wrzody żołądka

O przedłużonym działaniu?
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
08 kwietnia 2025 15:31
O przedłużonym działaniu?
cytrynaa, oj nie wiem 🙁 . Miał działać 24 h, jeśli to może być wskazówką...
ms_konik, jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo 😉 a tak serio to interesowałam się tematem z półtora roku temu i wtedy żaden preparat dla koni nie miał dopuszczenia w UE na pewno, ale jeśli obecnie dla psów jakiś jest dopuszczony, to może da się go też dla koni przepisać.
24h to raczej nie jest ten co ma być podawany co 5-7 dni u koni. Bo iniekcyjne "normalne" to są dostępne.
ja za długo odpisywałam i się wpasowałam po info, że te zastrzyki psie, to co 24h. To nie to co te dla koni, tamte się powtarza chyba po miesiącu. O takich co 5-7 dni nie słyszałam, słyszałam o schemacie 2 zastrzyki w odległości chyba właśnie 30 dni.
po gastroskopii dostaliśmy opis jak poniżej

"Przełyk – brak patologii
Cześć bezgruczołowa żołądka – delikatna hyperkeratoza w worku ślepym, widoczne utkanie worka ślepego, margo pilcatus na małej krzywiźnie nieznacznie wybrzuszone, postrzępione, drobne nadżerki
Część gruczołowa – w rejonie odźwiernika błona śluzowa marmurkowata, widoczne obszary przekrwień i niedokrwień"

zlecenia: Equinor, Ulgatrol, gastrogel, olej kukurydziany, rokitnik

Jak bardzo mam się martwić, pierwszy raz leczenie wrzodowe przed nami
Niezbyt zaawansowane wrzody. U moich znajomych leczone z powodzeniem, ale zdarza się tak że po leczeniu jest pogorszenie. Ogólnie zalecenia dobre.
niestety nie wolno 🙂

G.
Komentarz moderatora: Nie handlujemy
Kończą mi się pasty AbPrazole, nigdzie nie mogę ich dostać, a jesteśmy po 4 tyg kuracji, mamy teraz zacząć schodzić z dawki.. czy mogę zmienić na inną firmę np Equinor?
Saniluap, możesz, to ten sam omeprazol.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się