Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Mam styczność z bezprzewodowym dostępem do internetu dla firm Orange - Business Everywhere.
Ceny i transfer w danym abonamencie:
BE Mini - 32 zł netto - 500 MB
BE Standard - 49 zł netto - 1 GB
BE Standard Pro - 59 zł netto - 3 GB
BE Premium Pro - 99 zł netto - 8 GB
BE Platinum Pro - 120 zł netto - 12 GB
Orange jako pierwszy operator w kraju wprowadził do internetu mobilnego oprócz technologii GSM również technologię internetu radiowego CDMA.
Duże miasta pokryte są zasięgiem UMTS/HSDPA i nie ma w nich problemu z zasięgiem (teoretycznie do 7,2 Mb/s - w praktyce 2-3 Mb/s). Natomiast w małych miejscowościach, gdzie zasięg jest słabszy, edge`owy (<250 kb/s), dzięki dualnym kartom SIM i modemowi dualnemu ADU (dostępny tylko w Orange) można przełączyć się na zasięg CDMA (internet radiowy), którym pokryta jest niemal cała powierzchnia kraju, i gwarantuje prędkość na poziomie 1 Mb/s.
espana,  :kwiatek:
jak wygląda... wymiana pieniędzy w kantorze?  😡  i czy potrzebny jest do tego jakiś dokument?
idziesz do kantoru, mowisz co chcesz, np 100 euro, pani/pan mowia ile masz dac zlotowek i tyle. zadnej filozofii.
czy ma ktoś bezprzewodowy internet z Orange? nie ma problemów z netem? jaka cena jest za miesiąc?

Co do internetu z Orange, nie polecam mobilnego.
Ja wzielam na probe Orange Free....masakra.
miało byc 7MEGA ale kurde ciagnelo jak na modemowym z tpsa 5 lat temu.
ja rozumiem ze to zalezalo od zasiegu i wogole, ale bez przesady liczylam ze dociagnie chciaz na 1MEGA. W ogóle to co chwila wywalalo, przychodzily dziwne komunikaty o oplatach.
No i same problemy byly z zalatwieniem tego neta, a to system padl , a to karty zle poprzypisywali, a to karty nie byly cos tam porejestrowane.
cCesze sie ze byla to oferta Na Próbe i juz sie jej pozbylam
Mam iPlusa 7,2M i nie narzekam. Zasięg na ogół jest, czasem się lekko wlecze, ale nie ma masakry.
nie wiecie czy jest jakaś strona gdzie są tego typu obrazki?  😅
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
19 sierpnia 2009 15:58
Krokus znalazłam taki
Dlaczego kawki zbierają się w około 50 sztuk i latają wkoło tworząć coś podobnego do trąby powietrznej, trudno mi to wyjaśnić 😉
Lotnaa   I'm lovin it! :)
19 sierpnia 2009 18:57
Krokus, http://www.thelwell.org.uk/
Albo wpisz "Norman THELWELL" w google grafika 🙂 Rewelacja 😀
dzięki  🏇
Krokus,
wpisz "Norman THELWELL" w google grafika 🙂 Rewelacja 😀

albo Karol Rómel
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
19 sierpnia 2009 23:16
Ostatnio czytałam że laska ,,urodziła" tasiemca długości  2 m.
A ciekawi mnie jak rozpoznac że ma się w sobie takiego milutkiego pasożytka?  🤔
I jak się odrobacza  na to ludzki organizm?   🤔
Idzmy tez po pełnej fazie.. czy tasiemcem zwierzecym może zarazić się człowiek?

Chyba bym  nie wyrobiła jakby w moich jelitach żyło sobie takie ,, nie małe " paskudztwo. 😵
Słyszałam tez że w Stanach nakryli produkcję pewnego,, fantastycznego " leku na odchudzanie.  🙇
Ampułki posiadały zarodki/jajeczka tasiemca  😲.  Hmm może warto by się  zastanowić :P  😜
Zabeczka, to nie nowość, że nastolatki lądują "rodząc" tasiemce, które dostały się do ich układów pokarm. poprzez g**niane leki/herbatki itp. odchudzające.

Przepraszam 🚫

Słyszałam tez że w Stanach nakryli produkcję pewnego,, fantastycznego " leku na odchudzanie.  🙇
Ampułki posiadały zarodki/jajeczka tasiemca  😲.  Hmm może warto by się  zastanowić :P  😜

Nie tylko w Stanach.Swego czasu takie tabletki często były wykorzystywane przez osoby jeżdżące wyścigi do zrobienia wagi przed sezonem.
A ciekawi mnie jak rozpoznac że ma się w sobie takiego milutkiego pasożytka?  🤔

bóle brzucha, mdłości, nadmierny apetyt, zwiększone pragnienie, chudnięcie lub nadwaga, zmęczenie, problemy z koncentracją, w sumie jeszcze zależy od gatunku

I jak się odrobacza  na to ludzki organizm?

odpowiednimi lekami  🙂

czy tasiemcem zwierzecym może zarazić się człowiek?

