Ej my mamy w stajni konia, który ma full papier ujeżdżeniowy i skacze technicznie lepiej niż niejeden skoczek. Plus ma odbicie i to lubi. Chodzil 120 trochę, teraz pod amatorka zaczyna trochę od nowa, ale widać po nim, że im wyżej tym on się bardziej cieszy i lepiej skacze. Ale wyjątek z reguły potwierdza regułę.😅
Hej, czy ktoś się orientuje gdzie na Pomorzu są organizowane parkury szkoleniowe? Albo kto by się mógł ewentualnie podjąć organizacji dla +/- pięciu koni?
Lunitari, Kwidzyn robi na pewno.
Jak zaczną się konkursy na Cavaliadzie w Poznaniu, to będzie więcej opcji wykupu transmisji? Bo na razie są tylko dwie opcje z podziałem na areny, na całe wydarzenie albo na weekend. Żadna z tych opcji nie do końca mi pasuje, będą potem dodane bardziej konkretne dni?
W tym roku nie ma opcji wykupu na poszczególne dni, ale jeśli nie kupiłaś to nic nie tracisz, bo transmisja jest fatalna, co chwilę się rwie, zacina, nagle cofa o kilkadziesiąt sekund...raczej nie jest to kwestia mojego komputera bo próbowałam na kilku innych i telefonie i jest to samo, a inne streamy działają mi normalnie.
Kupiłam na całość już. Mi najlepiej działa na tym drugim pokoju zapasowym, chociaż też się lubi zaciąć albo cofnąć. Ale przynajmniej na tym mam wysoką jakość, na pozostałych dwóch są same piksele. Mega słabo, jak na fakt, że trzeba specjalnie płacić za jedno wydarzenie.🙄
Mi się wiesza na wszystkich równo :/
https://vm.tiktok.com/ZNeTGb4ao/
Podsumowanie Rolex Grand Slam GP w Genewie🤔😂
Ktoś oglądał? Trochę masakra, biorąc pod uwagę że startowali najlepsi jeźdźcy na świecie
somebody, ja tylko słyszałam,że King Edward dwa razy odmówił.
A gdzie można oglądnąć poza clip my horse ?
W sumie KE się nie dziwię, on jednak szedł igrzyska, może być już zmęczony ciut, a młody nie jest.
Ja widzialam za to piękny przejazd Ermitage , bo mi ciagle wyskakiwał na fb:
https://www.instagram.com/clipmyhorse.tv_be/reel/DDnnSdpII2V/
Super się na nich patrzy, ale ja bym się zabiła na tym koniu
Tak, King Edward zatrzymał się i w top 10 w rozgrywce i w GP tak jak i w rozgrywce WC w Lacoruni tydzień temu. Zmęczony czy nie, bez przesady, ostatnio miał chyba trochę odpoczynku. 14 lat to też nie jest jakiś bardzo stary.
https://www.chi-geneve.ch/en/Results/Results-List/Results.html?EventID=238&CompID=7571 tu można zobaczyć poszczególne przejazdy o ile ktos nie zrezygnował albo nie miał elim.
Ermitage jest super, też mi się bardzo podoba. Dużym rozczarowaniem był United Touch, byl pretendentem do wygranej biorąc pod uwagę ich formę w ostatnim czasie.
somebody, o dzięki popatrzę.
Dla mnie UT to taki trochę zbyt efekciarski koń ,a takie często zawodzą w moim odczuciu.
Tak samo w Paryżu, 1 dzień wow, a potem chyba ze 3 zrzutki miał jak pamiętam?
Perlica, czemu byś się zabiła? W sensie ja to bym się na każdym zabiła na tych wysokościach 😂
Ale marzy mi się zrebak po nim
xxagaxx, bo on dla mnie za mało dynamiczny, taki mało pociagający, wolny w odbiciu trochę, ja nie czuję wtedy odległości jak nie ma takiego „ tup,tup,tup”
Ja myślę, że poza oczywistym zmęczeniem tych koni to rolę odegrał tu parkur. Jezu to chyba najtrudniejszy parkur jaki widziałam - błękitne, szare i biało beżowe drągi, nieoczywiste najazdy i zakręty,
A co do UT to na mnie robi wrażenie, no nie wiem czy zawodzi, w zeszłym roku wygrał Genevę 😅
xxagaxx, mi też, mocno myślę o tym 🤣
Ciężki był ten parkur, dużo koni źle oceniało przeszkody i wybijało się nie tak jak trzeba. United Touch mnie rozczarował, zwłaszcza w ostatni właśnie dzień, ale Richard też jakoś nie mógł chyba się z nim dogadać, bardzo nierówno jechał. I startował nim tylko to i Top10, nic wcześniej, przed tymi zawodami też miał przerwę, więc wydaje mi się, że planowanie jego odpoczynku trochę się odbiło na formie.
