czyszczeniepaki, Może w wątku o kucykach napisz, albo też tam poszperaj. Pewnie prędzej ktoś podpowie niż w ogólnym.
https://ogloszenia.re-volta.pl/forum/topic/200/183/
Gapka Winteca jest rozsądna. Ktoś mi kiedyś poradził i się sprawdza. Tylko kupiłam do niej popręg sznurkowy. Trochę potrafi uciekać na boki na okrągłym kucu, ale do przeżycia.
Kogo polecacie to wymiany wypełnienia wełnianego?
LOREM Agnieszka Klaybor, importuje z GB podobno najlepszą wełnę do wypełniania
Ma ktoś jakąś osobę do polecenia na dobór siodła w okolicy Warszawy? Najlepiej też jakby miała trochę siodeł na handel, a nie tylko mierzenie.
aaga84, ja próbowałam skorzystać z usług Michała Dobrowolskiego w tych okolicach, ale dwa razy w ostatniej chwili przełożył mi wizytę, gdzie specjalnie układałam pracę tak, żeby dopasować się do niego. Ostatecznie stanęło na pani Aleksandrze Prill, ale w zasadzie nie zaproponowała jazdy testowej na żadnym ze swoich siodeł i niezbyt chciała słyszeć o innej marce niż te, z których korzysta. Chciałam dopasować siodło, które już miałam i mam poczucie, że nie uzyskałam odpowiedzi. Nie doradziła też czego szukać dalej. Sama korzysta z angielskich siodeł z wymiennymi łękami.
aaga84 jarkon, nie jest z okolic warszawy, ale bywa mega często, ma całe auto siodeł i cierpliwość do klienta, doradza i sprawdza w 3 chodach
aaga84, ja polecam Get the Balance Roksana Mikuła. Jeździ busem pełnym siodeł. Nam dopasowała i sprzedała na jednej wizycie od ręki
Czy możecie mi kogoś polecić w WLKP na dopchanie paneli i "wyprasowanie" skóry na siedzisku bo już sie lekko pomarszczyła ?
Ma ktoś doświadczenie z nowymi siodłami Stubben? Wyglądają zachęcająco ale nic o nich nie słyszałam od lat.
Zuzu zapytaj Bombal, ona serwisuje Stubbena w Polsce
Zuzu., - nowe już nie są takimi deskami do prasowania jak stare. Mają też taki magiczny system pozwalający na szybkie pasowanie w stajni, więc jak masz ogarniętego przedstawiciela w swojej części kraju to ich serwis jest super bezproblemowy. Ogólnie chyba trochę zginęły w zalewie nowych marek na rynku i przez opinie o tych starszych (które były pieruńsko twarde, pamiętam jak obtarłam sobie tyłek w jedną jazdę w ich ujeżdżeniówce i byłam pierwszą ich hejterką po tym 🤣 ). To taka "niemodna" marka teraz, ale jakościowo fajne siodła, miałam okazję siedzieć w nowszym modelu i zdecydowanie odrobili lekcję 🙂
keirashara, no właśnie ciekawe modele mają, ja co prawda patrzę na skokówki, ale możliwość sporych modyfikacji, wełna i przyzwoite ceny. A skóra w stubbenach byla zawsze top. A jakbym przez przypadek nie zobaczyła na insta starego stubbena to bym nie wpadła na to żeby w ogóle je sprawdzać. Marketing leżiii a szkoda.
No, ja nie miałam nic do zarzucenia nawet tym mitycznym "starym Stubbenom".
Zuzu., A jak nowe jest dla Ciebie "nowe"? ^^
Chociaż moje to już pewnie starawe. Zakupiłam skokówkę używaną, Edelweiss. System Biomex jest, takie te "poduszki" na siedzisku też są 😉 I ogolnie moim zdaniem siodło jest zajebiste. Wygodne, faktycznie coś musi być w tym Biomexie, bo mnie plecy nie bolą (no nie żeby bolały po każdej jeździe, ale miałam czasami takie pomniejsze bóle jak mój koń postanowił się czegoś spłoszyć i wygiąć w chińskie osiem.... Tu się rozsiadam jak na sofie. Moim zdaniem marka warta sprawdzenia.
Zuzu., Cześć! Jesteśmy oficjalnym dystrybutorem marki Stubben na Polskę 😃 i prowadzimy kanały komunikacji Stubben na PL 🙂 Powoli rozbudowujemy komunikację, więc w ciągu kilku miesięcy powinno być o naszych nowych modelach głośniej. Gonimy konkurencję w mediach, ale w jakości z pewnością wyprzedzamy 😅
Co do samych siodeł - Nowe Stubbeny są rewelacyjne. Różnią się od starych na pewno tym, że są „miększe”, można je w 100% dopasować i skonfigurować, wrzucić ozdobniki, biomex, skórę deluxe. Z siodeł skokowych szczególną uwagę warto zwrócić na Aviatora. Chyba najlepszy (i najwygodniejszy- ale to moja subiektywna opinia) model siodła jaki widziałam w ostatnich latach. Super rozkłada ciężar, skóra jest świetnej jakości, wypełnienie oczywiście wełniane. No i wizualnie robi robotę.
W razie jakichkolwiek pytań - cały nasz Team Arpav&Stubben jest do dyspozycji 😃 Odpiszemy właściwie wszędzie - mailowo na arpav@arpav.eu, naszych mediach społecznościowych bądź mediach Stubbena, czy telefonicznie na +48 606 677 881. Dodatkowo służę pomocą w tym wątku
~Wiktoria Dziurdź
Potrzebuje taniego siodła na zajazdke konia. Koń krótki, mały, ale co ciekawe ma zaznaczony klab. I nie wiem jak się do tego zabrać. Szczerze powiedziawszy saddle fittera nie chcę- chodzi o kasę, z koniem nie wiąże przyszłości, z resztą się rozbuduje i nie będzie pasować. Nie wiem o robić. Kupić jakiegoś używanego winteca i łęki dopasowywać?