są... wykład o ścięgnach itd był wystarczający, włąściciel Podkowy to znajomy ojca mojej koleżanki i wystarczająco się o nim usłyszałam.
🏇 Czas zakończyć ten wontek ponieważ wchodzisz na osoby trzecie, a ja nie lubię pisać o plotkach. Wystarczyło napisać " ja nie będę tam trzymać konia ponieważ nie od powiadają mi osoby które tam przebywają , i sprawa załatwiona a nie pisać setkę bzdur"
Litości...wontek?  😵

Polecam przycisk "Sprawdź ortografię" na przyszłość  🙄
nie jest to setka bzdur, tylko czysta prawda ;] ze sprawdzonego źródła...

albo Mozilla - sama sprawdza błędy ;]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się