Kącik Rekreanta II (rok 2009)
strucelka uwielbiam huculki twoje 😍 😍 😍
zairka no no super siwucha sie spisala! a co tam u gniadej?
milusia oddawaj miesni!
wistra o wiele lepiej w tym siodle!
klami 100! i zycze zdrowiutkiego paczusia i szybkiego powrotu do formy na stale!
sankarita co konisko ma w buzi na pierwszej fotce? 😁
forta a co sie stalo, ze kulawy?
troche bezmiesniowca duzobrzucha mojego

ogolnie czulam sie dzis jak wor kartofli na koniu i nie tylko dzisiaj 😵
wątek zamknięty
a mnie sie taka krąglejsza Nerwina bardzo podoba 😉
wątek zamknięty
mnie rowniez😉 chociaz jeszcze troche moglaby przytyc ale juz nasz p.Henio o nia dba 😉 3 posilki dziennie, milion dodatkow do posilkow, swieza lucerna i full siana, tylko jeszcze wrocic do formy i znalezc kogos kto zdolu na nas popatrzy i bede w niebie 😁
wątek zamknięty
Alice - wspaniale wyglądacie! 😜
Klami - dziękujemy! :kwiatek: No niestety, bywa nie fair... Też mi z tego powodu ogromnie przykro, ale najważniejsze, że co kobyła pokazała to pokazała - udowodniła, że nie jest takim trupem za jakiego uważano ją przez x lat i wszystkim szczeny opadły. To najważniejsze.
Madźź - dziękujemy! :kwiatek: Pączek w maśle - istotnie... tak się roztyła, że popręg 145 na ostatnie dziurki już zapinam xD 😵
kujka - jak miło słyszeć! :kwiatek: :kwiatek:
_kate - wow! Miło na Was patrzeć! Rewelka! 😍
Strucelka - uwielbiam Twoje hucki 🙂
Lov - pogoda, zmęczenie, to wszystko razem wzięte... Doskonale Cię rozumiem, niedawno przechodziłam to samo. Daj sobie trochę luzu, tereny, spacery.... Odpocznij, wróć do roboty z nowym nastawieniem. Ten kryzys minie, uwierz mi. Trzymaj się cieplutko i nie poddawaj, znaj swoją wartość, pamiętaj, że jesteś świetnym jeźdźcem i właścicielem, któremu wypada olewać ciche końskie dni. Trzymaj się ;*
Gillian - piękne słowa, świetnie to napisałaś. Gratulacje rocznicowe! 😅
caro - jeeest super, oj jeeest... 😍 nie chwal go tyle, bo Ci zaginie i jeszcze przypadkiem trafi do Wrocka... :P nie żebym coś sugerowała.. :P
Zairka - tak się cieszę!
Milusia - super się konisko prezentuje! 😍
wistra - fajnie, że zaczynasz jeździć 🙂
Quendi - pozazdrościć humoru i nastawienia! 🙂
Sankarita - moja miała podobne, wystajace kości, a po wprowadzeniu kłusa wyciągniętego i ćwiczeń na drągach stopniowo zaczęło jej mięśni przybywać - acz wciąż te kości widać, ten typ tak ma chyba..
Forta - tak mi przykro... 🙁 trzymaj się cieplutko, będzie dobrze, zobaczysz!
Klami - wszystkiego naj naj najkońskiego! 😅 😅 😅
Margarita - wyglądacie wspaniale! Konisko przeeecudneee! 😍
wątek zamknięty
darolga, aż się uśmiałam, haha 😁
Klami wszystkiego naj naj naj naj!!! 🤔zampan:
Jednak wsiadłam dziś, bo mnie naszło pozytywnie po jeździe na Siwej <pamiętacie ją jeszcze? 😉>. No i zastanawiam się, czy jazdę zaliczyć do dobrych, czy złych, skoro w pierwszej połowię odwaliliśmy taką manianę że szok, a potem było całkiem przyzwoicie 🤔wirek:
margaritka, jaki brzuch? przecież pięknie podkasana jest!
wątek zamknięty
lov 😁 😁 😁 😁 😁 taka chyba jej uroda brzucha ma czy jest chuda czy troche przytyje
wątek zamknięty
Lov - nie ma co się śmiać 😎 a jazdę zalicz do udanych! 🙂
wątek zamknięty
margaritka, i jak wizyta w Lublinie? Znalazłaś miejsce dla "maluszka"?
wątek zamknięty
darloga, pierwsze przykazanie trenerki: chwalić go kiedy tylko na to zasłuży. a w razie wątpliwości pochwalić czy nie - pochwalić mimo wszystko 😉 nawet jak nie wyjdzie - jesli chociaz się starał - chwalić 🙂
więc chwalę go i chwalę się nim 😀
P.S. dzisiaj jazdę mieliśmy troszkę trudniejszą, ale nie mniej udaną 🙂 wreszcie robimy dobre galopy również na gorszą stronę 😅 mój kon jest suuuuper 😍
editdorzucam fotkę mojego grubiątka z dzisiejszego wietrzenia 🙂
wątek zamknięty
caroline - wspaniałe nastawienie! muszę się tego od Ciebie nauczyć! Już sobie to zapisałam: chwalić! Ucałowania dla Twojego pakerka cudnego 🙂
wątek zamknięty
ascaia u forumowej greeni mi sie podobalo bardzo a reszta hym... ( w jedno miejsce nie dojechalam) w nast tyg jade na m mazury szukac
wątek zamknięty
a w Dakarze w Mełgwi pod Lublinem byłaś?
wątek zamknięty
[quote author=lets-go link=topic=6823.msg313559#msg313559 date=1249810957]
Sorki za OT, ale nie wiem w jakim wątku mam się spytać: czy ktoś z was wie w jakiej cenie jest terapia falami uderzeniowymi w Polsce (koni naturalnie 😉 ), tzw. "Shockwaves"?
