Kącik Rekreanta II (rok 2009)
aaa... udało mi sie dostac 1 zdjecie!! jak dostane reszte to wrzuce! 😉
przypominam... Rudej pierwsza L!! 😉

jestem dumna jak paw 😍
wątek zamknięty
Gosia, lov, szafirowa 😉
Na szczescie wybryk uszedl nam na sucho. Wszytsko wydaje sie byc ok. Dzis klusik calkiem calkiem jak na ten etap rozruchu.
losia, gratki !
wątek zamknięty
Szafirowa, spóźnione ale szczere i wielkie WOW 😜 ode mnie i mojego pogromcy dragów na wysokościach wszelakich 😁
Fin :kwiatek: U nas powolutku i po cichutku. Jeździmy do lasu, pluskamy się w rzeczce. Ponieważ nasza pani trener jest na urlopie omijamy ujeżdżalnie szerokim łukiem. Ostatnio mieliśmy trening skokowy i Czardaszko zebrał "komplet punktów" 🤣 a wszystko przez pasującą acz psującą wszystko fuj-wskazówkę i fuj-drągi o fuj-kawaletkach na najeździe nie wspomnę.
Późno nam przyszła ta nauka skoków i tak jak koń bez wskazówek ratuje się ze wszystkiego i odbija się na wszystko, tak jak przychodzi aby oddać jeden dobry skok a nie radosną przerzutkę, wtedy trup (a raczej drąg) się ściele gęsto 🤣
Tak czy siak nie poddajemy się, jeździmy w tereny a od września na poważnie bierzemy się do roboty. Srebro czeka 😉
wątek zamknięty
Klami, mówiłam 😅 to tak jak u Gniadej Gnidy 😉 której po wczorajszym nie miałam ochoty dzisiaj oglądać 🤔wirek: no i ta temperatura... No cóż, wolne miał 😀
wątek zamknięty
U nas powolutku i po cichutku. Jeździmy do lasu, pluskamy się w rzeczce. Ponieważ nasza pani trener jest na urlopie omijamy ujeżdżalnie szerokim łukiem. Ostatnio mieliśmy trening skokowy i Czardaszko zebrał "komplet punktów" 🤣 a wszystko przez pasującą acz psującą wszystko fuj-wskazówkę i fuj-drągi o fuj-kawaletkach na najeździe nie wspomnę.
Późno nam przyszła ta nauka skoków i tak jak koń bez wskazówek ratuje się ze wszystkiego i odbija się na wszystko, tak jak przychodzi aby oddać jeden dobry skok a nie radosną przerzutkę, wtedy trup (a raczej drąg) się ściele gęsto 🤣
Jak byś o moim koniu pisała :P Bez skazówki było ok, a jak wskazówka była położona to konina kombinowała z odskokiem zza wskazówki, nawet jak co raz to bardziej przybliżaliśmy ją 🤔wirek: ale ostatni skok już nam się udał jako tako i tym zakończyliśmy 'robotę' xd teraz szukam osoby która by porobiła zdjęć nam w czwartek xd
edit: głupi błąd 😡
wątek zamknięty
Nirv, wskazówka - jak wskazywać coś komus, a nie skazać kogoś na cos.
dopisane: wskazujesz odskok, a nie skazujesz na skoki. no chyba, ze sie myle 😎
wątek zamknięty
już zmieniam, głupi błąd 😡
wątek zamknięty
Sierra, dzieki wielkie ciotka! :kwiatek: przekaz szczere wyrazy wspolczucia z okazji wskazowki Pogromcy Dragow 😉
no i bylabym zapomniala- odkladalismy sobie zawsze na 'pozniej' i 'kiedys', no ale kazali ogarnac... to ogarnelismy 😁 z komenda ' nie strofuj go ciagle , mow po prostu jak do glupka- z taka poblazliwoscia i cerpliwoscia' 😁 glupek cos tam zalapal 😉
wątek zamknięty
maleństwo, fin, dzieki!
szafirowa, jest malutki na razie i nic nie uciska ale dopiero sie pojawil i robimy szybka akcje zeby sie nie powiekszyl i nie robil problemow.
margaritka, fajoski!
