Jakie pasze dajecie swoim koniom?

Miszka, Hesta Mix Musli Light Energy
Miszka, jeżeli może byc olej sojowy to zobacz Il Campione alergiczne
epk mam produkt niedostępny na naszym rynku, tzw. Custom made, który robimy z firmą na rajdowe rynki. To combo m.in. gammaoryzanolu hmb i paru tricków na mięśnie i ich zdrowotność.
Karla🙂, makuch lniany mielony z samfarm albo makuch lniany z hemoqualizera.
Dzięki🙂 dzis dostanę na testy jakieś płatki i coś mielonego (z olejarni z allegro).
Iskra de Baleron, DERBY Luzerne Pur
Constantia,
No nie, Derby ma pył jak każda lucerna.
Piękna jest pachnąca ale to nie tego szukam.
IMG_2604.jpeg IMG_2604.jpeg
Iskra de Baleron, Jestem , a właściwie byłem gorącym zwolennikiem sieczki z lucerny. W temacie w ogóle sieczki pozostaję nim nadal, ale co do lucerny to dałem się namówić na granulat. Nawet kupiłem od dwóch producentów, zrobiłem taka "swoją" ocenę organoleptyczną, dokonałem wyboru, o dziwo tańszej i już drugi worek skarmiam (pierwszy wybranego producenta). Będzie dobrze.
melehowicz, potrzebuję sieczki bez pyłu dla jednego z koni, stricte jako spowalniacz pobierania paszy, ten koń nie lubi miału w jedzeniu.
Szukam więc pociętego zielska bez pyłu 🙂 i bez granulatu.

Derby jest super ale nie dla tego konia 😉
Iskra de Baleron, może dengie?
Naciau, która konkretnie? zdaje się że każda ma granulki oprócz sieczki? Musi też być bez melasy.
Iskra de Baleron, Pozostaje klasyczna słona z dobrego pachnącego balota, pewnie nie owsiana, reszta może być. Podawałem kiedyś - sprawdziła się super. Co do tego co pyli a co nie to już inna sprawa i kwestia uznaniowa. Zawsze można taki obrok zwilżyć i tyle. Widziałem,że sieczki ze słomy można kupić na olx, ale można tez samemu robić, a przy odrobinie szczęścia w stodole sąsiada znajdzie się sieczkarnia. ja tak trafiłem. kobyła jechała na tym przygotowanie start w finale MPMK.
Iskra de Baleron, pisałam Ci wcześniej o Sukcesie, masz tam całe łodygi niecięte i nieprasowane.
Iskra de Baleron, agrobs aspero, nie ma pyłu i nie ma melasy.
BUCK   buttermilk buckskin
23 lutego 2025 17:09
Post został usunięty przez autora
BUCK mam produkt szyty na miarę, kilku skladnikowy,niedostępny na rynku (współpracuję z zagranicznym producentem pasz i supli, zrobili mi cos dedykowanego, czego nie ma w produkcji). Nie ma przełożenia dawki na to, co jest na rynku w PL.
23 lutego 2025 17:17
Karla dziękuję i zazdraszczam 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
23 lutego 2025 18:27
sweetie, ja kupuję od nich od ponad roku i zawsze jestem zadowolona. Podaje na sucho rozłożone na 2 posiłki żeby nie podać za dużo na raz
czy ktoś ma większe doswiadczenia z paszami Melloni? https://mhfeed.pl/
A tak podsumowując - co polecacie jako posiłek białkowy po treningu?
Otrębów ryżowych jeść w nieskończoność przecież nie można.
Coś niekoniecznie energetycznego. Żeby nie dawało pod kopułkę.

Agnes14, nie można. massz rację.
Wieksozsć ich frakcji to błonnik niestrawny.. i dużo kwasu fitinowego.

Jak dasz dużo białka to się zamieni w cukier🙂 i tez klops.

Imho preparaty z lotnymi kwasami tłuszczowymi i BCAA dodane do jakiegoś meszyku diy. Plus elektrolity (bez względu na prę roku).
Ale elektrolity dajemy kilk h po treningu a nie w miarę od razu.
A to musi być lucerna? Bez granulatu mam to u siebie:
https://www.eggersmannpoland.pl/sieczka-z-esparcety-eggersmann-15-kg
xxagaxx, większych niestety nie mam, ale mieszkam w okolicy ich stajni i znam kilka osób, które dawały te pasze ale jakoś nikt nie został przy nich na stałe, niby nie było się do czegoś przyczepić ale jakoś tak „bez szału” z tego co słyszałam. Przez chwile dawałam mesz i był ok, koń jadł ale też zmieniłam 😅
epk mam produkt niedostępny na naszym rynku, tzw. Custom made, który robimy z firmą na rajdowe rynki. To combo m.in. gammaoryzanolu hmb i paru tricków na mięśnie i ich zdrowotność.
Karla🙂, o to ja bym chętnie (jak się wyciągniemy z kontuzju) sobie wyprobowała.
26 lutego 2025 09:47
Karla 🙂 pytanie pomocnicze 😉 skoro ''robimy z firmą na rajdowe rynki'' to logicznie, że ktoś to kupuje, gdzieś jest to dostępne, chyba ? czy rzecz w tym, ze w Polsce to jest w ogóle niedostępne ? czy że kosztuje miliony ?
Lootra, ja mam jakieś obiekcje przed nowymi paszami, zwłaszcza jak firma nie jest jakaś większa przez co watpie czy oni w ogóle badają te pasze, czy te dodatki faktycznie tam są i czy w ilosciach które gwarantują to co napisane. Teraz chcą zamawiac u nas w stajni, więc na pewno byłoby taniej przez wysyłkę paletowa itp, ale jakoś tak... nie mam przekonania.
Buck robimy na zamówienie konkretnych klientów z m
In
Krajow arabskich, USA, i tak, produkt nie jest na rynek unijny także ze względu na cenę. Po prostu się to nie opłaca, a robienie na słabszym składzie nie wchodzi w grę.
cześć, od kogo polecacie zamówić otręby ryżowe z allegro?
Karla🙂,
Jest dostepne w USA? Z ciekawosci jaka to firma i produkt? Moze mialam kiedy doczynienia 👀
plamka nie miałaś, to jest private label dla konkretnych stajni i zawodników. Nie jest w bezpośredniej sprzedaży. No i to produkt w USA od mhm chyba max 3 miesięcy.
Tajno - wojenno - poufny i na pewno za drogi dla Europy 🙄😒
lhp prawie zgadłaś😉. To jedzie w bigbagach i klienci u siebie ogarniają to na swoje wewnętrzne potrzeby. A że coś jest za drogie na Europę, akurat w MPU norma, nie tylko w koniach ( z kurami podobnie,mimo że PL potęga w hodowli i chowie). Przy rozmowach z dwoma dystrybutorami zaproponowali nam 20 procent mniej niż USA i dystrybucja na kraje arabskie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się