Odnowa biologiczna konia:urządzenia jak derki, ochraniacze, hofmag itp

na aliexpress podróbki cena ,,przyjazna,, 🙂 6400 zł
jagoga Back on Track. To nie są magnetyki, tylko włókna ceramiczne i według mnie działają lepiej. Plus nie przegrzewają nóg.
jagoga, może za mocne parametry były ustawione jak na pierwszy raz.
Słyszałam o braku efektów u niektórych koni, ale negatywne to słyszę pierwszy raz , fajnie że piszesz.

blucha, dlatego rozkminiam zakup podróbki , no ale jednak chińczyk to chińczyk, pół biedy jeśli efektu nie będzie, gorzej jak za mocna siła i spalę koniowi komórki 🤣😂😅
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
10 lutego 2025 12:52
Nowy hofmag kosztuje 30k euro. Na niemieckim eBayu czasem idzie znaleźć używane. Też jestem ciekawa tych Chińczyków i jaka różnica, żeby nie było że to jakiś słabszy pic na wodę. A cenowo faktycznie porównywalnie do Activomed (tzn. Chińczyk oczywiście).

Fajnie jakby ktoś miał okazję i jedno i drugie przetestować - u nas na ścianie wschodniej nawet tego true hofmaga nie ma 😀
No i jeszcze znalazłam niemiecki, ale napisałam do tej firmy i mnie olewają, więc nie wiem czy to firm krzak czy co.
Koszt: 5900 euro. Wizualnie taki sam jak mają fizjo w USA, ale też cholera wie gdzie to robione.
https://www.vet-mag.de/das-geraet/
blucha, jak Ci się udaje cokolwiek końskiego znaleźć na Ali express? Mi wyświetla tak bzdurne opisy, że boję się że mi przyjdzie np derka na szetlanda

Perlica bardzo przyjemna cena, trzeba by popytac ludzi w DE jak efekty
10 lutego 2025 13:11
Perlica, znalazłam jeszcze jakiś Equi tron ale już 16 ojro. Widzę na fb że ten vet mag jest proponowany przez fizjoterapeutów więc może faktycznie to jest dobry trop
donkeyboy, możliwe, w USA tak samo, ale kurczaki nikt tam nie odpowiada. Może nie znają angielskiego czy co, nie wiem.
10 lutego 2025 13:22
Perlica, aż sama napisze do nich z ciekawości
donkeyboy, super, napisz. Ja z dwóch kont pisałam i cisza.
A czy ktoś z Was ma doświadczenie z terapia światłem od Equine LTS? Zaraz mi wyskoczą z lodówki ze swoimi reklamami i zastanawiam się na ile faktycznie ktoś korzystał i ma opinie na ich temat.

Na IG mają dużo obserwujących, w tym wiele nazwisk z wysokiego sportu, czy np. post z Cathrine Laudru-Dufour używającego ich produktu.
Perlica, z moich doświadczeń do Niemców trzeba najlepiej dzwonić bo oni w maile to nie zawsze potrafią/chcą.
mindgame, rozumiem, ale żeby to kupić to każą pisać email, bo innej opcji nie ma. Więc no to nie wiem co robić, nie znam niemieckiego na tyle by gadać o terpaii dla pferda😜
Perlica, a ok. To powodzenia 🙂 a teraz są w ogóle ferie w wielu landach więc może stąd ta obsuwa z odpowiedzią.
10 lutego 2025 15:14
Perlica, odpowiedzieli mi na whatsappie. Nie mogą niestety wysyłać do Polski bo nie mają jakiegoś tam numeru rozliczeniowego czy coś takiego. Także wysyłka do PL odpada. O nic więcej nie pytałam ale odpowiedzieli mi w zasadzie w przeciągu pół godziny.

A no i ja do nich pisałam po niemiecku xD ale jak ja dałam radę to też dasz radę 😜
flygirl, dzięki! a one są osobno na przód i na tył? Czy onesize? Bo na tył nie mogę znaleźć 😀
Do Niemców zawsze trzeba podać po niemiecku, inaczej szansa na odpowiedź to jakieś 7% 😉 nie żartuje, realia.
Potwierdzam 😂 albo odpiszą sobie po niemiecku na maila po angielsku i wbij se w tłumacza jak nie znasz, nie ich problem.
Choć i tak największy error złapałam z 4 lata temu, jak mi powiedzieli, że przecież wysłali fakturę - faxem. Nawet nie wiedziałam, że my jeszcze mamy fax w firmie 🤣
jagoga tam nie ma przód i tył, wybierasz po prostu rozmiar i zakładasz na które nogi chcesz.
A taki przyrząd do domowej magnoterapii dałby radę też dla koni?
Jaką moc ma Hofmag?
10 lutego 2025 17:50
No ja do niemieckiego polecam AI, wiadomo że zdziała jak Google tłumacz, ale można wrzucić w prompta kontekst że chodzi o konie i aspekty weterynaryjne. Żeby lepsze słowa dobrał niż Google tłumacz. Bo tam różnie bywa, tak jak kiedyś było Dania z kurczaka "Denmark from chicken" 🤣
Deepl dość dobrze tlumaczy odnoście do kontekstu, bo ma wbudowane AI 🙂
donkeyboy, obstawiam ze nie maja unijnego nr vat. Wtedy najprosciej poszukac kogos kto ma firme w Niemczech i rejestracje do VAT tam i kupic przez nich. Chyba ze zakup na osobe prywatna to w ogole kupujesz na znajomego z DE I tyle.
10 lutego 2025 20:51
karolina_, jak dobrze zrozumiałam to chodziło o jakiś nr WEEE i że przez brak tego nie mogą sprzedawać do PL. Czy to z vatem jest związane nie wiem, tyle co doczytałam to chodziło o jakąś rejestracje urządzeń elektrycznych i ich recykling?

Pewnie kupno przez kogoś w DE sprawę by rozwiązało
donkeyboy, ok to jeszcze coś innego, ale może faktycznie kupno na adres w DE powinno ogarnac
donkeyboy, strasznie dziwne,że nie odpisują na emaile.
Kupić to mogę przez kogoś w DE,bo mam znajomą, no ale przy takim komtakcie to ryzyko jak coś nie będzie działać.
Niby 6000 euro nie majątek, no ale jednak sporo jakby tak wyrzućić w błoto.
10 lutego 2025 21:52
Perlica, znaczy się na pewno głupio że mają napisane że w sprawie kupna kontaktować się na maila i nikt nie odpowiada. Napisałam też mailowo po niemiecku używając formularza na stronie i na ten nie mam odpowiedzi. I żeby nie było wątpliwości xD napisałam dokładnie to samo co w whatsappie więc nie jest tak że popełniłam jakieś faux pas

Btw też jest grupa na Facebooku tam też można popytać ale jest zarządzana przez właściciela tego sprzętu więc nie wiem czy znajdziesz tam wszystkie opinie - i dobre i nie
donkeyboy, dzięki, poszukam tej grupy, może akurat.
W zasadzie chciałabym tylko wiedzieć gdzie produkowany.
Bo na opinie obiektywne to nie liczę.
A możecie polecić kogoś kto ma w ofercie Hof Mag we Wrocławiu?
Equicare Karolina Kaczmarek lek wet
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się