Trad wife ma tylko sens kiedy jest gdzie "spaść" na wypadek gdyby się nie powiodło coś trad mężowi. Ot tak jak najbardziej popularny trad mąż USA (Ballerina Farm) to syn właściciela linii Jet Blue 😀
Dla zwykłego wyjadacza - no cóż, w wielu przypadkach po prostu się powiedzie, czy w razie co rodzina spróbuję poratować. Ja tylko powiem że pochodząc z tradycyjnego układu "matka pracuje i ogarnia, ojciec pracuje i najwyżej zagotuje wodę" zaobserwowałam się tylu codziennych minusów że aż mi skóra cierpnie na szyi na myśl gdybym nie miała możliwości zarabiania swoich pieniędzy.
Swoją drogą, w temacie wątku polecam wszelakie programy dokumentalne Gypsy Brides, zwłaszcza te osadzone w UK i Irlandii. Tam właśnie jest pięknie pokazane że dziewczynka od małego ogarnia braci i resztę rodzeństwa, wydawana jest za mąż jak najszybciej pozwala prawo, za byle kogo. Jej zadania przejmuje kolejna siostra kiedy starsza odchodzi z domu. Na dzień dobry jej zadaniem jest zasuwać i sprzątać przyczepę (lub później dom, w zależności od rodziny) i rodzić dzieci. I czy chłop bije, czy siedzi w więzieniu, czy nie - nie ma prawa odejść bo będzie wielki szok, niedowierzanie i skaza na imieniu rodziny. Polecam obejrzeć - tak wygląda trad wife bez poduszki finansowej 🙂
Takiego pięknego posta wywaliłam o żonach na wsiach... i mi zjadło🙂
Już nie napiszę teraz ale obiecuję to rozwinąć bo ciekawa dyskusja.
Czy wiecie gdzie mogę obejrzeć top chef?
Saklawia, filmweb zrobił teraz zakładkę, w której jest pokazane czy dany film/serial można oglądać na VOD 🙂 Nie wiem czy chodzi Ci o to, co wrzucę za chwilę, ale wg Filmweb można obejrzeć na SkyTime 🙂
https://www.filmweb.pl/tvshow/Top+Chef-2006-770284/vod
vod.png
Saklawia, edycja polska nie jest dostępna online.
macbeth, Link się nie otwiera.
Facella, Szkoda, ciekawe dlaczego.
Saklawia, bo jak widać link się źle wkleil, musisz całosć wkleić w przeglądarke.
Saklawia, dokładnie jak pisze xxagaxx , niestety jak w URL są jakieś inne znaczki, to kończy się łącze do całości 🤷 jakiś błąd w kodzie forum zapewne...
Wyskakiwło mi bardzo dużo informacji o Morderstwach w Are, że taki świetny, rewelacyjny, że bije rekordy oglądalności.
Well, jestem po pierwszych trzech odcinkach, czyli po całej pierwszej historii i… no taki sobie no. Nic nadzwyczajnego, przewidywalny dosyć. Raczej byłam przyzwyczajona do wyżego poziomu skandynawskich seriali.
infantil, właśnie mamy zamiar dziś go zacząć , ale mnie zmartwiłaś trochę
infantil, uwieeeeelbiam skandynawskie seriale. Ale one mają zasadniczo jedną sporą wadę - zakończenia. No totalnie nijakie, w większości siedzę i się gapię tępo jak ciele na malowane wrota 😒 Morderstwa w Are nie są tu wyjątkiem niestety...
Obejrzałam Rezydentów <3 i zaczęłam The Pitt... jestem niby na bieżąco, ale totalnie nie mam "flow" z żadnym z bohaterów. Ot do oglądania do kotleta.
Moon, no zakończenie takie przewidywalne,ale chyba w dzisziejszych czasach trudno nas zaskoczyć 😂
Mój mąż mówi, że zawsze w kryminiałach są te same wątki, choćby tego, że żona/mąż policjanta odkrywają że ich druga połówka ma taką pracę, że są non stop w pracy 🙃 i zaczynają robić wyrzuty 😁
Na ten weekend planujemy Ocet jabłkowy i Cassendrę, jęsli golenie mi w stajni pójdzie wg planu.
Perlica, Ocet Jabłkowy bardzo fajny. Osobiście mam w gronie dalszych znajomych dwie osoby w podobnych klimatach, w tym jedna która serio chorym ludziom robi biorezonans i dobrze z tego żyje. Dość przerażające jak łatwo się to szerzy przez social media.
karolina_, czasami alt med pomaga, a już całkiem jeśli nie szkodzi to jak ktoś ma ochotę w to ładować kasę ... kto bogatemu zabroni? jak to się mówi
ocet jabłkowy fajnie nakręcony i gra aktorska też jest na prawdę dobra. obejrzałam to prawie na raz bo w 3 dni.
Perlica, jako dodatek dla lepszego samopoczucia super, gorzej jak jest promowany "zamiast" - typu biorezonans zamiast rzeczywistych badań.
I dlatego właśnie seriale na platformach to zuo 😎