dodatki witaminowe, mineralne, odżywki itp

ash   Sukces jest koloru blond....
06 marca 2025 19:39
Melduję, że długotrwale podawanie Reformin Plus z hovelera robi takie wyniki emerytce, jakich nigdy nie miała! Wow i mega polecam
Też to daję i jestem zadowolona z efektów
Potwierdzam też daję od dawna.
A propos, bo w sumie i tak musiałam kupić kompleks witamin, to po poleceniu tu zerknęłam i na empiku wyskoczyła mi taka cena: https://www.empik.com/suplement-hoveler-original-reformin-plus-25kg-hover-1,p1474740072,dom-i-ogrod-p
Może termin ważności może coś, ale jest opcja zwrotu na empik, a cena bardzo atrakcyjna, aż za. 😅 Dam znać jak dojdzie, ale może ktoś też zaryzykuje.
też kupiłam , ciekawe czy dojdzie czy sprzedający anuluje ?
Namówiłyście 😁
Laski to jest pomyłka!
To jest błąd empiku przy zaczytywaniu nagłówków aukcji.
facet już to ściąga.
To jest mała pojemność.
... zadzwoniłam do niego z pytaniem🙂
kotbury, kupiłam tak 10 manusanów, zanim facet ściągnął 😜
Czy są na rynku preparaty dla koni lękliwych? Ale nie żadne antistress czy wyciszające, potrzebuję czegoś dodającego odwagi. Argo jest strasznym tchórzem odkąd go mam (chociaż w stadzie gra chojraka). Może nie płoszy się dynamicznie, ale na jeździe się gapi i zwyczajnie boi tego, co zobaczył (nawet jeśli nic tam nie ma). Opatrzenie się z otoczeniem niewiele daje - od ponad roku chodzi na padok tą samą ścieżką i codziennie w tym samym miejscu sapie i się zatrzymuje, bo jest coś strasznego.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
07 marca 2025 23:27
espana, hmm ale preparat dla koni lękliwych to będzie anti stress. Chociaż domyślam się że po prostu chcesz coś nie otępiającego?

Mam patrzącego konia, dużo daje mądrzejszy kolega, daje też praca z ziemi z takim koniem (nie sama obczajka strasznej rzeczy). Przyglądałam się też suplementom, fajnie brzmiał foran Nutri calm, ogarnia konia ale bez otępienia. Tutaj chyba były nawet opinie jak czytałam, pewnie da się je odkopać
espana, mojemu przeszło od 3 dnia używania Easy Ride, butelka skończona z miesiąc temu i lęki nie wróciły 😉 ale nie wiem czy to jest otępiające, nie znam sie 😀
espana, moim daję susz z konopii 😅 kupuję takie odpady z produkcji olejków: listki, łodygi, nasiona, czasem kwiatek😉
Nie zamula w pracy, a trochę luzuje odbiór codzienności 😁
Dzięki, właśnie o czymś z Mg i tryptofanem myślałam, żadne waleriany i uspokajacze, bo jak już udało się tego Klamota ruszyć do przodu i zaczął sam z siebie biegać (a to nie było takie oczywiste 😅😉 to ja nie chcę mu tej energii odbierać. Żadne mądrzejsze konie nie wpływają na poziom jego lęków, tak naprawdę jazdy to loteria, a chciałabym już zacząć coś od niego wymagać. Obecnie mamy najlepsze wyniki krwi odkąd go mam, ale również odkąd go mam suplementujemy Mg, który jest przy dolnej granicy normy. I może takie załadowanie pod korek dałoby lepszy efekt.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
08 marca 2025 10:22
espana, Easy Ride lub Hempqualizer.
Evka a gdzie kupujesz taki odpad ?
Z tym hempqualizerem to bym uważała bo to jednak może konia otępić mój jeden po tym na najniższych dawkach to ma wywalone na świat i myśli tylko o spanku
espérer, znam się z producentką. Mogę w prywatnej podać namiary😉
Jakie znacie zioła granulowane? głownie oddechowe, ale nie tylko.
Na pewno Nuby peletki, ziolochrupki od Samfarmu.
Czy equiherbs respiratory jest granulowany?

