Stajnie na Śląsku
Wysłałam Ci numer Tomka na priv
Czy na terenie Żor (ewentualnie troszkę obok) jest jakaś sensowna stajnia posiadająca dobrą opiekę + infrastrukture do jazdy? Chętnie z halą
Equiverso bez hali ale z lonżownikiem.
kare_szczescie, a orientujesz się coś na temat stajni u p. Szczepana w Jastrzębiu? Jak to tam wyglada z opieką, karmieniem i ewentualnie ceną za boks?
azazu93, Dokładnie, Equiverso (chociaż tam stawiali halę - kare_szczęście, już nie stawiają na zimę?).
Nie wiem jak się mieszka w Kabayo tj jak karmienie etc, ale jest to blisko Żor, jest spoko hala, są padoki.
Potem masz chyba tylko Ochaby i inne dalsze stajnie z halą, pod samymi Żorami hal więcej nie ma (chyba, że o czymś nie wiem)
azazu93, moja znajoma tam trzymała konie i zrezygnowała bo bardzo łatwo tam o kontuzje koni przy sprowadzaniu. Konie są puszczane luzem więc na tym betonie się ślizgają.
Plac i hala zadbane. Główna stajnia ładna, w miarę przestronny korytarz. Druga stajnia (z tego co słyszałam zrobiona z domu) ma bardzo wąski korytarz. Moja klacz by się tam nie zmieściła bo jest za duża i gabarytowo nie wykręciłaby do boksu.
Kwatery dla koni były spore, stały po kilka koni. Bałabym się najbardziej o możliwość nabawienia się kontuzji przy wypuszczaniu/sprowadzaniu koni.
patkahm, to prawda, taki sposób sprowadzania koni wydaje mi się że powinien już wymrzeć bo jest niebezpieczny. W lato i suche dni jeszcze jeszcze… ale przy mokrym to samo się prosi. Wiadomo że biegnąc na padoku tez może sobie cos zrobić, ale zawsze można zapobiegać ile się da 😉
Kurcze takie duże miasta i nie ma porządnych stajni gdzie można bez strachu wstawić konie? 🙈
patkahm a wiesz moze jak cenowo chociaż?
azazu93, jako, że pisałaś o dobrej opiece to polecam tylko Equiverso. Resztę propozycji ominę milczeniem 😉 cenowo nie wiem jak wygląda i nie wiem jak z miejscami.
kare_szczescie, niestety EV nie ma już hali 🙂 ale wiem że tam opieka jest top
NIE POLECAM STAJNI NAD POGORIA OBOK Dąbia.
Infrastruktura Ok, porządek także. Problem jest z wlascicielka stajni, która w mojej ocenie znęca się nad końmi. W ciągu miesiąca zerwane kilka kantarow, konie przychodzą normalne z wyglądu, wlascicielka stajni doradza żywienie po którym kon chudnie w ciągu miesiąca czy dwóch widać żebra. Szarpie końmi wyprowadzając je z padoku i z powrotem, konie się jej boją. Stosuje metody prowadzenia koni na łańcuchu. Jeżeli ktos ma inne poglądy robi wszystko aby pozbyć się pansonariusza. Treningi prowadzi ludziom na chudych koniach. Ogólnie miejsce Ok ale wlascicielka jest psychiczna, na dodatek mówi że jest behawiorysta. Stosuje metody jak 50lat temu ogólnie mówiąc. Nie polecam i przestrzegam przed panią M która na początku zrobiła dobre wrażenie. Po miesiącu około zaczynają się skargi że Twój kon jest niesforny i masz przywieść łańcuch. Posiada też swoje konie które nie są chude a wszystkie konie pensjonariuszy są chude widoczne na pierwszy rzut oka. Więc jest to zastanawiające. Jest 10 boksów z czego 4 są jej.
Nie polecam i przestrzegam !!!!! Nie dajcie się zwieść!!!
Czy ktoś stoi w stajni Leśna przystań na miarowej w Gostyń? Widziałam ogłoszenie z boxami i wygląda ok. Ale słyszałam że brudno bardzo w boxach i ogólnie z czystością słabo . Ktoś tam stoi może ? I czy jest tam instruktor na miejscu ?
kasiawolna, jak z warunkami to nie wiem, ale co do trenerów to wiem że dojeżdża Inga Bartosz z Pro Horses, więc pewnie inni trenerzy też mogą przyjeżdżać, nie wiem czy mają tam kogoś swojego
Post został usunięty przez moderatora
Komentarz moderatora: post usunięto na prośbę autora
Post został usunięty przez autora
Post został usunięty przez autora
Equiwwwwxxxx, potwierdzam. Właścicielka wszystkie konie traktuje agresywnie, one się boją i każdy po jakimś czasie jest sprowadzany na łańcuchu. Każdego konia swoim postępowaniem zepsuje, nawet najgrzeczniejszego. Oszczędźcie sobie i waszym koniom stresów!
Śląsk/Małopolska
Poszukuję fizjo, który tejpuje
Polećcie proszę kogoś kto zna się na swoim fachu, nie potrzebuje stajni 5* by przyjechać i odbiera telefony jak się umówi...
Okolice Bielsko/Andrychów
Biorę pod uwagę dalsze rejony, byle ktoś dojeżdżający, okoliczni odpadli
Piaffallo, ja bardzo polecam Marlenę z EquiSano. Lata tak dobrego efektu na koniu nie widziałam, bywa w okolicach Cieszyna, Bielska więc może i do Ciebie gdzieś dojedzie
Piaffallo, Agata Siczek? Agnieszka Dembska?
macri próbowałam ściągnąć Marlene, ale bez odzewu. Skończyło się na Agnieszce Olkuskiej z Krakowa. Efekt wow więc jestem zadowolona
Graba., Hej, znam tego konia. Jeśli nadal potrzebujesz informacji, to daj znać
Czy ktoś ma coś do napisania o stajni Dacomi w Tąpkowicach? Dziś byłam pierwszy raz. Wrażenia super. Ale czy ktoś może się wypowiedzieć?
Jakie stajnie w okolicy Krzykawki możecie polecić?
Zależy mi na dobrej infrastrukturze, hala fajnie gdyby była ale nie jest koniecznością.
Ważne żeby konie wychodziły codziennie,był na miejscu ktoś kto poprowadzi parę dziecko+własny kon i wsiądzie .
Hej, poszukuję spokojnego pensjonatu z padokami w powiecie Będzińskim i okolicach, może pojawiło się coś nowego lub przydomowego, prywatnego? Koń starszy, bezproblemowy, mogę udostępnić do wyjazdów w teren lub oprowadzanek
Czy ktos moze cos powiedziec o pensjonacie w OJ Kasztanka w Parkoszowicach?
Nikt nie komentował nic o Dacomi w Tąpkowicach. Nie mają strony i ciężko coś znaleźć. Ktoś trzyma tam konia?.chętnie na priv
Szukam stajni w okolicach Koziegłów. Może być przydomowa byle był plac do jazdy i siano/woda na padokach. Ma ktoś coś do polecenia?
UWAGA!!! Pojawił sie wolny boks - Na stajnie KJ NOSTRO w Dąbiu Chrobakowym - niektórzy leczą się psychiatrycznie po pobycie w tej stajnii , niesprzątane codziennie , na padoku szklo i błoto , w sianie podawane sznurki , dodatkowe ukryte opłaty poza fakturami PRZESTRZEGAM