Wszystko do twarzy-czyli pudry,kremy etc.

espérer, uzywam filtra codziennie cały rok, w kremie na dzień
https://skinmania.pl/pl/p/Emulsja-ochronna-nawilzajaca-SPF-30-Dr.Belter-50-ml/61
Od czasu jak to mam to mi się nie robią po okresie letnim przebarwienia.
Ogólnie jestem fanką tej firmy, ale na noc na zmarszczki mimiczne to cena 432pln, wiec torchę zaporowa
espérer, ale używałaś tego produktu?
Ciekawy ten sklep.
Kupiłam to mojej mamie i była zadowolona bardzo.
Mam w pracy koleżankę która mocno siedzi w temacie twarzowym ( sama ma przepiękna twarz a ma już skończone 40 lat) kilka koleżanek z pracy też dostała to od niej w poleceniu i są zadowolone
Ja osobiście na razie mam tak delikatne zmarszczki że mi ten krem ze ślimaka robi robotę

espérer, oki, dziękuję za polecenie.
Się zastanawiam,że to jest serum i napisane ,że pod krem.
A jaki krem do tego zamówić?
Tak peptydy na pewno bd fajnym wyborem
Ja domykam sera kremami nawilżającymi ale też moja buzia tego bardzo potrzebuje
Możesz jeszcze zerknąć na to, w teorii to tonik ale spokojnie może nawet robić za krem
https://cosibella.pl/pl/products/skintra-11574?country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw4f6zBhBVEiwATEHFVqDaLitWQfWs3z3knz0xnmMaNsgASPlijNSDyXvis4OcNwgRHISTgxoCQpwQAvD_BwE
espérer, moja to potrzebuje wszystkiego 🤣
To jakoś mi się nie widzi, dla mnie chyba coś mocniejszego potrzebne.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
29 czerwca 2024 11:30
Cosibella ma konsultacje, więc mogą dobrać odpowiednią pielęgnację.
madmaddie, muszę coś zamówić dziś, a ja problemów ze skórą żadnych nie mam, ot jestem stara i chuda, piję mało wody , więc mam zmarszczki.
Wiadomo, że najlepiej byłoby chodzić do kosmetologa regularnie , a nie jak ja od wielkiego dzwonu, ale ani kasy ani czasu nie mam.
Spróbuj z tym serum i na to dawaj ten krem który aktualnie używasz, tak wszystkiego na raz nie zmieniaj bo to potem ciężko dojść od czego się robią jakieś niemiłe niespodzianki
Na pewno przy takim serum kremy nawilżające i łagodzące będą się sprawdzać
espérer, ten co używam się kończy, nie widze efektu po nim a cena 180pln. Efekt widzę super po dziennym z tej serii.
Wezmę serum i ten z opisu mega pasuje do mojej cery:
https://cosibella.pl/pl/products/evolve-organic-beauty-1666

Ja nie mam alergii, żadnych podrażnień nigdy, wiec zmian się nie obawiam.
Biere 🤣
Przyszły mi produkty i serum działa na pewno, bo ja mądra wczoraj nałożyłam,a dziś sobie skakałam w 30 stopniach i trochę mam twarz czerwoną🙈 bo moja 30 za słaba.
Tak się najarałam,że sobie zamówiłam nowy krem z filtrem 50 , koreański, jeszcze balsam do ciała i ze skintra odźywczy do nakładania po serum specjalnie.
Przetestuje i zobaczę🙂
Dzięki espérer, za tropy🙏
Szukam czegoś na przebarwienia? Z tym że nie chcę retinolu bo bd teraz karmić piersią w jakie inne substancje celować ?
04 marca 2025 15:24
espérer, wit C. Są różne formy. Ja lubię łagodniejsze, bo nie podrażniają i są stabilniejsze. Kwasów chyba tez nie możesz?
Kwasy słabo, właśnie myślałam o Wit c tylko jest tego maaasa nie wiem co wybrac
espérer, - nacomi u mnie fajnie działa 🙂
espérer, U mnie działa Nivea przeciw plamom spf 50. smarowanie 2 razy dziennie.
Screenshot_2025-03-06-21-09-12-336_com.android.chrome.jpg Screenshot_2025-03-06-21-09-12-336_com.android.chrome.jpg
06 marca 2025 21:36
espérer, ja lubię ascorbyl glucoside. Stabilniejsza niż ascorbic acid (jak serum zmienia kolor, to do wywalenia). The Ordinary ma i zużyłam kilka butelek. Ale teraz to też dość popularny składnik.

