Końska Rewia Mody XVIII (2024)
Trochę bardziej w rudy odcień wpada, tu dobrze widać w świetle dziennym. Przyznaje, ze bardziej podoba mi się niż mocha
Charliee najlepsze uczucie kiedyś ktoś ma konia tej samej maści i można podpatrywać szmatki 😀
IMG_1853.jpeg
wątek zamknięty
Przepiękny ten brąz 😍
wątek zamknięty
Mi się udało upolowac kratkę eskadrona. 😁
I faktycznie cienki, lekki polarek, ale takiego szukałam
Tylko polecam rozmiar wiekszy, bo wypada mocno na styk 😆
20241130_152450.jpg
wątek zamknięty
Wszystkie kratki i paski z Kentucky mam i wszystko są piękne i trwałe 😍
Paczki dopiero spływają, trzej królowie przyjeżdżają ( InPost, DHL, DPD 😜😉
Pragnę jedynie zwrócić uwagę na foty katalogowe które wpędzają w błąd i tak piękna derka jest niezauważona. Kentucky vegan Wool. Bardzo specyficzny materiał w dotyku, mega miły i lejący
IMG_0746.jpg
IMG_0748.JPG
wątek zamknięty
Kuniaa, o mój borzuuuuuu!
do tego mattesik i brązowy sprzęt... a
wwww! 😍
wątek zamknięty
No jest moc
4CF474A7-899C-42EC-98F5-2AF984174016.jpeg
3318B200-96FA-455C-8BF5-25B88E09428F.jpeg
wątek zamknięty
Kuniaa piękny zestaw!
lusia722 kurde dopiero kupiłam brokat i już muszę polować na kolejny 😂😍
wątek zamknięty
Kuniaa, - piękna derka! Faktycznie chyba znika w tłumie, a śliczny klasyczek. Myślisz, że ten materiał nie czepiałby się futra jak klasyczny polar?
Mój koń dostaje cholery stępując w polarze, bo mu się elektryzuje na dupce i jak to tak 😅 jest golony, hala zima, więc ciężko tego uniknąć... a może to byłoby rozwiązanie 🙂
lusia722, - zdecydowanie jest, zdecydowanie woła "kup mnie" 😍
wątek zamknięty
Keirashara a próbowałaś płynów antystatycznych? Ja sobie muszę potestować bo osobiście nie cierpię tych wyładowań, a strzelam non stop w zimę.
wątek zamknięty
adriena, - tak i całe 💩 dają. Przed jazda ściągam po prostu jak najszybciej, no ale po, spoconego, to nie zostawię bez derki.
On ogólnie ma takie inne futerko, bardziej jak kucyk, nie koń? Jest bardzo gęste i mięciutkie. Ogolonego każdy polar się czepia jak wściekły i łatwo elektryzuje. Tak samo nie mogę na nim używać takich frotkowych rękawic na sucho (kupiłam szczotkę z barankiem w zamian), bo zaraz strzelają prądem, tu akurat nieważne czy golony czy nie.
wątek zamknięty
Kentuar sobie poleciał i zrobił piękną podróbę Kentucky Pearls i nawet logo skórkowe mają w tym samym miejscu 🤣 cena o wiele przyjemniejsza
IMG_2431.jpeg
IMG_2432.jpeg
wątek zamknięty
A jak z profilowaniem? Kentucky to ja kocham za profilowanie.
wątek zamknięty
epk, nie mam pojęcia. Znalazłam w necie zdjęcia 😅 widzę że ujezdzeniowych nie ma, albo nie umiem znaleźć
wątek zamknięty
dairoxroxi, - jak mam alergię na podróby, tak ta czerwień to piękna na zdjęciach 😅
wątek zamknięty
Ja tak niezbyt rozumiem zachwyty nad Kentucky, chyba że na wyprzedaży. Bo owszem ładne, ale po praniu nie wyglądają zbytnio.
Nic mi nie zastapiło jak do tej pory Equiline czapraków.
wątek zamknięty
Perlica, - serio? Moje velvety po praniu są jak nowe, ale przyznaje, innych nie miałam. Świetnie też sprawdzają mi się kalosze, te niby skórzane z futrem, one również z pralki jak nowe wychodzą i futro nie traci wyglądu.
PS. Do prania velvetów top sprawdza się płyn do ściereczek z mikrofibry. Nie tracą po nim tej miękkości 🙂
wątek zamknięty
Perlica, ja mam 3 Kentucky - 2 x Fishbone (wygląda jak softshell na wierzchu) i jeden taki w kratkę co trochę jak wełna wygląda. Jeżdżę w nich na okrągło i piorę non toper i suszę w suszarce. Nic się z nimi nie dzieje. Są pancerne, nie zmieniają kształtu, nie tracą koloru. I są genialnie profilowane - jest miejsce i nie opierają się nawet na wysokim kłębie.
wątek zamknięty
Więc pewnie zależy to od modelu i materiału.
Opieranie na kłębie jak najbardziej występuje w moich, a nie występuje w Equiline właśnie ( Octagon).
