Bryczesy
kamcia665, dzięki!
i zamawiałaś z tej strony? jakiś dziwny język mi wskakuje 😉
Szwedzka firma, to ich oficjalna strona, legitna.
porównałam MD compression z zaczessami zimowymi i tak:
w pasie są bardzo podobne
w biodrach MD są zdecydowanie szersze o jakieś 2-3 cm
w pasie bardziej rozciągają się ZS
w biodrach bardziej rozciągają się MD
ZS mają wyższy stan o jakieś 5 cm
IMG_9182 Medium.jpeg
IMG_9181 Medium.jpeg
kamcia665, a nie ma problemu ze zwrotami do tego sklepu?
nie mam pojęcia, ja swoich na pewno nie zwracam 😁 ogólnie legitny sklep z EU więc raczej nie ma czego się bać
kamcia665, namówiłaś mnie 😉 ten miś wygląda bardzo przyjemnie. Mam nadzieję, że w końcu będę mogła jeździć bez rajtek pod spodniami w zimie 🙂
również zamówiłam, dzięki za szybką polecajkę 🌸
Mam te ZaCzess z misiem, minus że człowiek wygląda w nich mega grubo 😅 ale są ciepłe
kamcia665, super są te zaszessy! Pierwsza moja myśl była, o Jezu jak ja w to wejdę, a druga jeju tak wysokiego stanu to jeszcze w żadnych nie widziałam!
Ale są super wygodne, i nogawki długie. Sam pas trochę sztywny i luźnawy, ale bardzo dobrze trzymają się na biodrach. Jestem zachwycona 😍
Sivrite, kupiłaś "zagęszczone" z Ali? Bo... czekam na opinię 😉
No właśnie jak te ali, bo wychodzi na to że będę musiała odszczekać te Horze Active. Musze im przyznać, są najcieplejsze z tych jakie mam, ale mogłam spokojnie wziąć rozmiar mniejszy, jak nie dwa 🙄 odstają mi w kolanach, kostkach i pasie, a nie powiem żebym była jakąś sarenką z cienkimi pęcinkami, raczej na odwrót z tym żelastwem wkręconym w kostkę😅
Gaga, kupiłam, ale moja reakcja na nie spowodowała natychmiastowe wepchnięcie ich do szafy, żeby poczekały na inną pogodę. W te 0-2 stopnie nie będę nawet próbować ich testować.
Jeśli dla forum te "neoprenowe" to były bryczesy jesienne (ja w nich jeżdżę normalnie teraz przy tych dwóch stopniach, dopiero w środę założyłam Deca na 0 stopni), to te "zagęszczane" to są wiosenne. 😆 Mają taki meszek po całości, ale grubością między palcami to to jest cieńsze niż moje legginsy z PS. Które są grube jak na letnie gacie, ok, ale bez przesady, nadal są letnie. 😅
Niby meszek jest, ale jak przyszły, to w ręku nie umiałam określić, które to te zimowe, musiałam zaglądać pod spód. <facepalm> I to tak serio, jak je macnęłam pierwszy raz, to nie miałam nawet podejrzenia, które to te "zagęszczane". Więc spróbuję przy jakichś 7-10 stopniach, poniżej nie próbuję, lubię swój nieprzeziębiony pęcherz.
PS. Tak to obie pary jakościowo są zajebiste z każdej strony, wyglądają pięknie i niczym się w dotyku nie różnią od o wiele droższych spodni. Lej ich mam już przetestowany i też go lubię. Przyszły do mnie w niecałe dwa tygodnie, bardzo polecam. Ale nie na zimę. :P Ja na razie innych już nie kupię. Wiem, że niektórzy się boją zostawić kilka stów u Chińczyka, ale ja nie i to było moje trzecie zamówienie od nich. Wszystkie pl szybko u mnie i bryczesy dla mnie idealne.
1000023188.jpg
1000023189.jpg
Sivrite, ja też mam 3 pary od nich. 2 PSofS i jedne "zimowe" i wolę te bryczki od jakochkolwiek Pikeurów (ja - fanka Pikeura od czasów dinozaurów 😉 ) także mnie przekonywać nie trzeba 😉
A jak one rozmiarowo? Jak zimowe, czy bardziej jak letnie? Letnie brałam mniejsze o 2 rozmiary niż normalnie, zimowe o 1 rozmiar.
Sivrite, a dasz linka do nich?