Mucolyt hippolyt.
Granulowany.
Evka, o super, podaj na priv info, bo te mikroolejki to w zaporowej cenie.
Na razie kupię ten magnez i tryptofan i zobaczymy, czy będzie jakiś efekt.
espana, mój lękliwy dzieciak dostaje mieszankę Easy Ride + Magnez+ i jestem mega zadowolona, bo zaczyna się skupiać na pracy a nie na wszystkim dookoła 😁 pierwszy raz wyszliśmy z hali na plac i pozostal zwyczajnie skupiony na robocie, a nie na lataniu.
Mój jeden gad patrzący na wszystko dookoła a nie na robotę świetnej funkcjonował na easy ride gdy był jeszcze w sporcie 😉 nie zmuliło go, ale wytępiło nagle ekscytacje tym, czym nie warto się zajmować lub nagłe plany zabijaki bo humor nie ten bo słońce mu dziś krzywo świeci itd. 😅
espana, ja mam takiego gagatka, który z jednej strony jest dominujący, sprawdza mnie z ziemi i rządzi w stadzie, a z drugiej strony to jest kawał wypłosza, któremu trzeba dawać ogromną pewność siebie ze strony jezdzca...od kad regularnie daje mu tlenek magnezu (bo i jest brzuchowy) widzę pewną poprawę.
To duży koń, więc kupuję na allegro bez ładnego opakowania z konikiem i dostaje dwa czasem nawet trzy razy dziennie.
Ale tak szczerze pogodzilam się z tym, że on taki jest 😅
Nawet stanie na wolnym wybiegu i regularne tereny (jak są ścierniska to przez miesiąc potrafię nie wjechać na plac) nie odmieniły go jakoś specjalnie.
To śmieszny koń, bo on tira albo kombajnu się specjalnie nie boi, ale za to ptaszków w krzakach to i owszem 🤣
jagoga, zembria, Celunowa, jak z dawkowaniem Easy Ride, bo producent zaleca 2x dziennie pod język? Nie chcę angażować obsługi, mogę dawać jak zabieram konia z padoku i np. po kolacji, jak wyjeżdżam ze stajni. Różnica czasowa między dwiema dawkami byłaby wtedy nie mniejsza niż 2,5 - 3h), a jak wsiadam i w weekendy większa.
espana, ja dodaje do śniadania i meszu, odstęp czasowy ok. 10h. Dzialanie odczuwalne. Jak zależy mi na lepszym efekcie to dodaje na smaczku z ręki 😉
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
09 marca 2025 13:52
espana, Tu nie podpowiem, bo dawałam strzykawką rano i wieczorem, ale myślę że spokojnie możesz tym polać coś dobrego i zostawić do podania do śniadania, przykładowo mały kawałek suchego chleba, to wsiąknie ( tak, tak, chleb nie fajnie, ale mały kawałeczek nie zrobi koniowi różnicy).
Hempqualizer+ daje się raz dziennie wic może lepiej w tę stronę? Z kodem na -20% już nie wychodzi źle, a tubka wystarcza na miesiąc
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
09 marca 2025 15:05
Spirulina - czy taka z allegro będzie tak samo dobra jak ta z nuby 3 razy droższa? 😆
I ile podajecie makuchu z czarnuszki dziennie?
Pati2012 tak, ja kupuję różne z allegro i wszystko gra 😁
espana, ja dawałam normalnie do śniadania i kolacji do pudełek
espana, ja dawałam do pyska (tak mi kiedyś mówił producent, że chodzi o to aby była styczność z błoną śluzową) za pomocą malutkiej strzykawki, a na początku na kostce cukru. Raz dziennie, ale ze względu na lekko wręcz niebezpiecznego konia była rozpisana większa dawka.

Chociaż teraz jak sprawdzam w opisie na pierwszej lepszej stronie to nie ma info o tym dawkowaniu pod język 🤔
macri, jest na opakowaniu. Dlatego zarzuciłam podawanie tego i odsprzedałam, bo codzienna walka żeby to podać stwierdziłam że mi wkurza konia jeszcze bardziej.
Poradziłam sobie innym całkiem sposobem , starym, prostym i skutecznym😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się