Nie ma jako takiego podziału na tasemce zwierzęce i ludzkie. Generalnie ludzie zarażają się jedząc mięso wieprzowe lub wołowe z wągrami tasiemca lub też przez brudne ręce i pożywienie zabrudzone kałem chorego zwierzęcia. Szczególnie niebezpieczny jest tasiemiec bąblowcowy, którym można zarazieć się od psa.
kiedy chyba w Szymom Majewski Show był jeden aktor (już nie pamiętam który) i mówił bez skrępowania że odrobacza siebie i rodzinę bo też tak lekarz zalecił, i w sumie zwierzęta się odrobacza to czemu ludzi nie? zwłaszcza że większość z nas ma do czynienie z różnymi stworzeniami i również ze spotkaniami z matką ziemią ;]

ale w sumie mało osób jest bez obciahowych i pójdzie do lekarza i "chciałabym receptę na odrobaczenie organizmu."
Eeee... a co jest obciachowego w odrobaczeniu? U mnie jak np okazało się że kot życiący w domu ma robale to też się odrobaczaliśmy i nie wiedziałam ze to coś dziwnego 😲
Eeee... a co jest obciachowego w odrobaczeniu? U mnie jak np okazało się że kot życiący w domu ma robale to też się odrobaczaliśmy i nie wiedziałam ze to coś dziwnego 😲

Na Volta to nawet zakładałam wątek o odrobaczaniu ludzi.
Też uważam,że nie jest obciachowe . Przeciwnie- zaniedbywane,niedoceniane.
Nie tylko u dzieci.
http://www.sfd.pl/Odrobaczanie-t437273.html
Och... rety! Ale filmik tam jest straszliwy.
Psalm 16, w. 7, tłumaczenie Miłosza:
"Błogosławię Pana, który wsparł mnie radą, nawet w nocy moje nerki mnie napominają."
O co chodzi? Jakie nerki? Skąd nerki? W innych tłumaczeniach nic o nich nie znalazłam (była za to mowa o sercu).
„NERKI I SERCE”

w Piśmie Świętym nerki są symbolem fizycznej tężyzny człowieka lub ludzkiego wnętrza.

Mają więc dwa znaczenia: jako wezwanie do działania lub przypomnienie władzy Boga nad nawet najbardziej ukrytymi elementami ludzkiej osobowości.

Serce, w symbolice biblijnej, oznacza siedlisko rozsądku, woli, uczuć, czyli tego, co w człowieku duchowe, oraz symbol życia. W sercu rodzą się czyny człowieka i wypisane jest Boże prawo. Zestawione razem nerki i serce oznaczają ludzkie wnętrze, duchowość.

(za: Gość Niedzielny Nr 25/2002)
http://biblia.wiara.pl/?grupa=6&cr=5&kolej=0&art=1116185065&dzi=1116142652&katg=

Izraelici nie mieli rozwiniętego słownictwa abstrakcyjnego - stąd używają określeń "materialnych" na oznaczenie spraw duchowych. W tłumaczeniach zazwyczaj bardziej przekazuje się sens, choć nerki z Tysiąclatki czy Poznańskiej kojarzę - choć teraz trudno mi powiedzieć, skąd dokładnie.
In.   tęczowy kucyk <3
20 sierpnia 2009 13:26
co to za koń po niemiecku "leichte Pferde" ?

edit: że pferde to koń to wiem, a "leichte" nie znajduję nigdzie w słowniku...
Doslownie "leichte Pferde" to lekkie konie. liczba mnoga 😉
Pferd - kon
Pferde - konie 😉
leicht - lekki, lekka
leichte - lekkie
In.   tęczowy kucyk <3
20 sierpnia 2009 13:37
smerfi, dziękować ; )
Jak sprawić by zaktualizowany Firefox (który zapomniał wszystkie hasła) ponownie pytał na stronie czy ma zapamiętać wpisywane hasło?
U mnie po aktualizacji nigdy już nie pyta o te hasła, o które pytał. Tylko o jakieś nowe. Więc nie wiem, czy to możliwe...
No wszystko fajnie tylko stare (najważniejsze i podstawowe) zniknęły a przeglądarka traktuje je jak zapamiętane w tym sensie że nie proponuje zapamiętania ich od nowa (w narzędziach-opcje-bezpieczeństwo-zapamiętane hasła  - nie ma NIC !!! 🙁  )
hmm może tu zapytam😉
jak w przeglądarce wpisuje w pasku np. "al" - to wyskakuje mi lista stron na które wcześniej wchodziłam zawierające te przykładowe "al" - i tu moje pytanie - jak moge wykasować te strony z listy?

mam nadzieje że ktoś zrozumiał co mam na myśli 😡
i pomoże :kwiatek:
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
22 sierpnia 2009 21:40
Wchodzisz w historię i usuwasz.
In.   tęczowy kucyk <3
22 sierpnia 2009 21:41
Strzyga, zostaje i tak, nie ma w historii, ale jest nadal przy wpisywaniu tego np. "al" się wyświetla strona.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się