pensjonaty w okolicach trójmiasta

znajomej córka chodzi do Świńcza i sobie bardzo chwalą. Ostatnio hale postawili.
Niestety ja Torado nie polecę. Od strony kupującego konia. Ehh.
nokia6002, pytanie było o szkółkę jeździecką.

Rozumiem, że to Ty jesteś znajomą mojej znajomej która oglądała klacz z polecenia? 😉
Kopiuje post z watku o wetach bo nowe miejsce widzę powstało:

https://szpital-kraskowo.pl/
Moon   #kulistyzajebisty
21 stycznia 2025 09:20
Ooo, super że na północ przestaje być czarną dziurą, jeśli o wetę chodzi! 👌
Ciekawe, że na stronie nie ma adresu… albo jest bardzo dobrze schowany.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
21 stycznia 2025 19:22
Chodziło mi o stronę z tego linku: https://szpital-kraskowo.pl/
21 stycznia 2025 19:26
lhp, Aaa, to nie właziłam tam.
26 lutego 2025 09:15
Pytanko mam, ile średnio aktualnie płacicie za dojazd weta/kowala/fizjo, czy innych usługodawców? Na km.
zembria, w sumie to nie wiem, jedna fizjo bierze 50 zl a jedzie daleko, kowal który robi u nas prawie całą stajnie nie dolicza za dojazd. Wetki mojej nie pytałam, bo ma spory kawałek a zwykle robimy sporo rzeczy więc płacę cały rachunek bez wyszczególniania/
-Alvika-   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
26 lutego 2025 21:11
zembria, specjalista spoza pomorskiego - ok. 2-3 PLN/km od poprzedniej stajni. Ok. 60-100 PLN, jeżeli od weta z pomorskiego, ale z doskoku, potrzeba coś "na cito".
Jak fizjo regularnie, to za dojazd nie mam dopłaty. To samo z kowalem. Jeżeli to nic pilnego i mój wet prowadzący konie ma po drodze, albo może sensownie w grafik sobie to wpisać, to też nie mam dopłaty za dojazd.
klaudiabolusiowa, Mam 2 konie w Equilandzie i jest nam dobrze😁 pytanie jeszcze aktualne?
-Alvika-   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
03 marca 2025 13:01
Nieco obok tematu: stajnia Czereda w Pomlewie - można polecić , żeby wysłać tam dziecko na obóz jeździecki?
Rzut beretem, a wstyd przyznać, że nigdy tam nie byłam i nie kojarzę w ogóle tej stajni.
04 marca 2025 10:34
To jeszcze może tu zapytam. Kogo do sprawdzenia i ewentualnej korekty siodeł polecacie? Wiem tylko, że Dorota Koziorwska ma dobre opinie. Czy jest ktoś jeszcze? Zawsze korzystałam z przedstawicieli Prestiga, ale żadne siodło już na gwarancji nie jest więc wolałabym aż tyle nie płacić za wizytę. Do tego Piotr Wierzchowski już tutaj nie jeździ.
BUCK   buttermilk buckskin
04 marca 2025 11:00
Albiona naprawdę świetnie poprawiła mi Natalia z "siodloserwis" w Szemudzie
zembria, z ''siodłoserwis'' polecam bardziej Adama, lepszy kontakt, dogodniejsze terminy i jak mówisz, które siodła Cię nie interesują to nie wciska ich na siłę. Jeśli szukasz siodła na wymianę, bo mają komis i sprzedaż konkretnych marek. Zaś jeśli chodzi o korektę i sprawdzenie to jak najbardziej Dorota Koziorowska, która może jeszcze ''dogłębnie'' sprawdzić konia jako fizjo.

vieviura, już nieaktualny temat z mojej strony. Czekałam 2 miesiące aż wyczekałam 😀 w sobotę się przeniosłam, a w niedzielę konie już dołączyły do stada. Do Equilandu poszły zaś 3 moje znajome na początku lutego. Z tego samego powodu co ja, zamknięcie dotychczasowego pensjonatu. Ale dzięki za polecajkę 🙂
04 marca 2025 12:14
BUCK, klaudiabolusiowa, Dzięki. Już napisałam do Doroty i się umówiłyśmy. Mam do sprawdzenia tylko nasze siodła i ewentualnej drobnej korekty jeśli będzie trzeba.
Cześć wszystkim, czy ktoś może wie jacy trenerzy skokowi stacjonuja bądź regularnie bywaja na hipodromie w Sopocie? Chciałabym się wybrać z własnym koniem
Lunitari, Przemek Sarnowski, Jarek Psiuk, zakładam że Grzesiek Psiuk też. Na miejscu z osób które mają podpiecznych skaczących masz np. Agnieszkę Racką, Karoline Rogale
ale pewnie lista jest dużo dłuższa 😀
O super, xxagaxx dziękuję! Do Karoliny się odezwę
Pytanie nie do końca w temacie, ale stwierdziłam że zadam je tutaj bo znajdę tu regionalne informacje - słyszałyście, żeby jakaś stajnia w okolicach Gdyni szukała pracownika? Najlepiej jako luzak, ewentualnie stajenna. Śledzę grupki na fb i ogłoszenia, napisałam do kilku stajni, bez odpowiedzi. Pensjonariusze zazwyczaj wiedzą o takich rzeczach szybciej niż internet, więc byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki 😀
Może nie w temacie pensjonatów ale czy w okolicy mamy jakiegoś „magika” od załadunku do przyczepy?
Rudzielc_23, Jakub Ciemnoczołowski, Justyna Rucińska i czasem można złapać Joe Turner (ale to trzeba mieć szczęście) 🙂

creativelyhanna, najlepiej chyba poruszyć temat postem na grupach na fb typu "Koniarze z Pomorza", większy odzew niż śledząc posty.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się