wątek zamknięty
kara107 - to siwe wygląda bardzo fajnie, co to za cudo? 🙂
kujka - dzięki 😉 Nakostniak zwykle nie robi większych problemów koniom (poza tymi estetycznymi 😉 ), więc możesz być dobrej myśli - ja jestem 🙂
losia - gratulacje 🙂
maleństwo - tak, konie to bardzo użytkowe zwierzęta 😂
nirv- od czegoś trzeba zacząć 😉
margaritka - ja jestem nie na bieżąco; co to za koninka?
szafirowa- zaraz tam głupek, fajnie nogi krzyżuje 😉
Chcecie Walora jeszcze w drugim wariancie kolorystycznym? (dotatkowo jeździec będzie, tzn. ja 😁 )
wątek zamknięty
Chcecie Walora jeszcze w drugim wariancie kolorystycznym? (dotatkowo jeździec będzie, tzn. ja 😁 )
a bedziesz pod kolor?? jesli tak, to tak :emota2006092:
wątek zamknięty
busch, daj daj! :P
a ja przeglądnęłam bardzo wnikliwie swoje zdjęcia dzisiejsze, poprzednie na swoim koniu i się przeraziłam. Jeżdżenie bez trenera to jest fajne do czasu. Te moje ręce to jakiś koszmar. Raz są nieruchome i koniowi się kontakt podoba, a za chwilę wchodzę w zakręt na wewnętrznej. 😵 Niby kontakt cały czas delikatny, tego się zdążyłam nauczyć, ale co mi po delikatnym kontakcie jak on nie jest stały tylko "drażniący". Zacznę ćwiczyć nadgarstki i łokcie przed każdą jazdą. 🤔wirek: Pallas to ma sposób - przełoży język, otworzy pysk i se idzie, przełoży ten język spowrotem na "swoje miejsce", jak ja poprawiam ręce, ale i tak na niektórych zdjęciach wygląda na konia zbolałego i niezadowolonego z życia. Ale zauważyłam jeden pozytywny aspekt - koń się mimo wszystko lepiej równoważy, a moje wykręcanie kolana na zewnątrz to jednak nie do końca moja wina.
No, wygadałam się. 😁
wątek zamknięty
bush gdzieś Ty dorwała Petrola 😜 😜 ❓ ❓ wyglądacie z Walorem niesamowicie, aż sie wierzyc nie chce że to ta sam para 😜
Szafirka Ty wiesz że ja do Crossa mam szczególny bo taki ,,rodzinny" sentyment i jest jednym z moich ulubionych voltowych konisk ale przeszliście samych siebie 😲 Jestem pod wrażeniem waszej pracy tym bardziej że to jeszcze młode i głupowate... licze że z ,,jego kuzynką" tez juz będzie tylko do przodu 😅
Corrida znalazła sobie nową zabawe, naśladuje na padoku psa tropiącego i tak zasuwa 😁 mądry kobył, a jeszcze nigdy na wypięciu nawet lonżowana nie była sama sobie wymyśliła że tak jest fajnie 😉
Rzadko ją teraz widze więc musiałam obfocić

CZy tylko mi sie zdaje że ona mocno się zmieniła jeżeli chodzi o sylwetkę? zwłaszcza Pierś jej urosła 🤔 🤔
wątek zamknięty
to eskadrony mają kolekcje? 😵
wątek zamknięty
bush i to masz mój wymarzony kolorek 😁 ale mi tez udało sie go dorwać tylko w werjsi DR 😜
wątek zamknięty
mój koń ma nową opiekunkę 😂
wątek zamknięty
to eskadrony mają kolekcje? 😵
och ty nasz ignorancie, ty 😉
oczywiście, ze mają! co roku jedną wiosenną i jedną jesienną 🤣
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/ - tabela po lewej stronie :P
i za każdym razem INNE kolorki 😁
wątek zamknięty
Ojej, to już nawet niebieskich czapraków nie ma - same petrole i aqua 😜
Jak wy rozpoznajecie te odcienie? To na pewno jest petrol? 🤔wirek:
wątek zamknięty
Zairka, :kwiatek: a Ty szykuj szerokie siodelko- wiem co mowie 😉 a jak postepy z przyjeciem jezdzca? coraz bardziej mi sie kuzyneczka podoba 🙂
wątek zamknięty
busch 5 latni walaszek kwpn po revlonie prawie 180 w klebie, w klusie po prostu leci a galop taki pod gorke ze szczenka mi opadla! kolezanki na sprzedaz jakbym nie miala swoich dwoch to bym kupila 😅
wątek zamknięty
Jak wy rozpoznajecie te odcienie? To na pewno jest petrol? 🤔wirek:
praktyka 😎
zobacz sama:
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/51 i
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/28 versus
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/16jest różnica 😉 petrol był fajniejszy 😉
P.S. jesli nie zauwazysz roznicy w odcieniach, to... lamówki były inne 🤣
wątek zamknięty
busch, nie robi - jak jest w takim miejscu ze nie zachacza o sciegna. a ten sie zrobil w takim miejscu czy kto wie, czy jak sie nie rozrosnie to nie zacznie. dlatego wlasnie zostal gilson aresztantem. niestety z jego charakterem nic dobrego z tego nie wynika, jak tylko wyjmuje go na te pare minut dziennie na zmiane opatrunku z boksu - dostaje hiperaktywnosci. wczoraj z myjki na bialo wyszlismy wszyscy - rzeczona noga, ryj gila, moje wlosy plecy i ramiona.
