flygirl, Jezus Ty to masz pamięć 🤣
W zasadzie większość zawodniczek miało kamizelki dmuchane. Innych nie mieli.
Poszukuję chyba dość głębokiego kasku z regulacją... Mam już drugi model Casco Mistral, ale te żyłki do regulacji są za bardzo na wierzchu chyba i doszłam do tego, że to chyba jedna z przyczyn moich bólów głowy. Kupiłam właśnie BVertigo z tym MIPSEm i jest ekstra, fajny, bardzo mi się podoba, dziecko mi mówi, że super w nim wyglądam, cenowo wypadł na prawdę super po jakiś zniżkach, żyłki od regulacji są ładnie miękko gąbeczką wyściełane, ale nie jest tak głęboki jak Mistaral i mam wrażenie, że przez to gorzej mi siedzi na głowie i pewnie go odeślę. Wolałabym chyba, żeby regulacja mi wypadała jak w Mistrallu, tuż poniżej potylicy (w Mistrallu można sobie regulować głębokość i na średnim wpięciu tak mi wypada). Takie samo wrażenie miałam przymierzając jakiegoś Uvexa, KEP wypadał głęboki, ale jest bez regulacji, a to mnie nie przekonuje zupełnie. Dodam, że mam przy tym malutki obwód głowy, bo mi wypada ok 53 cm, więc eseczka, ale może po prostu wysoki ten mój łeb. Chętnie bym widziała coś z tym mipsem i przyjemne cenowo jak bvertigo, czyli poniżej tysiaka...
Katasia, może Charles Owen? Widziałam co prawda jedynie te "klasyczne" modele, to one zawsze się takie głębokie wydawały. A ostatnio trafiłam na taki z regulacją.
https://selleriemae.pl/eqxkmwpmbml-kask-jezdziecki-z-mips-charles-owen-kylo-czarny-matowy-czarny-blyszczacy
Puma, oo dzięki, te klasyczne mi się bardzo nie podobają, ale ten model wygląda bardzo podobnie do tego BVertigo, ale właśnie ta regulacja wygląda jakby wypadała niżej, cena też spoko
Potrzebuję kupić nowy kask i mam rozterkę między firmami KASK i samshield. Aktualnie mam uvex suxxeed, jest fajny, ale brakuje mi wymiennych wkładek, obecna jest na skraju wytrzymałości 😉 zależy mi na tym, żeby kask był możliwie przewiewny. Doradźcie coś 🙂
Mam też pytanie co do kryształków w kaskach samshield, czy komuś się zdarzyło, że odpadły? Podobają mi się wersje z kryształkami przy logo firmy, ale obawiam się, że zaczną odpadać.
Niestety jakkolwiek są piękne, to ani KASK ani Samshield nie będą jakieś turbo przewiewne niestety 🙂 mają nieco inny kształt skorupy, więc przymierz koniecznie, bo któryś może się sam wykluczyć 🙂
Samshield na bank nie jest przewiewny, Kask wypada dużo lepiej. Jeśli chodzi o kryształki - miałam Samshielda z kryształkami svarowskiego i nic się z tym nie działało. Absolutnie nic.
Aktualnie mam uvex suxxeed, jest fajny, ale brakuje mi wymiennych wkładek, obecna jest na skraju wytrzymałości 😉 zależy mi na tym, żeby kask był możliwie przewiewny. Doradźcie coś 🙂
Kampari, ale on ma wymienne wkładki. Wystarczy dokupić sobie.
Faith a czy w okolicach Szczecina/Poznania mamy sklep, gdzie przymierzę i Samshielda i Kask? Myślałam żeby podjechać do Pegaza, ale tam tylko kask i kep.
Epk właśnie też słyszałam, że średnio z wentylacją w Samshield. Uvex jest pod tym względem całkiem ok.
kotbury serio? Do suxxeeda? To ja chyba nie umiem szukać i moi znajomi, jeżdżący w tym modelu chyba też, bo wszyscy narzekają na brak wkładek. Podeślesz jakiś link? Próbowałam kiedyś szukać i teraz też, bo myślałam, że faktycznie może zaczęli produkować, ale nadal nic mi nie wyskakuje 🙁 chodzi mi o ten wkład co na zdjęciu.
IMG_4212.jpeg
kampari ja mierzyłam na cavaliadzie poprostu 🙂 ale sklepu żadnego w pobliżu nie kojarzę.
Potrzebuję waszej pomocy 😀
Kask z miejscem na kitkę/koczek? To jest warunek konieczny. Chrześnica ma dużo gęstych włosów.
Chciałabym zamówić ze 2-3 i dać jej do przymierzenia.
🌷
Pikeur Abus na pewno ma miejsce na kitke
Iskra de Baleron, - ma wychodzić czy wejść do środka? U mnie (włosy do pasa) całkiem spoko wypada odpowiednio przesznurowany Owen, ale ja wyciągam kitkę na zewnątrz, nie wkładam włosów pod kask.
Remson, Dzięki
keirashara, Wydaje mi się że ma wystawać 🤔
Iskra de Baleron, ja mam ten model pikeura i jest tam takie wyprofilowanie na włosy, ale nie zauważyłam wielkiej różnicy w użytkowaniu z innymi kaskami
IMG_2591.jpeg
Iskra de Baleron, Uvex Exxential ma miejsce na kitek, ja zawsze wyciągam na zewnątrz. Włosy mam gęste i długie i wszystko się ładnie mieści.
Potrzebuję waszej pomocy 😀
Kask z miejscem na kitkę/koczek? To jest warunek konieczny. Chrześnica ma dużo gęstych włosów.
Chciałabym zamówić ze 2-3 i dać jej do przymierzenia.
🌷
Iskra de Baleron, każdy uvex. Wyciąga się szynę w dół i pomiędzy nią kasmiem jest mijsce na kitkę. ta się z resztą powinno nosić kaski- żeby włosy "pomagały" w razie w.