Ja mam jedne letnie chińskie i są bardzo fajne (poza zbyt trzymającym lejem) - mają cieniutki materiał który mimo cienkości bardzo ładnie opina nogę.
Gaga, to ja mam na odwrót, zimowe mam S i są spoko, a letnie S-ki, które przyszły z nimi, to już takie opięte na granicy wpijania się i podkreślania wszystkiego, co nie trzeba. Resztę letnich mam M.
Ale ja mam te "ich" letnie, te stylizowane na PS mogą mieć inną rozmiarówkę. Nie zdziwiłabym się, gdyby nawet kopiowały rozmiarówkę PS po prostu... I te PS, które mam, rzeczywiście są większe niż te Ali, w PS w moim rozmiarze mam luzy.
Mam global issue w firmie, więc mogę mierzyć. xD
M "zagęszczone" są identyczne z moimi M letnimi od nich. S neoprenowe pasują tak samo.
Neoprenowe S są na płasko większe od reszty M-ek, ale rozciągają się z 20% tego, co reszta.
Założyłam na tyłek te "zagęszczone", to zero poczucia jakiejkolwiek zimowości niestety. :/ Są odrobinę grubsze i tyle, jak takie grubsze letnie bryczesy.
Te "zagęszczone" są natomiast krótsze o jakieś 4 centymetry od letnich i 2 centymetry od "neoprenowych".
Mogę Ci zmierzyć wymiary moich letnich M-ek i tych M-ek na płasko, jeśli chcesz, ale materiał jest bardzo rozciągliwy.
Epk: Linki mi się rozwalają w edycji, ogarnę to w domu...
dzięki za polecenie ZacZess, są mega ciepłe
tylko wzięłam Lki, będąc pewna że będzie git, bo z MD mam Function L, ale szybko się rozciągnęły - szkoda że nie wiedziałam, bo bym zamieniła, ale też będą służyć
ja swoich jeszcze nie założyłam do stajni, czekam na siarczyste mrozy 😉
kamcia665, myślisz, że te zaczessy będą ciepłe też na minusie? Na razie testowałam je w temperaturach 0 do +10oC i są ok. Ale nie powiedziałabym, ze jest mi w nich gorąco 😉 obawiam się, że na -5 to będzie już za mało i rajty pójdą w ruch.
bardzo dużo sobie obiecuję po tym misiu w środku, mam nadzieję, że się nie zawiodę 😅 ale na pewno zależy to od wielu czynników, jak dużymi zmarźluchami jesteśmy, czy jeździmy na hali czy na dworze etc
Przyszły mi MD Compression i dawno nie miałam tak wygodnych bryczesów bez ciągnącego leja. Miałam małe obawy odnośnie braku rozporka i tego że nie będą tak dobrze przylegać w pasie, ale fajnie się dopasowują do sylwetki 👌
Potrzebuję opini o bryczesach eskadron.
Wpadły mi sotnio w oko ale one mają tak dziwnie zadek szyty- są jakby bez wszywanego leja. tylko nadruk silikonu.
Sprawdza się to wam?
Ja mam wydatny zadek, boję się, że dla mnie będą 'za płaskie na dupsku".
kotbury, - ja mam legginsy z zimowej kolekcji eskadrona i je uwielbiam, mają fajny wysoki stan i robią mi figurę 😎 tylko one nie są zimowe-zimowe, a takie jesienno-wiosenne. Jak jest na plusie jeszcze.
Dużo mam takich bez wszytego leja i to jest imo plus, bo jest mniej szyć i miejsc, które mogą obcierać, lepiej się dopasowują.
keirashara, jak ty polecasz to przekonałam się.
Chyba się skuszę!
A rozmiarowo jak? Ja mam rozmiar 39 (tak nie 38 i nie 40). Brać większe czy mnijesze?
A i jeszcze, które dokładnie masz- te takie kompletnie bezszwowe? compression czy elastic jakoś tak.
kotbury, - mniejsze zdecydowanie. Choć ja jestem dziwna rozmiarowo, bo mam wąskie biodra i zawsze wchodzę w mniejsze 😅 ale jeansy mam takie 38/40 i z tych legginsów M-ki fajnie leżą.
Moje to model Pro Riding, nie z tych całkiem cienkich. Te co w Heritage są co roku. Mam kolor cassis z zeszłego roku i chętnie przygarnęłabym drugie - chciałam te jasnobrązowe z tegorocznej kolekcji, ale kupiłam sobie jasnobrązowe oficerki i nie bardzo mi to pyknie razem.