Kto/co mnie wkurza na co dzień?
A ja mówię o przesylkach miedzynarodowych, mama czesto mi wysyla paczki i zawsze mialysmy dobre doswiadczenia z InPostem na terenie Polski wiec chcialysmy sprobowac tej nowej, szumnie oglaszanej opcji ale niestety jak tylko paczka wyszla z PL to sie skichal temat 🙂
Mówię to bo widzialam ze sporo ludzi juz mialo nawet pomysly zeby sobie wysylac inPostem zamiast brac bagaz rejestrowany podrozujac, nie robcie tego 🙃
feno, jak już dziewczyny pisały - okres przedświąteczny to wszędzie opóźnienia w dostawach. Nie tylko w InPost... Black Friday, Cyber Monday - to promki na całym świecie. I bywa, że się to odbija czkawką przy ilości wysyłek.
feno, kiepski moment w roku i tyle, raczej niezależnie od przewoźnika aktualnie miałabyś podobne odczucia 😉 ja wysyłałam do tej pory DHL do Portugalii, ale ostatnim razem też szło jakoś 2 tygodnie, też się skontaktować z nikim nie dało, a cena ponad 2 razy wyższa niż InPost.
Dzis paczka zmienila status na wydana do doreczenia, po czym pol godziny temu na Zwrot do nadawcy 🙂
Ale to pewnie tez normalne, nie powinnam sie denerwowac 🙂🙂🙂
DPD uzywam od wielu lat, paczki PL-ES srednio co 2-3 miesiace bo moj koń uzywa kosmetykow i suplementow polskich firm i nigdy az takich problemow nie bylo. Nowa opcje wyprobowalysmy i nas pokaralo. Ku przestrodze 😖
Moja paczka na szczescie dotarla bez problemu, wczoraj rano wyslalam, dzis rano byla odebrana.
A ktoś wie jak wyszukać punkty do których można nadać paczkę DHL do Grecji? Ze strony www nic nie wynika, kontakt z obsługą klienta nie istnieje. Chodzi mi o nadanie paczki do paczkomatu w Grecji, ogłaszali się że mają puntky w innych krajach, Grecja jest na liście razem z innymi 🤔🤔
Wkurza mnie zaśmiecanie wątku do wylewania żółci
😉
https://ogloszenia.re-volta.pl/forum/topic/10166/19/#post3083956
Wkurza mnie sprzedający z allegro.
W skrócie, reklamacja towaru, coś co powinno działać chociaż z dwa lata, urządzenie nie działa poprawnie po paru miesiącach. Reklamacja zgłoszona, wskazane że urządzenie działać działa ale nie działa poprawnie. Napisane po krotce jak się zachowuje urządzenie i dlaczego chcę je zareklamować. Wadą typu - urządzenie działa ale bez sensu, trochę tak jakby kupić lampę z fotokomórką która raz działa a raz nie, coś w tym stylu.
Sprzedający niby przetestował urządzenie (chociaż ciekawostką jest że wróciło znajomo zapakowane tak jak mój mąż zapakował), odrzucił reklamacje. Wysłaliśmy mu wideo, nie zgadzając się, wytykając że w odpowiedzi nie sprawdził on jednej funkcji która wymieniliśmy w reklamacji. W nagraniu dokladnie pokazalismy co nie działa.
No po prostu ręce i cycki opadają - teraz mówi mi że to moja wina że źle przetestował urządzenie samemu. Że nie powiedziałam co dokładnie. Taka klasyczna defleksja, bo nawet na wideo ja testuje funkcję która się uruchamia jednym przyciskiem i nie działa, dopiero za 10ym przyciśnięciem zadziałała. A on napisał w protokole odrzucenia reklamacji że te funkcje testował i było super.
Mało tego, w swoich wypowiedziach jeszcze mi marudzi że ja jako sprzedający mam więcej praw a on nie, aż chce mi się powiedzieć to po co sklep prowadzi, ale nie chcę prowokować bo już czuję że to nie jest standardowy sprzedający xD
Wciągać w to już Allegro? Czy jeszcze się z nim poszarpać?
donkeyboy, ja bym się poszarpała jeszcze ostatni raz, jak to nic nie da to uderzać do allegro.
Facella, mówisz? Kurcze myślę że to strata czasu będzie, chociaż chciałabym się mylić. Ogółem to gościu zamiast powiedzieć że przetestował i jest git i się skontaktować to bez słowa odesłał paczkę z kwitem że napisał że testował i jest git. Coś czuję że nawet jak mu zrobię rozpiskę co i jak to zrobi to samo...
Edit: dobra mój mąż właśnie mi pokazał że wyprodukował piękne wideo prezentacyjne pt. "Co jest zj**ane", myślę że jak tego nie zrozumie i sam nie wytestuje to leci to prosto do Allegro bo nie da się tego zanegować xD chyba że gościu będzie próbował wcisnął że podmienilismy urządzenie XD
Od razu przez dyskusje z allegro uderzaj, chwila i sprawa będzie załatwiona.
donkeyboy, wciągaj jak najbardziej
drabcio, Pati2012, dzięki!