[/quote]
Przenośnym aparatem, w okolicach Warszawy 400 zł za sesję.
wątek zamknięty
niee , nie wiedzialam jak tam dojechac, dziewczyna sie do mnie nie odezwala. mam juz tego powoli dosyc 🙄
wątek zamknięty
[quote author=lets-go link=topic=6823.msg313559#msg313559 date=1249810957]
Sorki za OT, ale nie wiem w jakim wątku mam się spytać: czy ktoś z was wie w jakiej cenie jest terapia falami uderzeniowymi w Polsce (koni naturalnie 😉 ), tzw. "Shockwaves"?
Przenośnym aparatem, w okolicach Warszawy 400 zł za sesję.
[/quote]
Dzięki! :kwiatek: Pisząc "sesje" masz na myśli jedną nogę czy dwie nogi? I jeszcze raz dzięki!
wątek zamknięty
lets-go, ja za jedną sesją jednej nogi płaciłam 300 zł u dr Złoto, za to Przewoźny z tego co wiem bierze 600, wiec to cośc duża rozbieżność 😉
wątek zamknięty
Nie widziałam jeszcze, żeby robili 2 nogi więc nie wiem jak to jest w takim wypadku. Sesje w znaczeniu jeden przyjazd i zrobienie zabiegu. Cena jaką ja podaje to wetów z kliniki w Psucinie k. Warszawy (dr Gębką, dr Kalisiak).
wątek zamknięty
margaritka, darolga, lov, dziekuje bardzo. :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Strucelka, beda beda i to nie bylejakie
probowalam wybrac, ktore z Twoich huculatek podoba mi sie bardziej, ale nie umiem. urocze te Twoje chlopaki!
Forta, ooj szkoda, a kiedy mialy byc mistrzostwa?
wątek zamknięty
12-13 września,ale żeby pojechać Agros musiałby ozdrowieć przez przyszły tydzień, a na razie się nie zapowiada. Prześwietlał ktoś z Was końskie biodro?
wątek zamknięty
Forta, to niedobrze. Szkoda. A co sie tak wlasciwie stalo??
RTG biodra?? To trzeba konia polozyc niestety.
wątek zamknięty
oszalał w transporcie i wymyślił, że na zakrętach w prawą stronę będzie prawie siadał, a po zakręcie walił zadem żeby wstać. Oprócz tego kopał w trap przez 100 km, a był na zastrzyku uspokajającym. Biodro już nie jest spuchnięte i grzeje znacznie mniej, w stępie ok, ale w kłusie kuleje masakrycznie. Pocieszam się, że gdyby biodro było pęknięte chyba by się nie kładł i nie tarzał. Dostaje środek przeciwzapalny i 3 razy dziennie hirudoid, naproxen i glinkę chłodzącą. Narazie minęło 6 dni, więc jeszcze chwilę poczekam z sianiem poważnej paniki...
wątek zamknięty
let's-go ja płaciłam 350 zł za jeden zabieg. 350zł dlatego że mój "cudowny" 🙄 koń nie dał sobie zrobić zastrzyku znieczulającego. Ruda miała robione dwie nogi w tej cenie 🙂 Przyjeżdżała do na P. Kalisiak (tel. moge podać na PW)
Zabiegów powinno być 3 lub 4 Zależy jak postepuje leczenie 😉 Żadonka miała 3
3mam kciuki za Twojego sierściucha :kwiatek:
wątek zamknięty
Uwaga, wracam rekreanty 🙂
Przydałby się jakiś mini wypad do Alekandrowa- kujka, amnestria kiedy będziecie? Chetnie bym sie umowila jakos w tygodniu, poki jeszcze mam samochod do dyspozycji 😉
wątek zamknięty
Margaritka, Darolqa, Kujka dziękuję bardzo i przekażę huculastym :kwiatek: :kwiatek:
tymczasem wybywam do Wawy a z tamtąd na Cypr, więc żegnam wszystkich serdecznie i życzę udanych wakacji, dobrej pogody i wypoczynku! Wracam koło 20 🙂
wątek zamknięty
Don po raz pierwszy wita KR 🙂
wątek zamknięty
Ja też pozdrawiam Dona :kwiatek:
pierwsze przykazanie trenerki: chwalić go kiedy tylko na to zasłuży. a w razie wątpliwości pochwalić czy nie - pochwalić mimo wszystko 😉 nawet jak nie wyjdzie - jesli chociaz się starał - chwalić 🙂
więc chwalę go i chwalę się nim 😀
A jak pochwalić, gdy się jeździ, jeździ, czlowiek się męczy i męczy, koń aż chrumie, w końcu słyszy od tresera - daj mi ją tutaj na chwilę 😁 no miałam taką jazdę w piątek, że się nie dało, no normalnie nie dało. I komisyjnie stwierdziliśmy, że kobyła odstawiała bunt, bo do jej eurostarowego szmaragdowego kompletu jej własna pańcia założyła do ubioru różowe rękawiczki i niebieską bluzkę 😁
W sobotę nie popełniliśmy tak kardynalnego błędu i kobył był grzeczny.
A teraz to ja jestem szczęśliwa, bo 3 dni będzie wsiadał tylko treser, bo ja pracuję non stop od 9 do 21. Już się ślinię na wsiadanie na takiego mięciutkiego i grzecznego kobyła 💘
wątek zamknięty
Forta, trzymam za Was kciuki. mam nadzieję że ruda pieknośc szybko wróci do zdrowia
wątek zamknięty
let's go, u nas w stajni kon byl dzisiaj po pierwszej sesji- 500zl.
wątek zamknięty
Gosia, opowiedz coś więcej o swoim Donie 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.