Jakie pasze dajecie swoim koniom?
I nie można powiedzieć co to i za ile, czy jakie ma zalety w porównaniu do konkurencji. A sam sposób dystrybucji o którym mówisz o ekskluzywności produktu nie świadczy wcale, sama różnica propozycji 20 proc. również, bardziej o tym, że walory produktu w korelacji z ceną nie wytrzymają konkurencji na rynku, który jak sama mówisz jest potęgą w danej branży.
Przecież napisała- PRIVAT LEBEl- to co może więcej napsiać.
Dystrybuują per stajnia/zwodnik- czyli ne na pojedyncze worki czy pojedyncze palety.
dzięki temu nie mają też obsranej unijnej papierologii.
Cenę w Uni robią nsze kochane przepisy ochrony konsumenta, zwierzątek i klimatu.
Jak na wiosnę dystrybutorzy/producenci odbiorą zezwolenia nowa na preparaty anty-muchy i doliczą koszt wydania tcyh pozwolen per butelka to też może być, że wiele ośób to odczuje.. albo wiele prepartów będize "spod lady".
lhp w drobiu nie opłaca się handel detaliczny przy MPU, jedynie hurt z dużymi mieszalniami, gdzie często skuteczność produktu stoi niżej niż cena. To jest rynek taniego produktu. Niekoniecznie dobrego.
Poza tym wspomniałam podstawowy skład i nie
czuję potrzeby dzielenia szczegółami. Resztę fajnie uzupełniła kotbury.
Przecież napisała- PRIVAT LEBEl- to co może więcej napsiać.
kotbury, czyli nic nie napisała. Mam najlepszy produkt, ale to tajny produkt, tylko dla wybranych.
lhp, no, ale private label znaczy, że ktoś zapłacił sobie za produkt pod siebie i nie można tego produktu nigdzie indziej sprzedać,ani udostępnić.
To jak np Auchan ma produkt pod nazwą własną Auchan to ona ma skład uzgodniony z Auchan i tylko dla nich jest produkowany.
Inna sprawa, że po co wspominać na forum o produkcie i jego skuteczności skoro jest niedostępny, tego po prostu nie kumam szczerze.
Perlica odpowiedziałam tylko na pytanie jakie padło w kwestii co podaję i dlaczego nie mogę otrębów ryżowych podać u dziadków. Dzięki za wytłumaczenie co to private label.
Karla🙂, masz rację, mój błąd.
Jak coś zrobimy na nasz rynek to pewnie tu wrzucę i będę szukać testerów .
Ej, ale napisała przeczież, żę gamma oryzanol i inne.
Żaden, ale to żaden szanujący się producent preparatów dla zwierząt nie poda nigdy pełnego składu. Bo to jets tajemnica handlowa.
poada, ze vitamina C i B - ale nie poda jaka, ile dokąłdnie jakiej formy i z czym spięta.
Nie po to ktoś inwestuje krocie w badania, zeby je konkurencji na tacy oddać.
Inna sprawa, że po co wspominać na forum o produkcie i jego skuteczności skoro jest niedostępny, tego po prostu nie kumam szczerze.
Perlica, wszystko jasne, mnie drażni tylko robienie przy tym atmosfery „kręgu wtajemniczonych”. Private label spoko, ale wciąż jakaś firma to robi i nic w tym tajnego nie powinno być, jaka.
lhp, no nie do końca, bo właśnie o to chodzi żeby nie wiedzieć.
Kupujesz produkt w Tesco pod marką Tesco i jak ci smakuje to masz go tam znowu kupić, a nie szukać zamiennika w firmie która to wyprodukowała.
Ale to też zależy od rodzaju kontraktu i sign NDA.
Perlica, dalej nie rozumiem, jaki jest problem powiedzieć słuchajcie, jest taki fajny produkt, w USA sprzedawany pod nazwą XXX, u nas póki co niedostępny. Bo chyba skoro to private label, to ma jakąś nazwę? Tak by wynikało z samej definicji, ktoś to kupuje u producenta żeby sprzedawać pod własną marką, ergo, produkt ma jakąś markę. Bo jak nie ma żadnej marki, tylko jest rozprowadzany bezpośrednio przez producenta w bigbagach prosto do końcowych odbiorców, to chyba się z definicją kłóci? Czy kupuje to jakaś firma i rozprowadza jako produkt bez nazwy, etykiety, ulotki, czegokolwiek? W USA? Próbuję zrozumieć, w czym tkwi ten sekret, że nie można powiedzieć co to.
Perlica, ale na etykiecie każdego produktu pod metką Tesco jest napisany producent.
espana, może być ta informacja , ale nie musi. Może być tylko ,że wyprodukowano w UE.
Znaczy na pewno do 2020 tak było. Pracuje teraz w innej firmie i już nie siedzę na bieżąco w legislacji.
espana, - dokładnie tak jak Perlica podaje. Osobiście też zarządzam produkcją, gdzie na kartonikach nie ma wytwórcy. Jest marka+wyprodukowano w UE.
lhp uznaj proszę,że tajemnicą wynika z NDA jakiego podpisałam.
Keira, dokładnie tak, z tym, że tu nawet marki nie musi być a hasło MPU bla bla. Pełna dokumentacja idzie jako towarzyszącą. Dwa tyg temu wysyłałam produkt na testy do jednej z klinik i uniwerkow, to chcieli dużo mniej dokumentów co w Uni czy UK. Fakt, trzepali surowiec i opakowanie ( inny produkt, opakowanie jednostkowe), ale i tak "lżej" dla podwykonawcy niz u nas.
lhp jeżeli serio interesuje cię produkt o podobnym składzie, to w USA zolta butelka, chyba finish line i w UK synovial (wczesniej chyba synvita?)czy coś takiego. Proste do sprowadzenia, cena koresponduje z jakoscia (średnia polka).ciekawsze rozwiązanie niż to, co mamy u nas.
tak, to ten produkt 🙂 i mogę go polecić. Generalnie produkty tej firmy są godne uwagi.
O, no i to jest jakiś konkret, dzięki 🙂 cena też bym powiedziała że niezła, jeśli jakość jest dobra.
A powiedzcie proszę jakie są wasze doświadczenia z produktami TRM?
TRM wszystkie kondycyjne top
Dobra, sezon na biotynę start - poproszę o sensowną polecajkę.
Nie interesują mnie wersje budżetowe tylko skuteczne.
Zwykle lecę na St Hippolyt - konie się po niej świecą, granulat wygodny w użyciu.
Stado 10 koni od odsadka po emerytkę 🙂
Iskra de Baleron, biotyna kliniczna od Mebio? Wydajny granulat z fajnym składem.
Iskra de Baleron, Premin Plus Hoofcare Biotin
Iskra de Baleron, z Eggersmana polecam
Dzięki!
Fokusowa, mebio? Nie umiem znaleźć 🙄
espana, znajduję tylko w Czechach
Coś mi chyba dzisiaj nie wychodzi to szukanie XD
Fokusowa, podejrzewałam że chodzi o hippovet 😀
Iskra de Baleron, bo to czeski preparat, ale dr Kmiecik go ma.
hejka, jakaś pasza na przytycie do 130 za 20kg?🙁 Mimo że jesteśmy na paszy z mebio Build Up od pół roku to wcale nie widzę poprawy w zwiększeniu tkanki tłuszczowej. Badania krwi były robione i wszystko jest dobrze