dodatki witaminowe, mineralne, odżywki itp

Perlica, ja wszystkie takie rzeczy, które powinny być pod język albo jakoś to odginam dolną wargę i tam wcieram. Mój to akceptuje na luzie, pod język też nie lubi.
epk, my robiliśmy podobnie, bo z trafieniem tą strzykawką bywało różnie 😉
macri, jest na opakowaniu. Dlatego zarzuciłam podawanie tego i odsprzedałam, bo codzienna walka żeby to podać stwierdziłam że mi wkurza konia jeszcze bardziej.
Poradziłam sobie innym całkiem sposobem , starym, prostym i skutecznym😜

Perlica, z ciekawości jakim?
Katasia, Przejechałam to po prostu i przestałam zwracać uwagę na to co pani klaczy nie pasuje, tylko konsekwentna jazda łydką do spokojnej ręki.Przestałam się układać do konia, tylko zaczęłam robić swoje. Niby oczywiste, niby o tym wiem, a tego nie robiłam jak powinnam.
Czy są na rynku preparaty dla koni lękliwych? Ale nie żadne antistress czy wyciszające, potrzebuję czegoś dodającego odwagi. Argo jest strasznym tchórzem odkąd go mam (chociaż w stadzie gra chojraka). Może nie płoszy się dynamicznie, ale na jeździe się gapi i zwyczajnie boi tego, co zobaczył (nawet jeśli nic tam nie ma). Opatrzenie się z otoczeniem niewiele daje - od ponad roku chodzi na padok tą samą ścieżką i codziennie w tym samym miejscu sapie i się zatrzymuje, bo jest coś strasznego.
espana, tak, są.
To "Shy feeder" z forana, czyli na polksim rynku produkt pod nazwą B-Complete.
kotbury, kurczę, tylko to pobudza apetyt 😅
espana, - nie do końca. To znaczy tak, niedobory witamin B, a szczególnie B12 mogą powodować brak apetytu. Jak koń się z tym nie zmaga to raczej nie zacznie jeść więcej 🙂 także preparat tak zadziała tylko w przypadku braku upośledzenia mechanizmu przez niedobory.
espana, powinno być reguluje.
Ja pdoaję od ponad tygodnia i zostaje mi siano w boksie...
Jak tam Wasze zamówienia Reformin Plus z Empiku? U mnie status złożone i cisza (dostawa zgodnie z zamówieniem 17-18.03, a na stronie Empiku 19-20.03). Ale zero kontaktu czy informacji, że to pomyłka. Kasa też niezwrócona.
u mnie też cisza
To samo…
On pewnie tym co zamówili to już tak sprzeda...

Trochę szkoda faceta. ja bym nie chciała dopłącić do interesu.
Tylko nikt by przecież się nie obraził, gdyby poszła jakakolwiek komunikacja/informacja. Każdy może popełnić błąd, można anulować zamówienie. Ale jest totalna cisza, ani zamówienia, ani zwrotu kasy.
November Rain, no, dokładnie, każdy, kto to kliknął przecież wiedział, że ta cena to mało realna jest 😉
Zostało mi właśnie anulowane (ale jakby ze strony empik: "Sklep FarmPetGarden nie przyjął Twojego zamówienia w wyznaczonym czasie. W związku z tym jesteśmy zmuszeni anulować Twoje zamówienie.") - ma być zwrot do 2 dni roboczych.
No niestety, nie udało się. 😅
moje też już anulowali 🙁
Mój koń dostał zalecenie od weta 100 ml dziennie oleju z ostropestu. Czytałam, że nie powinno się go podawać samego ze względu na obecność tylko kwasów omega 6. Jak go zbilansować np z olejem lniany? W jakich proporcjach? 4:1?
espérer, A jakie dawki Pani stosuje, którego Hempqualizera i ile waży koń?
mindgame, Trochę się boje dawac osłonowe razem z antybiotykiem doustnym, dałabym na inny posiłek. Ja daję np. rano probiotyk + gastrogel, obiad gastrogel, kolacja enro, trimerazin, czy co tam masz innego. Chyba że masz dożylny albo domięśniowy antybiotyk, to luz.

Inne pytaieJakieś opinie o Equilizer z Hippovetu? Muszę przestawić młodego konia na jeżdżenie na zawody/treningi tymczasowo samemu, nie ma już starszego kolegi a młodszy brat jest jeszcze za zielony na towarzyszenie mu nawet jako koń treningowy. Przeżywa trochę tą samotność, mimo że zaczyna od wyjazdów na parę godzin, tak żeby wracać szybko do domu i kumpli, a nie od kilkudniowych zawodów. Ciężko jest znaleźć coś co w miarę działa a nie wychodzi na dopingu, Equilizer spełnia ten wymóg.
karolina_, wczoraj rozmawiałam z weterynarzem i powiedział że można podawać antybiotyk i Gastrogel w jednym posiłku.
karolina_, Hempqualizer Compete nie zawiera dopingu.
Poszukuję witamin dla kuca, w formie cukierków/większego peletu. Coś jak bricks eggersmanna. Te są spoko, ale tak twarde ze....
Znajdę cis podobnego?
siwaaa, - Semper Cube? Tylko nie wiem, czy one są bardziej miękkie.
https://sklep.hippovet.pl/produkty/semper-cube-3-kg/
BUCK   buttermilk buckskin
04 kwietnia 2025 11:44
siwaaa PAVO, Marstall - takie "płytki" można je pociąć na mniejsze
Dziękuję. Coś kupię. Te eggersmanna nie są takie złe. Mlody je zjada normalnie. Ale sama mam stracha, że sobie zęby połamie. 🤣 a nie dostaje nic innego do żarcia treściwego.
Czy ktoś podaje olej Cocolin z Hippoveta ? Jakieś opinie, można stosować cały czas czy trzeba robić przerwy ?
leila, ja podaje ten z olejem konopnym, i ja i koń jesteśmy zadowoleni. Z tego co pisze producent to można podawać długoterminowo i tak też planujemy.
Czy magnez można dawać non stop. ?
można
blucha, Dzieki
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się