Agnes14, pozwolę sobie przejść na priv, dziękuję za odzew
Rude dwie, odpalilam google maps i dopiero odkrylam ze przystanek zaraz obok tej stajni nazywa sie stadnina Wojcieszyn (trakt krolewski, stare babice), ale na street view nie jest w zaden sposob oznaczona (sama stajnie widac tylko na widoku satelitarnym), a internet pokazuje pod tym haslem tylko stajnie forumowej karoliny na lubelszczyźnie. Osobiscie nigdy nie bylam od frontu - zawsze przejezdzalam obok od tylnej strony wzdłuż krossa i padoków.
Czesc, Szukam pensjonatu dla konia z dobrym dojazdem z Pruszkowa lub Warszawskiego Ursynowa
Moje kluczowe wymagania to:
Przestronne boksy
Padoki
Wysokiej jakości siano i ściółka
Stały dostęp do siana i wody
Karmienie zgodnie z zaleceniami właściciela (pudełka)
Codzienne sprzątanie boksów
Dodatkowo, mile widziana byłaby wiata na padoku lub możliwość schowania koni przez stajennych w zależności od pogody oraz przyjazna atmosfera. Nie zależy mi na luksusach typu złote klamki czy hala, ale fajnie byłoby, gdyby pensjonat oferował również zmianę derek na życzenie właściciela oraz miejsce do jazdy. Nie chce przepłacać za fuszerkę, ale też nie zamierzam oszczędzać na opiece nad moim kopytnym. Zależy mi na dobrym stosunku ceny do jakości pensjonatu i opieki.
Ktoś coś? Będę wdzięczna za sprawdzone polecenia!
Pozdrawiam 🙂
azzawa, dzięki wielkie! Faktycznie na zdjęciach satelitarnych widać, że przestrzeni tam mnóstwo. Muszę pojechać obczaić co to za twór.
Popatrzyłam na Street View i boję się, że złote klamki będą...
Popatrzyłam na Street View i boję się, że złote klamki będą...
Rude dwie,
To są bardzo złote klami w porównaniu do stajni w okolicy😅 jesli jest tam jakakolwiek szansa na wstawienie konia to patrząc po infrastrukturze cena zaczyna sie pewnie powyzej 3tys, ale jak jakbys byla ja obczajac to daj znac bo w sumie jestem ciekawa 🙃
Rude dwie,
To są bardzo złote klami w porównaniu do stajni w okolicy😅 jesli jest tam jakakolwiek szansa na wstawienie konia to patrząc po infrastrukturze cena zaczyna sie pewnie powyzej 3tys, ale jak jakbys byla ja obczajac to daj znac bo w sumie jestem ciekawa 🙃
azzawa,
Byłam tam i oglądałam dwa lata temu. To nie jest stajnia pensjonatowa (chyba że coś zmieniło się przez te dwa lata).
Czy to stajnia Klary Kostrzewy?
straszne, masakra, zwłaszcza że i konie zginęły, podobno 15 koni 😱 😭
BUCK, chyba 16, bo jeden z wyciągniętych 10 też nie żyje ze względu na odniesione poparzenia.
Masakra. Bardzo współczuję koniom, właścicielom koni i ośrodka 😓
Wstrząsnęła mną ta informacja dziś.
Nie jestem w stanie sobie wyobraźić co może czuć ktoś, kto wstaje rano i odbiera telefon z informacją,że jego koń spłonął…
Mój kolega tam miał konie
Nie mam odwagi pytać... :'(