Twoja to tak codziennie te koreczki plecie? :P
jesli Cie to pocieszy to ja tez nie rozpoznaje eskadronowyc kolekcji, kolorow i roku wydania. i jakos dobrze mi sie z tym zyje 😉
fin, oooj ale co to kobylka Ci spadla troszke? czy to stare zdjecie?
wątek zamknięty
co do nakostniaków - mój nabił sobie sporego nakostniaka w zeszłym roku - nie przeszkadzał, nie bolał, ale miał być dość duzy i nieestetyczny (ale pod owijkami nie byloby go widac 😉)
niestety niedługo później koń się potknął tak niefortunnie, że naderwał mięsień międzykostny - a z tej okazji była wielka akcja glinkowania i rozgrzewania.
naderwanie się w końcu zrosło, a nakostniak... sie poddał :P zmniejszył się tak, ze umiem go znaleźć na nodze tylko dlatego, ze wiem gdzie szukać 😉
więc mam nadzieję, że i waszego nakostniaczka uda się skutecznie spacyfikować 🙂
wątek zamknięty
szafirowa mam nadzieje że mój elastic profesional po Zajku będzie pasował bo kocham go miłościa wielka a Zair jednak szerszy od Corridy jest 😁
Teraz mamy jeszcze Kieffer Wien 32 rozstaw wiec tez mam nadzieje ze bedzie pasował...
a co do postepów to nie wiem czy byłaś jak wstawiałam zdjęcia ale od tego czasu sie tylko lonżuje bo jeździec przygotowuje sie do Mistrzostw DŚ i wyjeżdza na szkolenia 😉 ale postepy są i to najważniejsze- nie spieszy nam sie
wątek zamknięty
Zairka, uuuu 32 to moze na teraz, bo za jakis czas zrobi sie za male (jesli Corrida faktycznie bedzie rozwijac sie jak Cros).pozwolilam sobie odpowiedziec za szafirowa bo wiem jak sie maja plecy Crossa (zasadniczo gilowe rozrastaly sie przez ostatni rok w podobnym tempie o.o)
wątek zamknięty
zobaczymy 🙄 generalnie ja jeszcze dlugo pewnie nie pojeżdżę a jak trzeba będzie zmieniać to zmienimy 😉
szafirowa a z czystej ciekawosci jaki masz rozstaw dla Crossa? i ile on ma w kłebie? Bo moja laleczka przy tych wszystkich Cetkach wydaje sie byc filigranowa 😡
wątek zamknięty
Łosiowe nakostniaki też pojawiały się i znikały, niektóre nawet po roku, Sarka jakieś ma, i też żyje - kujka, będzie dobrze!
A my już dziś bez kasłania, może to magia tych pięciu stów wydanych na weta i leki (tak, nie mogę tego przeżyć 🙁 ). Pojeździłam sobie Rudą na luzie i na spokojnie, bez trenerki, było miło, luźno i fajnie.
Busch, nonono, Walora jest... dużo! Kawał konia!
wątek zamknięty
kujka spadła, spadła... prawie całe wakacje przymusowo spędziła w boksie i od czasu do czasu na łące czy wybiegu. Teraz dopiero zaczynam powoli ją ruszać z powrotem 🙄
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.