Wywaliłam Liquid Happiness ze skintry, bo zjełczał chyba, w każdym razie z przyjemnego zapachu zrobił się nieprzyjemny. Używałam 5 miesięcy, bez większych efektów, choć ogółem produkt ok i skóra wyglądała całkiem ładnie. Trochę mi potęgował zaskórniki. Ponieważ nie mam zasobów w mózgu na szukanie kosmetyków i nie chcę wydawać stówki na serum z którego nie wiem, czy będę zadowolona, zamówiłam retinobazę. Działanie lżejsze, ale powinno być, będę testować. W tej cenie absolutnie nic nie stracę.
Z hitów tej zimy:
Ziaja, której nie lubię, ale seria med ma swoje perełki:
absolutnie wspaniały kremik siemię lniane, który łagodzi, nawilża i wspaniale koi. Jeśli wieczorem nałożę grubą warstwę na szyję, to rano jest wyraźnie gładsza. Nic mnie nie zapchał, kupiłam też serum, ale opakowanie jest beznadziejne. Samo serum fajne, to lekki kremik nawilżający.
lipidowa pod oczy - nie lubię kremów pod oczy, ale skóra mi się tam przesusza i wygląda źle, kremik ładnie nawilża, pomaga natychmiast, dobrze się wchłania.
Krem zimowy SPF30 - w górach wspaniałość, to chyba pierwszy sezon w którym nie popękały mi nowe naczynka od zimna i nie bolała mnie skóra z powodu wiatru i mrozu.
W takiej cenie nic tylko brać.
Z reszty:
od chyba roku żel witaminowy Balneokosmetyki to mój absolutny ulubieniec do mycia, nigdy nie miałam tak fajnego myjadła do twarzy, razem z olejkiem naturplanet poleconym przez Jarę, tworzą super zestaw. Nie rozstanę się z nim nigdy.
Maseczka z tej samej serii również jest cudowna i pięknie napina skórę. Wydajna i tania.

Od niedawna mam też kremik Lynii byelines i jest fajny bardzo - gęstszy, otulający, nie zapchał, koi, nawilża. Daję temu okejkę.
Ogółem z fazy ostrego skincare przeszlam do etapu, kiedy mnie denerwuje duża ilość kosmetyków, ale z moją cerą ciężko inaczej. Naczynka mega wrażliwe i reaktywne, strefa T zalana tłuszczem i zaskórnikami jeśli nie używam kwasów, no i już ten wiek że zmarszczki wchodzą. Nie chce mi się, ale dbam, a lepiej nie będzie, chyba tylko gorzej :v

To jak rzucamy polecajkami dwie ode mnie:
- Beauty of Joseon - Red Bean Water Gel - jeśli ktoś ma problem z poceniem się twarzy pod kremami na dzień to gorąco polecam. Dla mnie złoty graal, przy prawie każdym kremie na dzień paskudnie poci mi się twarz, a przy tym nie. W ogóle go nie czuć na buzi. Nie uczula, nie zapycha, nie podrażnia, leciutki, nawilża.
-Clarinss hydra-essentiel HA2 na noc - mega nawilża i uelastycznia. Robię z nim lekki masaż twarzy i efekty są wow. Drogi jak pierun, ale jedno opakowanie mam od świąt i myślę, że spokojnie wystarczy mi na 3-4 miesiące. Sama bym sobie nie kupiła, ale jest mega i chyba będę płakać przy kasie albo zamawiać na każdą okazję.
Ja jestem zadowolna non stop z serum z retinolem g&g , przeszłam już na większe stężenie czyli 0,1%.
Krem na noc używam skintra odżywczeo probiotycznego i jest mega wg mnie.
Na świeżo to mam serum the ordinary z argireliną, ale muszę je dopiero zacząć używać.
Gillian   four letter word
07 marca 2025 09:14
Dostałam w prezencie krem na dzień i na noc z Rituals no i przepadłam z kretesem 🙃 czegoś takiego szukałam całe życie, szkoda że teraz przyjdzie mi zbankrutować 😅 na szczęście krem jest super wydajny 😍 wrzucam pod niego jakiekolwiek serum i jest bomba, takiej buzi to jeszcze nie miałam 😍
Gillian, a który konkretnie, bo tam jest milijon rodzajów? Chętnie bym popróbowała coś nowego.

Ja niezmiennie kocham serum pod oczy z kofeiną i peptydami z Basiclab. Nawilżone i brak worów czy innych porannych atrakcji.
Hej, jaki krem BB z SPF polecacie?
Mam jasną karnacje, więc i muszę szukać też odpowiednich odcieni.
Mam na ten moment Missha Perfect Cover, ale już po 2-3h ciastkuje się przeokropnie na mojej twarzy 🙁
12 kwietnia 2025 10:09
Milla, żadny. Jeśli spf ma dobrze chronić, to potrzebna jest grubsza warstwa i dołożenie w ciągu dnia, co średnio się zgrywa z BB.
A dlaczego nie można obu? Ja codziennie używam kremu z filtrem 50. Nawet pod makijaż.
Milla, może Erborian?
Mam nadzieję, że doda mi się zdjęcie, bo cały tekst jest na grafice, a nie w poście, apropo kremów BB i SPF
1000025610.jpg 1000025610.jpg
Oj kurcze, to szkoda, oczywiście w trakcie dnia re aplikuje krem, ale z tego wynika, ze i tak za mało go nakładam =/
Szkoda, bo na cieplejszą aurę chciałam już zejść z podkładu na coś lżejszego.
Po samym SPF mam mega świecącą się i tłustą twarz, co dobrym podkładem byłam w stanie podratować :<
13 kwietnia 2025 06:30
Milla, są spf co nie wyświecają 🙂
Milla, - jasny wypada BB z skin69. Tylko dla mnie jest zbyt kryjący, ja go mieszam z lżejszym kremem nawilżającym. Mimo wszystko ochronił mnie rok temu w Wenecji 🙂 Była różnica między twarzą i resztą ciała, a mojego P. zjarało 😅
Jestem koloru mąki, a dark panda jest ok. Nakłada się spoko nawet jak ktoś jak ja ma zerowe umiejętności.

Z po prostu spf to pasuje mi krem-baza z nacomi i holika aloe. Tylko ja na to już nic więcej z reguły nie kładę, bo się nie maluję - nie umiem 🤷
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się