Programy kulinarne

No właśnie.Znów ogórkowy temacik.
Chyba w Polityce był niedawno artykuł i ranking.
Ja chyba najbardziej lubię takie pokazujące świat przy okazji.
I ten Pan jest moim ulubieńcem:
Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód kolejny raz wyrusza w świat, aby poznać smaki i zapachy serwowane przez kuchnie różnych zakątków globu. W swoim programie odwiedza różne miejsca, które zawarł w swoim planie podróży i nie waha się próbować żadnych, nawet najbardziej wymyślnych lokalnych przysmaków.

Pięknie pokazuje kraje ,które odwiedza.Nie wymądrza się,nie narzuca widzom opinii tylko tak taktownie i ofiarnie pracuje.Ofiarnie-bo wizyta w ruskiej bani i skok do przerębli w stanie wskazującym na ... po  spożyciu + suszona ryba- zachwycił mnie.
Nie lubiłam programów śp.Macieja Kuronia bo gotował tłusto i niezdrowo a proporcje miał na oddział wojska. Nie lubię Roberta Makłowicza bo mam wrażenie,że żaden z niego kucharz. Coś tam paprze tak na kolanie-nie jest to apetyczne .
No i świat jeździecki ma też swojego "Słodkiego Drania" Pana Jacka Sikorę w tv kuchnia.
Ja bardzo lubię Nigelle Lawson. Wydaje się bardzo sympatyczna z buzi, taka trochę większa, ale bardzo ładna i zadbana i podoba mi się to, że jak gotuje to nie ma przygotowanych składników już odmierzonych w miseczkach tylko tak na oko bierze. No i miesza rękoma, a nie, że tam się uświni to musi być łyżką.
Za to jakoś się natknęłam ostatnio na coś w stylu gotuj z Ewą. I to to tragedia była. Jakaś taka kobietka, no totalnie mi nie pasuje, takie to mierne i sztuczne było.
Ja kiedyś trafiłam na taki program, gdzie facet zjadał różne robaki, pająki itd. Wg mnie dość ciekawe, ale nie zapamiętałam nazwy programu.
Ponia   Szefowa forever.
11 sierpnia 2009 22:11
Coprawda mało kulinary program to był, bardziej Show.
Swego czasu na tvn style leciał  Hell's Kitchen Marco Pierre White'a, uwielbiałam ten program.
I jak Hija lubię czasem Nigelle obejrzeć,choć do gotowania to mam 2 lewe ręce;P
Swego czasu na tvn style leciał  Hell's Kitchen Marco Pierre White'a, uwielbiałam ten program.

Wcześniej była Gordona Ramseya. Też lubiłam, ale Marco jako człowiek podobał mi się bardziej. Miał znacznie lepsze podejście, chociaż jak dla mnie nie był taki przystojny za jakiego go wszyscy mieli 😉
Hell's Kitchen też czasem oglądałam 😉
I jeszcze takiego Murzyna fajnego, strasznie ładnie wyglądał w różowej koszuli  😎
Nigella też fajna, korzystam chyba z kilku jej przepisów, na pewno na clafoutis z owocami.
Ponia   Szefowa forever.
11 sierpnia 2009 22:42
[quote author=Ponia link=topic=8427.msg315073#msg315073 date=1250025119]

Wcześniej była Gordona Ramseya. Też lubiłam, ale Marco jako człowiek podobał mi się bardziej. Miał znacznie lepsze podejście, chociaż jak dla mnie nie był taki przystojny za jakiego go wszyscy mieli 😉
[/quote]

Gordon tez ma jakiś teraz program ale nie pamiętam na jakim kanale,że wyciaga z długów/opresji/ różne restautracje.

a Marco.. ahh  💘  uwielbiam go hihi  mial to coś. Coprawda w porównaniu do niego to gówniarą jestem,ale  z niecierpliwością czekałam na następne odcinki;]
Dr Grzegorz Russak
Kurt Scheller
Karol Okrasa
Pascal Brodnicki

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się