Nie wiem gdzie zapytać, wydaje mi się, że ten wątek będzie najbliższy, przynajmniej lokalizacyjnie.
W przyszłym roku na zjazd rodzinny wybieramy się do Pszczewa, a ściślej do Ośrodka Wypoczynkowego Karina. Ośrodek dysponuje stajnią rekreacyjną i dokopałam się do słabej opinii w googlach o stanie niektórych koni.
Raczej nie będziemy z tych koni korzystać podczas naszego zjazdu, ale nie chciałabym w żaden inny sposób przykładać do tego ręki, np. przebywając w ośrodku na wakacjach i udając, że nic się nie dzieje.
Jeśli ktoś z Was zna tę stajnię proszę dajcie znać.
Cześć, z czystej ciekawości. Lata temu trzymałam konia w pensjonacie Koński Raj w Starkowcu. Piękne ogromne zielone łąki, duże jasne boksy. Widzę że na stronie/FB nie ma żadnych wieści od lat. Ktoś kiedyś mi wspomniał lata temu że ktoś stajnie wydzierżawił. Ktoś coś wie?
Tak, stajnie dzierżawi pani Kasia.
Czy jest tutaj ktoś kto stoi/stał w Rio Grande Krosinko? Szukam opinii na temat pensjonatu
mazurvczak, Podobno to najlepsza stajnia w okolicy 🤣
martrix, nie słyszałam 😂
Natomiast ma dobrą reklamę. 😋
Post został usunięty przez autora
Ej, ja tam byłam jako gość i imho to niezła miejscówka.
Boksy duże i jasne, czysto. Konie na kwatero/padokach- ale trawiastych- rotowanych. Są place, jest hala naprawdę spoko. Jedzonko jak się chce podawane. Stajenni (ci, których widziałam) młodzi, umiejący w konie, a nie stare podpite dziadygi.
Do tego imho knajpa i inne atrakcje finalnie robią in plsu, bo jest gdzie zjesc, sa ludzie z którymi można się dogadać, żeby ci konia ogarnała jak na urlop jedziesz.
Na mnie to mijsce zrobiło pozytywne wrażenie.
Ja słyszałam też dobre opinie, tylko w okresie błotnistym jest tam zasysająco 🙂
trzeba podobno uważać, bo mogą się pojawić zerwane ścięgna, ale to plotki tylko, które do mnie doszły.
IskraADHD, ja co prawda nie jestem osobą, o kórej pisała Sankaritarina, ale piszę do Ciebie priv w sprawie stajni, gdzie w dobrych warunkach stoją rekreanty, gdzie można wpaść raz na jakiś czas na jazdę. 🙂
Lilaga, Hejo, obecnie stajnia nazywa się starkówka i jak ktoś wcześniej wspomniał prowadzi ją pani Kasia. Stoję tam więc jak masz pytania to pisz
Czy ktoś mi może pow jak wygląda sprawa z pensjonatem u Krygiera ?
weronia90, jest to obecnie stajnia treningowa, gdzie stoją pary które trenują z Bolem, bo to on jest dzierżawcą stajni.
Drogi Kąciku Poznański, gdzie pierzecie końskie derki?
I jak długo trwa usługa?
Teli, czysty przejazd, trochę trwa, tydzień minimum. Ktoś jeszcze jest na rynku? Najlepiej z okolic Gniezna
Teli, była kiedyś pralnia na osiedlu bajkowym. Poszukaj. Ddbierali albo można było podrzucić.
Chyba w Pegazie też można zostawic i od nich odbierają.
Nie wiem, czy nadal oferują taką usługę, ale również sklep Bruge w Swadzimiu przyjmował rzeczy do prania.
Najlepiej z okolic Gniezna
Kiedyś rozmawialiśmy o derkach, ale nie pamiętam na czym stanęło, trzeba by zadzwonić. Z drugiej strony Gniezna, ale może komuś się przyda
https://centralaczystosci.pl/
ogurek, dzięki! będę dzwoniła!
Dziękuję za podpowiedzi.
Jakby ktoś szukał po wschodniej stronie Poznania, to pralnia w Swarzędzu na Rynku też przyjmuje końskie rzeczy do prania, ale czeka się dziesięć dni roboczych.
Teli, a jakie mają ceny za derki/czapraki?
55zł za sztukę derki zapłaciłam, niezależnie czy polarowa czy padokówka. O czapraki nie pytałam, bo piorę w chacie.