Końska Rewia Mody XVIII (2024)

Mi właśnie najbardziej nie sprawdził się model kentucky pearls 600 zł ekhem.. po jednym użyciu na stępo-klusa miałam zmechacony materiał przy popręgu i pod łydką no słabo, słabo za taką kasę 💀 Kentucky dla mnie to top derki i przy nich zostanę, czapraki szczególnie te nowe modele w ogóle do mnie nie przemawiają.
wątek zamknięty
dairoxroxi, matko boska....Ja pretensji nie mam do mojego, bo kupiłam za 30 euro.
A teraz się spóźniłam bo po 59 euro były equiline ale już moje kolory same ujeżdżeniowe zostały... buuu
wątek zamknięty
Jest i moja Heavy Fleece w kratkę. Powiem wam ze meega! Gruba, miękka. Będzie na zawody bo szkoda mi jej. Za to według mnie jest mega wąska w klacie. Moja kobyla nie jest jakaś wielka a tak na styk zapinana. Dobrze ze wzielam to 155cm.
20241206_152640.jpg 20241206_152640.jpg
wątek zamknięty
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
06 grudnia 2024 18:23
Perlica, Ja myślę że to kwestia danej linii, tj. tych tańszych. Też tak uwaliłam w PSoS kupiłam ich cottona zachęcona niską ceną. Szwy poszły po 10 jazdach (zresztą wrzucałam tutaj) i raczej do marki nie wrócę. Mam od nich inny czaprak z signature i nic się z nim nie dzieje ale nie kupię już od nich raczej nic bo strasznie łapią brud i tak średnio się tego używa "na codzień". Szczerze mówiąc wolę najtańsze czapraki Lemieux - chodzą w UK po 30-35 funtów i są niezniszczalne. No jedyne co to ładne kolory szybko znikają z półek. Ale naprawdę są solidne, nie syfią się, nie kapcieją, nie rozpruwaja i są przewiewne. Jedyne co mnie wkurza to cena tej marki w PL bo to akurat to jakieś nieporozumienie.

Swoją drogą moim łupem z BF był komplet z Lemieux: baselayer + czaprak suede w kolorze Fern, za jakieś śmieszne pieniądze bo wyprzedaż poprzedniej kolekcji oczywiście, więc taki komplet kosztował poniżej 300zł. Zdjęcia nie mam bo paczka poszła do teściów. Ale może będzie okazja przymierzyć w lato 😀
wątek zamknięty
donkeyboy, u nas w PL Lemieux jakoś nie zrobił kariery.
Szczerze to nie wiem czy te Kentucky były najtańsze, bez promy kosztowały ponad 300 pln, to dla mnie nie jest mało jak za czaprak... ale pewnie te materiały typu velvet czy softshell sa jeszcze droższe i może lepsze.
Velveta kupiłam teraz na BF za 40 euro chyba , więc jeśli przyjdzie to ocenię quality na wiosnę 😁
wątek zamknięty
06 grudnia 2024 19:38
Perlica, ale no właśnie to taki chwyt marketingowy. Tańszy z całej marki która ma być "ekskluzywna". Ten cotton z PSoS też oryginalnie tani nie był, był jednak najtańszy spośród innych czapraków.

Ja się nie dziwię że Lemieux nie robi kariery w PL - jest dużo ładniejszych czapraków za 300 zł w Polsce dostępnych, i nawet na promocjach raczej nigdy nie schodzą z ceny bardziej niż za 250. Za tyle to i ja bym nie kupiła 😉 dlatego ściągam je zza granicy i też wiem że nie każdemu by się chciało czy ma możliwość.
wątek zamknięty
donkeyboy, ja mam jednego Lemieuxa - dostałam od koleżanki, która przywozi sprzęt dla swoich koni z UK. I to jest pancerny czaprak. Trochę stracił kolor ale wrzuciłam go do płynu do czarnych rzeczy i wygląda mega dobrze. Fajnie się układa ale jest duży. Natomiast cena 300zł za bawełniany czaprak to jest dla mnie obłęd.
wątek zamknięty
06 grudnia 2024 19:57
epk, no właśnie. Jakby były wycenione chociażby jak w europejskich sklepach to by były popularne. Ten co kupiłam teraz kosztował mnie 172 zł (i to nie była jakaś wielka wyprzedaż BF bo widziałam go już wcześniej w takiej cenie), w Sellerie Mae jest po 218 a u nas dostępny aktualnie w Horze za... 300. Dlatego pisałam że to jest jakieś nieporozumienie 😉

Koleżance też się nie dziwię - sama tak robię 😀
wątek zamknięty
Oglądałam na żywo te Kentaury co wyglądają jak Kentucky pearls - ta czerwień nie jest zdecydowanie takim głębokim rubinem, po prostu czerwień 🙂
wątek zamknięty
faith, - trochę szkoda, a trochę dobrze 😂
wątek zamknięty
Tak 😉
Nowy eskadron ten petrol na żywo też mnie zupełnie nie urzekł, blady jakiś taki. Granat za to ładny 🙂
wątek zamknięty
donkeyboy, o kurczę. A mój najtrwalszy czaprak to wąłsnie PS.
ciurany codiznnie i pray i od nowa i po 2 latach odpruła się przy mijscu gdzie poręg biegnie taśma dżetowa.
wątek zamknięty
Miałam nie kupować brokatów, ale nie wytrzymałam. Purple glimmer ES, niestety efekt tych czapraków najlepiej widać na hal, w błysku lamp 😉
IMG_20241212_165430.jpg IMG_20241212_165430.jpg
wątek zamknięty
anai, o matko przez Ciebie zaczynam go chcieć, bo wydaje mi się taki delikatny na tym zdjęciu 😍
wątek zamknięty
anai, on jest u mnie na liście chciejstwa.
Piękny
wątek zamknięty
IskraADHD, on oczywiście blinguje mocno, ale sam odcień fioletu jest właśnie jasny, taki trochę lawendowy.
wątek zamknięty
anai, blingować musi, ale właśnie ten odcień jest idealnie taki jak lubię, a nie jestem wielką fanką fioletów. A tu jeszcze w szafie Blue Meadow czeka na u mnie na premierę na koniu 🙈
wątek zamknięty
anai tego ES też muszę mieć 😍

A tu jeszcze mój wymarzony Kentucky z dereczka 💖 jestem zakochana 💖
IMG_2879.jpeg IMG_2879.jpeg
IMG_2877.jpeg IMG_2877.jpeg
wątek zamknięty
A ma już któraś serduszkowego PSoSa?🙂
wątek zamknięty
Evka, - nie, czekam na wyprzedaż 😂 cebula is strong.
anai, - zazdro! Piękny jest 😍
charlieeee, - totalnie się nie dziwię, velvety są cudowne, wszystkie. Gdyby było mnie stać wykupiłabym każdy kolor 😅 Śliczny zestaw z derką.
wątek zamknięty
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
13 grudnia 2024 17:33
keirashara, Były na wyprzedaży dopiero co przecież 😉
wątek zamknięty
zembria, - cooooo, to przegapiłam 😐 no nic, może na wiosennej też będą.
wątek zamknięty
charlieeee, mnie zawsze fiolety kuszą bo fajnie na gniadych, ale mi się szybko nudzą.
anai, Trochę taki anemone ale z blingiem. Fajny

Na ogolonej sierści to by się prezentował ten brązowy dopiero 😎
IMG_2695.jpeg IMG_2695.jpeg
IMG_2688.jpeg IMG_2688.jpeg
IMG_2642.jpeg IMG_2642.jpeg
wątek zamknięty
Dla mnie ideolo odcień 😍
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.