Hej, orientuje się może który rozmiar padu barefoot cheyenne specjal mam zamówić pod siodło barefoot cheyenne rozmiar 0?
Wydaje mi się, że wystarczy pad w rozmiarze pony, ale mogę się mylić.
Dzięki z góry za podpowiedź
Cześć wszystkim!
Bardzo proszę o poradę. Muszę zmienić siodło - przestało pasować.
Od 20 lat jeżdżę w ujeżdżeniówkach (terlicowych), zdecydowanie lubię siedzieć głęboko i stabilnie. Koń - standardowy tinker, 140 cm w kłębie, okrąglutki bez kłębu.
Przyszłedł do mnie na testy barefoot cheyenne, wyszedł nam z pomiarów łęk Wide.
Koń nie protestował, natomiast mi się siedziało po prostu źle. Noga lata, przy obniżeniu głowy lecę do przodu, wrażenie siedzienia metra nad koniem, szeroko w udach, brak oparcia z przodu. Zamiast się rozluźnić spinam uda.
Chcę testować dalej bezterlicówki - co polecacie? Jak najbardziej głębokie, z oparciem z przodu. Cena nie gra roli 🙂
Madzuaa, mnie się na Barefoocie jeździło okropnie. Obrzydliwie. Pachwiny to myślałam, że mi pękną, jak zaczęłam kłusować. Poszłam wtedy w Ghosta z dwoma front riserami. Teraz wróciłam do terlicowych, ale wtedy jeździło mi się spoko.
Sivrite,
Dziękuję za odpowiedź! Który konkretnie model Ghosta?
A to nie jest tak że barefoot to taki naleśnik więc tam nie ma prawa nic trzymać?
Espérer, ja to się czułam jak w lektyce... Kilometr nad koniem i siedząc na płaskiej desce.
Madzuaa, ja miałam Crusadera, nie podobały mi się te ich zapięcia popręgu V w ich podstawowych modelach. Nie były stabilne te siodła na moim koniu. Crusader miał pod tybinką zapięcie i był spoko.
Sivrite, dziękuję! czekam aż dostępne będzie do testów siodło ghost buttera - podobno bliżej mu do ujeżdżeniowego (ma być do 3 miesięcy). Zna ktoś?