Głupota kierowców mnie wk...a. Dziś jeden zawodowiec na autostradzie otworzył okno i wywalił duży karton po pizzy. Prosto na mnie. Dobrze że mam opanowane odruchy bo bym jeszcze na barierkach skończyła 😡 jak można być takim debilem?!
😲
Nie wiem jak to nazwać...
Facella,- jak masz kamerkę to bym zgłaszała. Jak można być takim zj****, to od razu po prawku powinno być 😡
keirashara, nie mam niestety, zgłosiłam firmie przewozowej - chłop to zrobił jadąc obrandowanym autem 🤦
Facella, - debil do kwadratu XD no inaczej nie skomentuje.
Kamerkę bardzo polecam, szczególnie jak więcej jeździsz.
keirashara, kurde miałam kamerkę wiele lat, ale jak w mojego M. wjechał facet to się coś w niej uszkodziło przy uderzeniu i od tamtej pory sobie co rusz przypominam, żeby kupić i założyć nową, ale jakoś się nie mogę za to zabrać 🙄 no ale już będzie trzeba.
Ostatnio kupiliśmy kamerkę samochodową w biedronce za 100zl i świetnie działa. Musimy jeszcze zamontować na tył ( była w zestawie ) ale wiadomo - ciągle to odkładamy.
Całe szczęście, że nic Ci się nie stało… brak słów na taką głupotę.
Latem moja znajoma jechała po mieście i pechowo na tylne siedzenie wpadł jej niedopalony papieros którego wyrzucił mijający ją dostawca pizzy. Tapicerka zniszczona a auto nowe. Eh o takiej możliwości nigdy bym nie pomyślała.
Zmienię temat. Wypłacenie pracownikowi premii świątecznej 1000zl na rękę będzie mnie kosztowało 1767 zł. 70% narzutu bierze to nasze złodziejskie państwo 😒
A ludzie nadal myślą, że w podnoszeniu "płacy minimalnej" chodzi o dobro pracowników 😎
ogurek, bo nie maja swiadomosci, ze od placy minimalnej jest liczony ZUS, czyli najwieksze zdzierstwo - ZUSu jest 615 z tych 767 zl
Ajaj… aż mnie ponownie serduszko zabolało jak gdy szef „pod stołem” dał mi stówę z miną jakby był z siebie niesamowicie dumny.
Nie przeskoczymy prawa ale wielka szkoda, że premie czy „karpiowe” nie są chociaż obciążone niższym podatkiem.
Saklawia, jeśli jesteś na etacie, to nie dziwię się ze wolał dać pod stołem. Zlecenie czy B2B wyglądają zupełnie inaczej dla pracodawcy, chociaż B2B przy jednoosobowej działalności i normalnym ZUS to już żaden interes dla pracownika. Pierwsze dwa lata B2B są ok, potem trzeba pokombinować.
karolina_, nie dziwię się, że serce boli. Naliczam wypłaty dla zwykłych śmiertelników biurowych i kierowców międzynarodowych i jak widzę różnicę w zusie i pit to mi zawsze nieco smutno :P (dla wyjaśnienia, kierowcy mają ulgi na to i na to)
pierdzielić ulgi, to nie jest normalne życie 😉
a to nie dlatego niektóre firmy dają bony Sodexo zamiast premii na święta bo do 1000zl chyba nie trzeba ich rozliczać? 😀
Pamiętam jak rodzice je dostawali X lat temu i można było ich użyć w supermarketach niektórych, teraz dużo więcej one obejmują. Wiadomo nie jest to pieniądz ale zawsze można sobie coś fajnego za to kupić o ile nie ma ograniczenia na żywność np.
donkeyboy, - nawet jak jest ograniczenie na żywność, no to przecież kupujesz ją tak jakby zawsze 😅 kupisz szamę za bony, a gotówkę masz na wszystko inne.
Skala złodziejstwa w tym kraju jest straszna, a weźcie wpadnijcie w progi 🙄 Mój P. zarabia przez pół roku 4k mniej, zawsze musimy wiosną rozsądnie gospodarować, żeby druga połowa roku nie była pod kreską.
I to uważam za kolejne gnojstwo, że jak Ci "wyszło" i masz "lepszą" wypłatę to oddawaj 😒 a w pewnym momencie zmiany przepisów to dostał podwyżkę brutto... przez co mniej netto. Chore.
keirashara, wiadomka 😀 ja tak robiłam z bonami do Amazona
A co do złodziejstwa - cóż jest to wszystko zgrane tak żeby podreperować budżet. Że się jeszcze nikt nie wkurzył że tyle płaci składki zdrowotnej a i tak jak coś chce się zrobić to trzeba iść prywatnie. Więc koniec końców to takie ubezpieczenie zdrowotne w razie mega awarii, bo małe awarie to kolejka 2 lata. Zresztą, nie tylko u nas tak to (nie) działa, np. UK 😀 aczkolwiek składka jest chyba mniejsza procentowo
Druga rzecz jaka mnie wkurza to to że ludzie nie wiedzą jaka jest horrendalna różnica między kosztem pracodawcy a płacą brutto. Zaskakująco dużo osób nie wie.