Stajnie w Warszawie i okolicach
gdzie w okolicach Ursynowa można nauczyć się jeździć? chodzi mi o zwykłą szkółkę rekreacyjną.
sggw ma jeszcze szkolke...?
Tam teraz działa Poland Park, który jest tak naprawdę szkołką.
W choszczówce (przy ul. Modlińskiej) jest pensjonat za 550zł. Pastwiska z trawą, las, plac do jazdy, duże boksy.
Gdzie to jest dokładnie ? Bo chyba nie przy samej ulicy Modlińskiej ?
Sprawa do Warszawiaków.
Szukam stajni w Warszawie, blisko SGGW. Zależy mi na dobrym dojeździe, dobrym poziomie nauczania (chodzi zwłaszcza o podstawy, żeby ktoś mnie dopilnował) i na dość przystępnej cenie. Nie mam konia, chodzi mi tylko o jazdy.
Koleżanka poleciła tkkf Hubert. Dobry wybór?
czy ktos kojarzy stajnie Zlota Podkowa? bo znalazlam ogloszenie
"Nowa stajnia Złota Podkowa.Posiadamy wolne boksy,fachowa opieka,na miejscu instruktor,mile widziane klacze źrebne i ze źrebakami .Ujeżdżalnia odkryta,padoki,pastwiska i przepiękne tereny do jazdy Leśniakowizna 17km od w-wa.Serdecznie zapraszamy.Telxxxxxxxxx "
i sie zastanawiam czy ktos cos o tym wie
sihaja blisko SGGW jest stajnia ... SGGW 😉. Szkółkę prowadzi tam teraz PolandPark
www.polandpark.pl Ale o poziomie nauczania się nie wypowiem, bo nic nie wiem na ten temat.
A mi właśnie najbardziej zależy na Waszych opiniach dot. poziomu jazd, sposobie ich prowadzenia, samej stajni. Bo niestety pod tym względem jadę do Wawy zupełne w ciemno i szukam opinii.
w hubercie daaaawno, daaaaawno nie bylam. kiedys to byla bdb szkolka.
tak sobie mysle, ze musisz sama sprobowac. pojechac kilka razy, wsiasc na kilka koni z danej szkolki i zobaczysz co i jak. troche ciezko cos poradzic, bo wiadomo, ze kazdemu pasuje co innego. pojedz i sie przekonaj- warszawa dysponuje kilkoma szkolkami, wiec na pewno cos znajdziesz dla siebie 🙂
jest w okoliczy warszawy jakas stajnia (do 500zl) gdzie bym mogla ogierka odchowac? zalrzy mi na towarzystwie, bezpieczenstwie, trawie i dobre opiece. nie musi to byc palac wystarczy mala stajenka gdzie sie nim zajma
Ja bym nie szukała w okolicach Warszawy - u nas najdrożej i za te same warunki zapłacisz 200 zł drożej niż w innych województwach...
w hubercie daaaawno, daaaaawno nie bylam. kiedys to byla bdb szkolka.
tak sobie mysle, ze musisz sama sprobowac. pojechac kilka razy, wsiasc na kilka koni z danej szkolki i zobaczysz co i jak. troche ciezko cos poradzic, bo wiadomo, ze kazdemu pasuje co innego. pojedz i sie przekonaj- warszawa dysponuje kilkoma szkolkami, wiec na pewno cos znajdziesz dla siebie 🙂
Tak to na pewno zrobię, ale mały, rozpoznawczy wywiad nie zaszkodzi 😉
dzionka dzieki... jestem zdesperowana 😵 😵 😵
sihaja, hubercie tez wieki nie bylam ale ma dobra opinie
Ponawiam pytanie 🙂
22 sierpnia jadę w podróż poślubną w związku z czym potrzebuję pomocy przy młodym bardzo grzecznym 2 letnim ogierku Samarant x Diamond Hit (bardzo nieśmiały, nie kopie, nie gryzie, daje wszystkie 4 nogi, 160 cm - słowem sama słodycz)
za 2 tyg. opiekę nad koniem (szczotkowanie raz dziennie, wypuszczenie po południu na padok, zabranie z padoku) zrewanżuję się finansowo - proponuję 300zł :kwiatek:
miejsce: Aldragho
osoby zainteresowane proszę o kontakt PW
ja osobiście polecam Grzmiącą. Trzymam tam konia od roku i jestem zadowolona, codziennie wybierane, padoki trawiaste, dobre podłoże na ujeżdżalni i hala. Cisza i spokój.
