SIODŁA

zembria   Nowe forum, nowy avatar.
20 marca 2025 13:27
czyszczeniepaki, Może w wątku o kucykach napisz, albo też tam poszperaj. Pewnie prędzej ktoś podpowie niż w ogólnym.
https://ogloszenia.re-volta.pl/forum/topic/200/183/
Gapka Winteca jest rozsądna. Ktoś mi kiedyś poradził i się sprawdza. Tylko kupiłam do niej popręg sznurkowy. Trochę potrafi uciekać na boki na okrągłym kucu, ale do przeżycia.
Kogo polecacie to wymiany wypełnienia wełnianego?
BUCK   buttermilk buckskin
30 marca 2025 19:47
LOREM Agnieszka Klaybor, importuje z GB podobno najlepszą wełnę do wypełniania
Ma ktoś jakąś osobę do polecenia na dobór siodła w okolicy Warszawy? Najlepiej też jakby miała trochę siodeł na handel, a nie tylko mierzenie.
aaga84, ja próbowałam skorzystać z usług Michała Dobrowolskiego w tych okolicach, ale dwa razy w ostatniej chwili przełożył mi wizytę, gdzie specjalnie układałam pracę tak, żeby dopasować się do niego. Ostatecznie stanęło na pani Aleksandrze Prill, ale w zasadzie nie zaproponowała jazdy testowej na żadnym ze swoich siodeł i niezbyt chciała słyszeć o innej marce niż te, z których korzysta. Chciałam dopasować siodło, które już miałam i mam poczucie, że nie uzyskałam odpowiedzi. Nie doradziła też czego szukać dalej. Sama korzysta z angielskich siodeł z wymiennymi łękami.
BUCK   buttermilk buckskin
03 kwietnia 2025 11:25
aaga84 jarkon, nie jest z okolic warszawy, ale bywa mega często, ma całe auto siodeł i cierpliwość do klienta, doradza i sprawdza w 3 chodach
aaga84, ja polecam Get the Balance Roksana Mikuła. Jeździ busem pełnym siodeł. Nam dopasowała i sprzedała na jednej wizycie od ręki
Czy możecie mi kogoś polecić w WLKP na dopchanie paneli i "wyprasowanie" skóry na siedzisku bo już sie lekko pomarszczyła ?
Ma ktoś doświadczenie z nowymi siodłami Stubben? Wyglądają zachęcająco ale nic o nich nie słyszałam od lat.
Zuzu zapytaj Bombal, ona serwisuje Stubbena w Polsce
Zuzu., - nowe już nie są takimi deskami do prasowania jak stare. Mają też taki magiczny system pozwalający na szybkie pasowanie w stajni, więc jak masz ogarniętego przedstawiciela w swojej części kraju to ich serwis jest super bezproblemowy. Ogólnie chyba trochę zginęły w zalewie nowych marek na rynku i przez opinie o tych starszych (które były pieruńsko twarde, pamiętam jak obtarłam sobie tyłek w jedną jazdę w ich ujeżdżeniówce i byłam pierwszą ich hejterką po tym 🤣 ). To taka "niemodna" marka teraz, ale jakościowo fajne siodła, miałam okazję siedzieć w nowszym modelu i zdecydowanie odrobili lekcję 🙂
keirashara, no właśnie ciekawe modele mają, ja co prawda patrzę na skokówki, ale możliwość sporych modyfikacji, wełna i przyzwoite ceny. A skóra w stubbenach byla zawsze top. A jakbym przez przypadek nie zobaczyła na insta starego stubbena to bym nie wpadła na to żeby w ogóle je sprawdzać. Marketing leżiii a szkoda.
No, ja nie miałam nic do zarzucenia nawet tym mitycznym "starym Stubbenom".

Zuzu., A jak nowe jest dla Ciebie "nowe"? ^^
Chociaż moje to już pewnie starawe. Zakupiłam skokówkę używaną, Edelweiss. System Biomex jest, takie te "poduszki" na siedzisku też są 😉 I ogolnie moim zdaniem siodło jest zajebiste. Wygodne, faktycznie coś musi być w tym Biomexie, bo mnie plecy nie bolą (no nie żeby bolały po każdej jeździe, ale miałam czasami takie pomniejsze bóle jak mój koń postanowił się czegoś spłoszyć i wygiąć w chińskie osiem.... Tu się rozsiadam jak na sofie. Moim zdaniem marka warta sprawdzenia.
Zuzu., Cześć! Jesteśmy oficjalnym dystrybutorem marki Stubben na Polskę 😃 i prowadzimy kanały komunikacji Stubben na PL 🙂 Powoli rozbudowujemy komunikację, więc w ciągu kilku miesięcy powinno być o naszych nowych modelach głośniej. Gonimy konkurencję w mediach, ale w jakości z pewnością wyprzedzamy 😅

Co do samych siodeł - Nowe Stubbeny są rewelacyjne. Różnią się od starych na pewno tym, że są „miększe”, można je w 100% dopasować i skonfigurować, wrzucić ozdobniki, biomex, skórę deluxe. Z siodeł skokowych szczególną uwagę warto zwrócić na Aviatora. Chyba najlepszy (i najwygodniejszy- ale to moja subiektywna opinia) model siodła jaki widziałam w ostatnich latach. Super rozkłada ciężar, skóra jest świetnej jakości, wypełnienie oczywiście wełniane. No i wizualnie robi robotę.

W razie jakichkolwiek pytań - cały nasz Team Arpav&Stubben jest do dyspozycji 😃 Odpiszemy właściwie wszędzie - mailowo na arpav@arpav.eu, naszych mediach społecznościowych bądź mediach Stubbena, czy telefonicznie na +48 606 677 881. Dodatkowo służę pomocą w tym wątku �

~Wiktoria Dziurdź
Potrzebuje taniego siodła na zajazdke konia. Koń krótki, mały, ale co ciekawe ma zaznaczony klab. I nie wiem jak się do tego zabrać. Szczerze powiedziawszy saddle fittera nie chcę- chodzi o kasę, z koniem nie wiąże przyszłości, z resztą się rozbuduje i nie będzie pasować. Nie wiem o robić. Kupić jakiegoś używanego winteca i łęki dopasowywać?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się