Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
18 sierpnia 2009 09:00
chyba powinien być jakiś ostateczny termin zatwierdzania propozycji przez OZJ,bo jak nie ma zawodów,to nie ma...a jak są to w 2 albo i 3 miejscach...

mi jest teraz strasznie głupio,bo byłam jedną z osób które mobilizowały Jacka żeby akurat w tym terminie zrobił zawody,bo dziura w kalendarzu,bo Owczarnia się wycofała...Jacek postarał się nawet o konkurs licencyjny i znów ludzie mu się wycofają,bo skoro mają zawody pod nosem zrobionie pod nich - (vide licencyjny i 2 x łatwe N robione pod oczka) - Jacek zostanie z ręką w nocniku,a ludzie utwierdzą się w przekonaniu,że do Rakowca nie warto się zgłaszac bo i tak ich nie będzie....przykre.
Szkoda, że OZJ nie zadziałał w takiej sytuacji. Skoro Rakowiec był pierwszy, nie powinni zatwierdzać teraz propozycji Owczarni za 5 dwunasta  🤔
18 sierpnia 2009 09:22
Fajnie by było,gdyby chociaż Owczarnia się okresliła czy dotrzyma zaplanowanych przez siebie terminów zawodów,zdaje mi się,że w kalendarzu figurują jeszcze 2 razy we wrzesniu...a miało być tak pięknie,wyszło jak zawsze...
aż ciśnie mi się na usta - kto bliżej koryta,ten rządzi...
deborah   koń by się uśmiał...
18 sierpnia 2009 10:28
czy jakaś masowa interwencja w OZJ mogłaby cos zmienić?
bo juz w nic nie wierzę..
mam nadzieję, że Jacek nie odwoła zawodów i mimo wszystko zawodnicy dopiszą.
trzymam kciuki
To jest skrajna indolencja we władzach OZJ i nie zdarza się pierwszy raz.
Myślę, że trzeba sprawę poruszyć i to jak najszybciej, nie się może na tym forum prezes albo ktoś z zarządu wytłumaczy.
Bo oczywiście na stronie http://pomorskizj.pl/node/87 kalendarz jest z 8 lipca !! Choć gwoli prawdy jest zgodny z  rzeczywistością.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
18 sierpnia 2009 15:03
Czyli w ten weekend jest Rakowiec i Owczarnia, a w przyszłym Nowęcin?
Strzyga, Jeszcze Kwidzyn, ale to ujeżdżeniówki 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
18 sierpnia 2009 17:31
Qaida, ja najbardziej lubię ujeżdżeniówki, bo zawsze ostrość łapię, ale Kwidzyn to dla mnie kawałek za końcem świata.
Hmm..... czyli zawitamy w Owczarni.
😉
No z tymi zawodami to wyszedł niezły klops :/, chociaż u mnie dzisiaj padła decyzja że jeśli będę miała kierowce to przywiozę do rakowca 2 lub 3 konie...
Szkoda mi organizatorów...
18 sierpnia 2009 20:46
Rakowiec będzie mimo wszystko 2 dniowy.
18 sierpnia 2009 20:56
😅
my niestety tylko jako kibice ale napewno się pojawimy.

deb, dlaczego tylko jako kibice??
18 sierpnia 2009 20:59
kobyły odpoczywają a Szogun choc teoretycznie byłby gotów to niestety nie przyjedzie.. ja nie jestem gotowa 🙁 zupełnie nie moge go "przeczytać" podchodzi jest ciasno wygląda że tupnie i nagle zrywa się z piątej nogi 🙁

może się rozskacze 😉
ale nie będę sobie wstydu robiła
Ponia   Szefowa forever.
18 sierpnia 2009 23:14
miałam nie jechać nigdzie, ale skoro pojawiła sie owczarnia tak blisko, to wybiorę się  na N,C.
choć niewykluczone,że pojawie się również na LL, z 1 bądź 2 zawodniczkami😉
My napewno bedziemy z Damaszka juniorem i juniorką w Rakowcu mamy już zapłacone Owczarnia jest od nas jakieś 25 km ale co tam mamy juz wszystko zaplanowane wiec nie bedziemy robić z gęby cholewy i napewno sie nie wycofamy.
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
19 sierpnia 2009 13:05
My takze bedziemy w Rakowcu w sobote🙂 z trzema konmi. z czego dwa beda startowaly🙂z drugiej stajni pewnie tez sie wybiora🙂Co do Owczarni uwazam ze powinni sie wycofac albo powinien zareagowac OZJ
My na 99% bedziemy w Owczarni (chyba, ze nagle wypadnie nam transport) z piecioma konmi.
My za tydzień do Nowęcina RACZEJ 🙂

ta Owczarnia to zawsze była dla mnie jakaś pomyłka . ;/ zamiast się jakoś szybciej zdeklarować czy coś to Oni na ostatnią chwile
I chyba d....... jednak. Niby kawalek, ale przezucic 5 koni okazuje sie byc problematyczne.

Ktoś, na poczatku wrzesnia maja byc ponoc skokowki w Przywidzu?? Prawda li to?? Bo chcemy wczesniej zaklepac sobie koniowoz.
gdzies jest napisane ze 5 wrzesnia przywidz, ale nie pamietam teraz gdzie
trupka   Czterokopytne uzależnienie ;)
19 sierpnia 2009 20:42
Sigma, jest taka data podana, ale.... sama widzisz co dzieje sie na przyklad w tym tygodniu.
Dlatego pytam tych, ktorzy w Przywidzu urzeduja i sa lepiej poinformowani.
apropo owczarni to ja dzis mowilam, ze wiem jak tam lasem dojechac  😎 hahaha
Tez wiem (a przynajmniej wiedzialam, bo sie na rowerze troche te tereny zwiedzalo), ale ja sie konno lasem na zawody nie wybieram.
20 sierpnia 2009 06:30
nic mi nie wiadomo na temat tego,żeby zawodów u nas miało nie być...ale dziś potwierdzę to u właściciela....także myślę,że na 5 wrzesnia można spokojnie planować wypad do Przywidza 🏇

u nas po logistycznych zawirowaniach też rozwiązanie prawie pyrusowe  🙄 sobota Owczarnia,niedziela Rakowiec i tylko Integro startuje 2 dni,reszta kompletny mix 🤬
Przywidz 5 września na 100%
Oficjalne propozycje pownny byc w poniedzialek juz zatwierdzone 🙂
Nieoficjalnie moge powiedziec:
konkurs W 70 cm
LL trafienia
L dokl z natychmiastowa rozgrywka
P dwufazowe
N z jokerem
C zwykly
iiiiii N szesc przeszkod (dla osob bez 2 klasy sportowej)

Zawody rozgrywane na NOWYM PLACU który spradził sie na zawodach ujeżdżeniowych!... chociaż troszke jeszcze nad nim popracujemy  🏇
ZAPRASZAMY
20 sierpnia 2009 07:21
o Luzi,witamy po urlopie  🤣
😡 hejka hehehe
3 dni to za mało ;p
Zawody rozgrywane na NOWYM PLACU który spradził sie na zawodach ujeżdżeniowych!... chociaż troszke jeszcze nad nim popracujemy  konik
ZAPRASZAMY
bardzo głupi pomysł,plac zupełnie nienadający się do skoków, łachy kopnego piachu połączone z plackami betonowej gliny...wczoraj tam skakałem i więcej tego nie zrobię...chyba że włoży się tam, pracy nieco więcej niż  trochę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się