patkahm, dzięki!
To jedno dodaję do listy zakupów, zostaje preparat do zakonserwowania samej cholewki
Ktoś poleci sztyblety które faktycznie mieszczą ludzka stopę? Mam wrażenie że sztyblety są jeszcze węższe niż obuwie do chodzenia w sklepach. Lub - jakiej firmy najszersze w śródstopiu sztyblety widzieliście? 🤔 Miło jakby też nie były absurdalnie ścięte w palcach. przymierzałam buty które nosiłam kilka lat temu i poszły od razu do kosza🙄
drabcio, kupiłam sobie teraz takie prawidła rozciągające, bo te skórzane moje sztyblety też wąziutkie.
Dam znać jaki efekt 😉
1000030930.jpg
drabcio, kupiłam sobie teraz takie prawidła rozciągające, bo te skórzane moje sztyblety też wąziutkie.
Dam znać jaki efekt 😉
wistra, ale to chyba i tak poszerzy jak brakuje dosłownie trochę na szerokość. Na mnie większość butów sklepowych nie pasuje więc nawet nie wiem czy do jeździeckiego jest się sens fatygować.
drabcio, mam podobny problem. Dosyć spoko były sztyblety Rustler Kleo jeśli chodzi o szerokość. Nie wzięłam ich ze względu na otrzymanie uszkodzonej pary, ale były wygodne.
A te od mountain horse? Wydają się być po konkretnie szerokiemu stronie 🤔
drabcio,
Też kiedyś szukałam, w końcu zdecydowałam się na
Suedwind Footwear 1888 Sztyblety Chelsea Jodhpur
Tylko są dość ciezkie, sporo ważą.
Chcę kupić sobie jakieś tanie sztyblety. W stajnie wiecęj chodzę i sprzątam kupy niż jeżdżę, ale to jest moment gdzie rozpadły mi się wszystkie buty do ciurania w stajni i stwierdziłam, że jak już mam wydać hajs na buty stricte do stajni, to niech to będą sztyblety. Kierunek decathlon. Normlanie noszę takie 38,5. Tutaj 38 bez szans, 39 za małe, 40 za duże. Możecie polecić które marki mają jakąś.. inną rozmiarówkę niż decathlon ? Najlepiej trochę szersze w miarę możliwości.
PannaDziewanna, polecam horze kilkenny. Tanie a można ciorać. Mam teraz tez z Equus z zamkiem z przodu, dałam za nie jakieś śmieszne 150zl a serio są spoko.
PannaDziewanna,- sztyblety od Łągiewki z Cwału. Świetna jakość
azazu93, A możesz mi powiedzieć jak u nich z rozmiarówką ? Boo zmierzyłam sobie buty jakie mam w domu, patrzę na ich rozmiarówkę i według ich rozmiarówki powinnam mieć rozmiar 41 (normlanie 38-39).. albo inaczej, ta "długość stopy" jaką oni tam podają w tabelce, to długość stopy czy długość wkładki w bucie ? Jakbyś miała możliwość zmierzenia mi długości wkładki w swoich butach i podała to razem z rozmiarem, byłabym ogromnie wdzięczna 🙏
Hej!
Gdzie polecicie teraz zamawówić skórzane czapsy na wymiar? Ostatnio jak zamawiałam na topie była Hippika ale to było dobre pare lat temu 😅
Zależy mi żeby były:
- ze skóry naturalnej
- raczej ujeżdżeniowe
- do 600 zł
- mile widziane ze zdobieniami typu lakierowane elementy, diamenciki etc.
kaori22, Pascuello może? Dzisiaj sobie zdałam sprawę, że moje czapsy mają dobre 10 lat, z czego kilka lat jeździłam w nich praktycznie codziennie, po 2-3 konie, kompletnie o nie nie dbam i dopiero ostatnio zaczęły mi się pruć nici na krawędzi, bo mam sztyblety z za niską cholewką i mi zahaczają jedne o drugie. Muszę kupić igły do skóry, to sobie je przeszyję i będą jak nówki 😂
PannaDziewanna, akurat nie mam jak zmierzyć swojej wkładki ale kupowałam taki rozmiar jaki nosze na codzień i jest wporządku 😁 a dodam że zakupiłam w sumie w ciemno i były w nie otwartym pudle dobre pół roku, bo czekałam aż wykończę stare sztyblety i po takim czasie nie miałabym jak wymienić na inny rozmiar, na szczęście nie musiałam 😅
azazu93, Okej, dzięki, to jest jakaś podpowiedź 😀
Hej, wypowiem się na temat kavalkade meridious, wcześniej miałam CAVALLINO sznurowane z zamkiem z tyłu i stwierdziłam że zaszaleje i kupię droższe. Właśnie przyszły i kompletnie nie leżą, może stopę mam za szeroką ale bardzo wąskie, przez te wysokie podbicie pięta leży jakby za wysoko i cała kostka wgl nie jest trzymana 🙁 skórka fajna i mięciutkie w środku.