Stajnie w Warszawie i okolicach

Rusticalle, Nie wiem jakim cudem dostałaś umowę , na coś co jeszcze jest w fazie budowy i od kogo? bo na bank nie od właścicieli ośrodka . Dalsza dyskusja nie ma sensu .
Cynamon, dalsza dyskusja nie ma sensu, bo wydaje mi się, że mam trochę lepszy ogląd na sytuację słysząc o warunkach przeprowadzki od kilku miesięcy , (łącznie z treningowymi wyjazdami na teren nowej stajni) niż Ty po jednej rozmowie "na spacerze z psami" . Niemniej nie pozbawiam Cię optymizmu, myślę, że jest duża szansa na fajny ośrodek, ale dużym niedomówieniem jest brak związku z ostrówcem jeśli konie obu kobiet tytułujących się współwłaścicielkami obecnie stacjonują w ostrówcu... kończmy ten offtop
ash   Sukces jest koloru blond....
03 marca 2025 13:50
A gdzie to ma być? W okolicach Otwocka?
Pierwszy zjazd z drogi w lewo jadąc w stronę warszawy od ronda koło Dino w Otwocku małym. W głebi widać wielki biały dach hali i białe ogrodzenia
Szukam pensjonatu dla jednego konia.
Zależy mi na:
Hali
Oświetlonym placu
Jakieś tereny
Przeszkody
Padoki
W odległości +-30 km od Raszyna
Może jest jakiś fajny pensjonat w tych okolicach ze sportową infrastrukturą?!
Post został usunięty przez moderatora
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: Spam
dariakolod, moja znajoma stoi od niedawna w Lisówku i jest póki co zadowolona. Lisówek spełnia wszystkie Twoje oczekiwania, może być tylko problem z padokami, bo jest tam ich dość mało i to małe kwaterki. Ja tam byłam oglądać zanim zmienił się dzierżawca i miejsce zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Dobre opinie ma też Iskierka, ale to trochę dalej. Ja tam rozważam ucieczkę z obecnej stajni.
Szukam dla nierevoltowego znajomego stajni- do 40km od centrum Warszawy. Niestety, to 3 konie na już i 1-2 kolejne za jakiś czas. Część w trakcie powrotu pod siodło... Czego szukamy:
-pastwiska lub padoki z możliwością podawania siana, koniecznie z wodą
-dobrą opieką, która zauważy i powiadomi np. o kolce, o ranie itp.
-placem do jazdy, z dobrym, niekurzącym się podłożem
-sianem w odpowiedniej ilości i jakości
- dodatkowym atutem będzie hala, ale nie jest to must have
-lonżownik z dobrym podłożem, fajnie jeśli zadaszony
-boksy średniej wielkości, na szczęście nie ma konia giganta🙂 co polecicie?
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
20 marca 2025 14:46
Karla🙂, jesli akceptowalny byłby dojazd do Stanicy to możesz dzwonić, śmiało odpowiem Ci z punktu widzenia pensjonariusza, a wiem że jakieś tam boksy będą teraz wolne, bo część idzie na wolnywybieg
Hermes za daleko i "trochę nie ten klimat".
Będzie pod pod postem... trudno, to ważna sprawa. Nasz stajenny Diego wylądował na stole operacyjnym w klinice na Służewcu...Leczenie stajenne i potem w klinice, plus planowana rekonwalescencja to spory wydatek dla młodych właścicieli... w imieniu całej trójki Diego, Zosi i Stasia proszę o wsparcie i udostępnienie zbiórki : https://pomagam.pl/767w3m?utm_source=email&utm_medium=payment_usr zapraszam też na bazarek dla Diego: https://www.facebook.com/groups/1623270518331591/
Rusticalle,
Rozważałam ostrówiec ale to co tam zobaczyłam skutecznie mnie zniechęciło.
Gość który się opiekuje stajnią wydaje się być rozgarnięty, ale poza tym to syf i smród. Ostatecznie stanęło na rockhorses
Karla🙂, Przeniosłam się z koniem do Pensjonatu dla koni Sielska Osada (https://www.facebook.com/share/162EvQUfzo/?mibextid=wwXIfr) Bardzo przyjazna atmosfera i dbają tu o konie. Siano i woda na padokach, na których konie stoją do wieczora, latem łąki. Jest duży oświetlony plac i przeszkody.
Moonly, W Lisówku są padoki. Nie są wielkie ale jak na te rejony to nie są też małe. Zdecydowanie nie są to kwaterki 🙂
Hej, macie jakieś opinie o Stajni Koniki Małe? Myślę nad wstawieniem tam mojego w pensjonat, ale dostałam kilka negatywnych opinii - że ponoć konie szybko chudną, a w stadzie są jakieś agresje i szybko pojawiają się szramy bojowe. Interesuje mnie opcja wolnowybiegowa, a nieagresywne stado jest dla mnie bardzo istotne, bo moja sierotka sobie nie radzi 🙁
corma,
Odpuść sobie dla Twojego i konia zdrowia
corma, nie znam tej stajni, ale jak szukasz wolnowybiegowki to jest kilka ciekawych stajni po drugiej stronie Kampinosu (trasa Blonie - Sochaczew) z bardzo duzymi lakami, wiec kazdy kon znajdzie miejsce dla siebie
Corma,
mogę potwierdzić opinię Mikstury, niefajne miejsce. oprócz tego co napisala, 2 konie zakończyły tam życie. jeśli chcesz wolnowybiegowkę to bardzo polecam Leśną Łąkę, Górki. Generalnie miejsce dalej, ale przecudowne i super właściciele.
Olimpia190, możesz proszę jakieś wymienić? Głównie spotykam się z wolnowybiegowymi w okolicach drogi na Wiskitki, a to już dla mnie za daleko z Bielan🙁

Grace, mikstura, straszna szkoda, jak oglądałam tę stajnię to poza słabą infrastrukturą do jazdy wywarła na mnie naprawdę dobre wrażenie dla koni i miałam nadzieję, że może to to 😮‍💨
Leśna Łąka wygląda super, ale jest dla mnie o wiele za daleko
corma, wspomniana Lesna Laka w Gorkach, albo Ranczo na wypasie w Lazach. Bylam jeszcze kiedys ogladac ten osrodek w lesie w Lasocinie i tez wygladal sensownie. No, ale blisko z Bielan na pewno nie jest
ovieha, nie znamy się, nie stałyśmy nawet w jednym momencie tam, ale zgadzam się w 100%.
Warunki dla koni potrafiły być fajne, a zimą konie potrafiły tygodniami nie mieć dostępu do wody (chyba, że my sobie zorganizowaliśmy). Po napadzie złości (a najpierw była słodziutka) właścicielka przestała wyprowadzać konie na padok. Cena za takie warunki jak z kosmosu. NAJGORSZY PENSJONAT W MOIM ŻYCIU. Afery za dokładanie źdźbła siana.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się