epk, też bym była team token, technologia mnie czasem przerasta. 😂 dzięki za odpowiedź. 🙂
Dreamer113, zmiana komfortu jazdy jest odczuwalna przede wszystkim przy zmianie segmentu. Zmieniłam polo na rok starszego passata i jest to niebo a ziemia. A dwuletnia Ibiza bardziej mnie męczyła w trasie niż 20-letnie passeratti. Nowsze ≠ wygodniejsze, zależy od marki, segmentu i zadka kierowcy, bo co tyłek to opinia co do wygody fotela 😜
Perlica, to co piszesz jest troche przerazajace. Jeśli w dużym mieście policja nie potrafi skutecznie patrolować często okradanego osiedla to cos jest z nimi bardzo nie tak - to nie jest dom co 500m tylko zwarta zabudowa, plus zapewne alarmy i monitoring prywatny. Przed wyborami samorządowymi na miejscu mieszkańców wymusiłabym na władzach lokalnych monitoring uliczny i to gesty i widoczny + wzmożona ilość patroli.
Nie chcę nic mówić ale wrocławskiej policji to ja się boję na bazie samych newsów w wiadomościach. Tam ciągle są jakieś dziwne wewnętrzne akcje i torturowanie ludzi w areszcie, więc ja to bym ich nawet do kolizji drogowej wzywać nie chciała.
karolina_, Pytanie kto to będzie patrolował? Obstawiam, że policja boryka się z takimi samymi brakami kadrowymi jak wszelkie inne budżetówki. Może teraz jak się rzekome eldorado pracowe zakończyło, przybędzie pracowników do "mniej modnych" miejsc. Tzn ja nie mam danych, tak sobie tylko gdybam....
Dreamer113, zmiana komfortu jazdy jest odczuwalna przede wszystkim przy zmianie segmentu. Zmieniłam polo na rok starszego passata i jest to niebo a ziemia. A dwuletnia Ibiza bardziej mnie męczyła w trasie niż 20-letnie passeratti. Nowsze ≠ wygodniejsze, zależy od marki, segmentu i zadka kierowcy, bo co tyłek to opinia co do wygody fotela 😜
Facella, O, właśnie, podpisuję się 😉
To moje zabezpieczenie mi kiedys kolega pokazywał na swoim automacie. I u niego to w ogóle super działało ponieważ oprócz tego że miał token do samego uruchomienia auta to jeszcze musiał wbić kod żeby odpalić skrzynie biegów. I mówił że nawet jak obejda zabezpieczenie, żeby odpalić silnik to jeszcze zostanie im kompletnie nieczynna skrzynia biegów wywalająca cały system błędow.
Facella, nie no, to też biorę pod uwagę, natomiast nowość auta też często robi różnicę i nie jest to tylko moja opinia, bo akurat gro znajomych kupowało w podobnym czasie nowsze auta (używki), często ten sam model lub bardzo podobny tej samej marki i jednak opinie mocno na plus po kątem komfortu jazdy. 😉 Druga kwestia to też to, jak mocno auto jest wyeksploatowane, czy garażowane, kwestia opon itd., bo jak wsiadłam kiedyś w coś wypożyczonego czy nawet wyższy segmentem i trochę nowszy samochód znajomej, który nie był tak zadbany jak to moje autko, tooo zdecydowanie zostawałam przy swoim. :P I marka robi też bardzo dużo, raz że kwestie preferencji oczywiście, ale też widać mocno które marki i modele trzymają ceny po latach i serio jest czuć czemu. To takie luźne przemyślenie, bo jak robiłam trasy po 150 km starą, a nową furą, to niebo a ziemia, ba, teraz śmigam regularnie po 500 km i jestem oczywiście jak wysiądę zmęczona, ale w czasie jazdy tego tak nie odczuwam zdecydowanie, nie umieram też na ból pleców itp. - obydwa samochody manualna skrzynia biegów, japończyki; ale ja jestem kurdupel, więc mi ergonomicznie pasują. 😉
epk kurczę, chyba serio się mocniej zainteresuję jak będę finansowo miała możliwość, nawet żeby się mniej martwić po prostu czy samochód dalej stoi gdzie stał. U mnie akurat manualna skrzynia biegów, ale to zawsze wydłuża czas ewentualnej reakcji.