Ps. Wirus ze strony usunięty.
http://stajnia-grzmiaca.home.pl/
Z tego co sie orientuje Marta Dziak z Arturem otwierają stajnie pod Garwolinem i maja wolne boksy.Jest w ogłoszeniach
www.koniesulbiny.pl
czy ktos kojarzy stajnie Zlota Podkowa? bo znalazlam ogloszenie
"Nowa stajnia Złota Podkowa.Posiadamy wolne boksy,fachowa opieka,na miejscu instruktor,mile widziane klacze źrebne i ze źrebakami .Ujeżdżalnia odkryta,padoki,pastwiska i przepiękne tereny do jazdy Leśniakowizna 17km od w-wa.Serdecznie zapraszamy.Telxxxxxxxxx "
i sie zastanawiam czy ktos cos o tym wie
Podbijam, moze jednak kojarzy ktos to miejsce ? Ewentualnie zna dokladniejszy adres ?
Czy chodzi o miejsce przy samym wjezdzie do Lesniakowizny (jadac od Ossowa), po prawej stronie, zielony padok (na nim z reguly 1 duzy kon +2/3 kuce). Przy czyms co okreslilabym graciarnia/zlomowiskiem.
❓
to nie to miejsce, jedzie sie dalej, po lewej jest sklep Frykas, skręca się w prawo w piaskową drogę, później jest rozjad - trzeba skręcić na lewo.
Byłam tam 2 razy, koleżanka wstawiła konia, za pierwszym razem stajnie obejżałam - miejsce bardzo fajne, a za drugim widziałam jak tam się jeździ, jaką mentalność ma właściciel tego i nie polecam, ciemnogród totalny, konia się zajeżdza tak, że sie wsiada, klepie dupą po siodle, kopie, szerpie i 'jedziesz'. Jak kto lubi... Ale ja osobiście wolała bym na podwórku konia trzymać niż tam...
a macie jakieś doświadczenia za stajnią Celinów?
Nirv a nie opisujesz przypadkiem Humorka?? To ta z balonem jako hala- tez w Lesniakowiznie??
PS. sorry za brak PL liter
nienie, te stajnie są blisko siebie, ale humorek jak się jedzie przez lesniakowizne to trzeba skręcić w prawo i później znowu w prawo, a do podkowy trzeba w prawo i potem w lewo. Ta stajnia jest ok, oczywiście ok jak na ranking stajni w najbliższej okolicy typu Kobyłka, Wołomin itd.
Humorek ok?? Na mnie zrobila fatalne wrazenie, zarzadcy tegoz przybytku tez ... i zeby nie bylo nie poszukiwalam stajni ze zlotymi klamkami.
Pozdrawiam
Hmm, biorę pod uwagę okoliczny ciemnogród jeździecki, brak jakich w miarę dobrych stajni, to humorek wcale tak źle nie wypada, aczkolwiek cena jest trochę za duża jak na to co prezentują... A co ci się dokładnie tam nie podobało? Jesteś może z okolic Wołomina, Kobyłki, Zielonki?
dada, bylam tam w czasie, kiedy szukalam stajni z lakami dla konia. przyzwoicie wygladala, ale ja lubie cisze i spokoj, zero barkow, zero rekreacji 😉
Baba jaga chyba się nigdzie nie zamierzasz przemieszczać? Bjooork Humorek owszem bidny, ale wśród okolicznych pseudo stajni i tak nie wypada najgorzej. O Podkowie nawet nie słyszałam. A Humorek gdzie się przenosi?
Nie wiem gdzie się przenosi, ale z tego co słyszałam to w miarę niedaleko... Ciesz się, że nie słyszałaś o POdkowie, ja mam koszmary przez to miejsce 🤔
Bera7, mnie jest b.dobrze tu gdzie jestem 😉 Zwlaszcza, ze co i rusz nowe kasztany widuje 😜
Ale przejezdzajac stale te trasa, ciekawam co mijam.
To jeszcze dwa pytania z naszych wolominskich okolic.
1. Jadac z Ossowa w Lesniakowiznie stoi duza tablica z info o wolnych boksach. Czy to ogloszenie dotyczy wlasnie Zlotej Podkowy ? (nazwy stajni na tablicy brak)
2. Gdzie dokladnie znajduje sie stajnia w Cygowie ?