Szkoda, że Fuchs nie wygrał GP. To by było coś, jakby wygrał każdy większy konkurs na tych zawodach. Zwłaszcza, że w top10 miało go nawet nie być, a wygrał. I to, jak ryzykował w ostatnich liniach w rozgrywce w Trophee i w top10, niesamowity jest.
King Edward według mnie wygląda, jakby już stracił takiego ducha walki. W podstawowym przejeździe ok, chociaż wydaje mi się, że skakał lepiej, a ciasne najazdy w rozgrywkach już go zacinają. Ile by lat nie miał, jak koń ma dosyć, to mu się należy emerytura. Przecież to nie oznacza, że ma iść na łąki i nic nie robić.
No właśnie KE mógł się odbić do tej stacjonaty, może bylo ciutkę dalej, ale to stacjonata jednak, nie okser.
Ile w sumie można wygrywać, a miał zwyżkę formy poprzednie sezony przecież.
Dla mnie to wyglądało jak jedna polparada za duzo
Słaby kąt widzenia, ale na moje oko to KE miał za ostry najazd że skosa na tę stacjonatę i do tego nie pasowało.
Czy ktoś wie coś więcej o nowym tworze ZO (Szkoleniowe)?
Dodatkowo, w ramach konkursów ZO mogą być rozgrywane zawody ogólnopolskie bez przypisanej rangi gwiazdek. Celem organizacji tych zawodów jest wsparcie celów szkoleniowych i rozwojowych dla zawodników oraz koni. 10.1. Warunki rozgrywania zawodów ZO (Szkoleniowe) 10.1.1. Wysokość przeszkód: od 100 do 140 cm. 10.1.2. Formuła zawodów: Zawody rozgrywane w formule 2- lub 3-dniowej. 10.1.3. Pula nagród: 10 000 PLN w całości przeznaczona na finały, w tym 5 000 PLN na konkurs Grand Prix. 10.1.4. Rozgrywanie konkursów: 10.1.4.1. Pierwszego i drugiego dnia w formule trzydniowej oraz pierwszego dnia w formule dwudniowej konkursy rozgrywane są jako: • dokładności bez rozgrywki, • na styl konia, • na styl zawodnika. • w konkursach tych nie ma nagród.
10.1.5. Opłaty za zawody 10.1.5.1. Opłaty: • wpisowe z boksem: 600 PLN od konia, • wpisowe bez boksu: 300 PLN • plus opłata antydopingowa. 10.1.6. Obsada osób oficjalnych, 10.1.6.1. Obsada jak dla ZR w skokach. 10.1.7. Warunki uczestnictwa, limity startów, itp. - jak dla ZO.
_Gaga, super pomysł, nareszcie idziemy w stronę treningowego podejścia do zawodów a nie bicia się o złote gacie
Jakoś tego nie widzę: czyli zrobią 3 dniowe zawody za 600 pln ? Jaki ośrodek się na to zdecyduje ?
Jakich zawodników lubicie oglądać w social mediach? 🙂
Ingrid Klimke, Jessica von Bredow, Jannika Sprunger, Wendy Scholten, Carl Hedin także 😉
Katarzyna Wosik, Emily Dove (Milly dressage), Teresa Tomaszewska, Angela Carter, Mafalda Galiza Mendes, Manuel Borba Veiga, Aleksandra Kilian, Natalia Palmowska, Lara Carreira i wprawdzie nie zawodnik tylko hodowla, ale lubię oglądać ich starsze i młodsze konie - Campline Horses.
A to nawet nie wszystko, tylko wszystkich nie zmieszczę 😉
Perlica, no właśnie zastanawiam się jak to będzie.