Nie mam Velvet ani softshell. takie zwykłe ze świecidłami, granaty dwa, więc po praniu jednym materiał traci idealną gładkość i nabiera takich białych drobinek.
keirashara, kaloszy nie mam, za to mam popręgi i to futro jest świetne to prawda.
wątek zamknięty
Perlica, nie wiem jakie masz modele kentucky, ale ja swoje czapraki velvet cioram, piore w pralce na wirowaniu 1200 i są dalej sztywne i jak nowe
wątek zamknięty
A Kentucky nie odchodzi powoli od tej skórzanej naszywki? Bo te nowe kolekcje mają takie logo z koniem albo prostokątna łatkę
wątek zamknięty
azazu93, napisała, wyżej przecież, że całkiem zwyczajne bawełniane, tylko z glitter rope.
wątek zamknięty
Perlica, a moje Equiline używane tylko na zawody wyglądały jak ścierki bardzo szybko. Kentucky na razie raz prany i wygląda jak nowy. Ja na codzień najbardziej lubię cottony Eskadrona
wątek zamknięty
Zuzu., ja z Equiline mam tylko Octagony, więc o innych nie mam opinii.Piszesz o Octagonie?
Mój Kentucky był użyty tylko 2 razy i na razie więcej nie użyłam, bo się zraziłam. Drugi leży nie rozpakowany.
wątek zamknięty
dairoxroxi, omg gdzie można kupić? Czy jeszcze nie wypuszczone? Ten czerwony 😍
wątek zamknięty
Lootra, na gnl widziałam na promocji są VS z uszami w komplecie za 270 zł jakoś?
wątek zamknięty
Perlica, też nie rozumiem zachwytu nad czaprakami kentucky, są ok za cenę promocyjną, czyli sporo poniżej 300 zł (mam velvet i kontrast), układają się mi słabo pod siodłem(różne konie, w między czasie zmiana siodeł), czasem używam, ale no właśnie nie chętnie.
Jeśli chodzi o kentaur to te czapraki, które mam są fajnej jakości. Patrząc na cenę to nawet bardzo fajnej. Z trzech modeli, które mam używałam na razie jednego dobrze się układa. Ale nie powiem jak z "dzióbkiem", jak zrobię tak jest nic mi się w nich nie rozjeżdża.
U mnie na 1 miejscu są equestrian stockholm,
Na kolejnym mattes i lemieux na równi
Później equito, hv polo, eskadron, ps of sweden,
Kolejne to kentaur, anky, schockemohle, qhp
To u mnie tak na szybko.
Tutaj gdzieś na liście mojej będzie kentucky 😅 ale każdy lubi co innego
wątek zamknięty
Dla mnie kentucky wygrywa jeszcze jedna rzeczą. Ich wszystkie czapraki UJ. maja długość 55cm, podczas gdy eskadron już 59. Mam siodło z krótka tybinka i nie znoszę jak wystaje mi wielki kawał czapraka lub gdy popreg wchodzi na czaprak. Kentucky rozwiązało mój problem 😅.
wątek zamknięty
epk, - eskadron to nic, ujeżdżeniowe PSoS to są derki na mutanty. Jak kocham wygląd, kolory, napisy na grzbietach, tak eskadron przy tym to mały jest. Wkurza mnie ile tego wystaje, brudzi się od buta, no i w szafie słabo się mieszczą, nie fajnie się je przechowuje 🙁
Velvety układają mi się ładnie na koniu, trzymają kształt i wychodzą z prania eleganckie.
Największą wtopą z tych drogich to było anky, które już od pierwszego prania wyszło z zagnieceniami, a po dwóch kolejnych całkiem straciło sztywność. Tymczasem pad eskadrona z kolekcji beluga z 2008 czy nawet York za 60zł nie miały takich problemów 🙄
wątek zamknięty
dzikadermi, ja czapraki lubię - ale żadnego nie kupiłam w pełnej cenie, 2 w bardzo fajnej promocji, a 2 kolejne z podwójnego vouchera z poprzedniego Blach Friday, wyszło mi ok 200-230zł i jak za tą cenę, są naprawdę fajne.
Natomiast kantary to dla mnie porażka 🙈 też udało mi się złapać w promocjach po ok 180zł i tak uważam, że trochę przepłacone, zawsze wydawało mi się, że one sa bardziej sztywne, może cięższe? Po kilku użyciach wyglądają jak zwykłe padokówki, ciężko mi je domyć (może ktoś coś poleci?), no i bardzo mi się zużywają te kółeczka do regulowania długości, a ja je naprawdę rzadko ruszam bo używam głównie (i rzadko) na 1 konia 😅
wątek zamknięty
dzikadermi, ufff🤣
Ja teraz zamówiłam 3 Kentucky na BF, bo za tą śmieszną cenę to spoko.
Tak czy siak czekam czy wogóle je dostanę w tym roku, bo zamawiałam późno jak wróciłam z zawodów, czyli niedziela.
Jest wśród nich jeden velvet, więc jeśli przyjdzie to obczaję jakość Velvetów.
No u mnie Equiline Octagon jest number 1.
Na teraz mam mnóstwo Schockemole , które używam na zawody i po w sumie już kilka latach dopiero zaczynają wyglądać słabo, więc od wiosny przerzucę je na bycie domowymi.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.