Buty - "nic nie poprawia nam humoru tak jak nowa para butów"
-Alvika-, O.o, ja mam wąską nogę i nigdy nie zwróciłam uwagi żeby one by jakoś szczególnie szerokie. Nic mi tam nie lata, mocno spinam i jest cacy.
Aż jak wrócę do domu na weekend to obmierzę 😆
A w temacie wąskich stóp, bo lato idzie...
GDZIE KUPUJECIE SANDAŁY?
Jestem kurduplem, noga 35/6, wszystko co mierzę mogę sobie bez rozpinania zdjąć. Honestly mam dość kupowania dziecięcych butów w geoxie, chciałabym mieć chociaż jedne ładne i wygodne sandałki do sukienki. Help.
Karla.03, może na odszewca.pl? W porządku są te buty.
Salomony wpisuje na listę, salewy mam plan w góry, na razie chodzę w wolfskinach, które bardzo lubię, ale ze mam zamiar w tym roku przyatakować temat wyryp, to potrzebuję czegoś ekstra. Jacki do 25km moich zwyczajowych są ok.
Skechersy są mi znane i lubiane, ale to takie delikatne butki, a nie woły robocze jak dla mnie 😀
madmaddie, - ja mam trekingi i jak musiały zrobić za robocze dały radę 😁 Utopiłam je w listopadzie w stajni w błocie, lonżując 7 koni i biegając po padokach.
Karla.03, - wojas, to chyba jedyne eleganckie buty, które na mnie pasują 🙈 Kiedyś jeszcze quazi kupiłam i są super, mam je z 10 lat. Dla mnie clue jest branie takich wiązanych do nogi, nawet mi się kiedyś taniutkie fuksjowe na royalfashion udało kupić, bo je się właśnie obwiązuje w około nogi i można to zrobić ciasno 😁
madmaddie, ale śliczne buty mają! nie miała baba kłopotu, zapytała re-voltę 😆
Dziękuję bardzo
Wojasy jakoś mi nie leżą, mierze zawsze jak coś mi się rzuci w oczy i na razie bez sukcesów...
Najlepiej było jak w takim mikropasażu u mnie na osiedlu sprzedawali jakieś włoskie(?) no-name buty, tam to zawsze mogłam sobie coś kupić, i 35, i wąskie, ale COVID wszystko wydusił 😑
Karla.03, Lasocki ma też małe rozmiary. Ja generalnie noszę 36, ale jak na obcasie to często lepiej mi leżą 35, bo pięta nie "kłapie".
zembria,
A jak Lasocki teraz stoi z jakością? Kiedyś kupowałam, ale ostatnie 2 pary mi się rozpadły tak szybko, że się zniechęciłam.
Karla.03, Oj teraz to nie wiem, ostatnie kupowałam z 5 lat temu, ale to szpilki więc nie noszę ich dużo, to nie wiem jak z trwałością przy codziennym użytkowaniu.
Karla.03, - a Badura? Niektóre buty od nich też dawały radę u mnie.
Znam ból takiego włoskiego sklepiku, w Zielonej Górze też kiedyś taki był na rynku i miałam z niego milion butów, jakościowo 5x lepsze niż popularne marki, przy podobnych lub niższych cenach. Nie odżałuję go nigdy 😖
Proponuję włoskich: jeszcze lubię buty z carrini, sergio bardi. Spoko szpilki mam od R. Polański, dostępne są na eobuwiu, wypadają wąskie, może sandały też mają szansę?
keirashara, o, z badurą nigdy nie próbowałam, mam ten sklep w galerii do której zwykle nie jeżdżę. Dodam do listy
Karla.03, o Lasockim to ostatnio słyszałam, że odkąd zmarł właściciel to się posypała jakość na łeb na szyję i że kiedyś to faktycznie był sztos, a teraz torebki za miliony monet miewajá dwie warstwy cieniutkiej skórki a pomiędzy nimi tekturkę...
Ja z takich zakupów niesportowych najlepiej wspominam oficerki z Venezii. Nie kosztowały mało ale miałam je z 10 lat i nie działo się z nimi absolutnie nic (a ciorałam dzień w dzień w sezonie).
Ja aktualnie nie polecam Venezii, kupiłam w lutym sztyblety i niestety po kilku użyciach guma na kostce zaczęła się marszczyć jakby była rozciągnięta :/
Nie nowe butki - ale porządne SPA dla już posiadanych - gdzie? Korzystał ktoś z usług Pucybuty, Pimp my shoes itd? Polecacie jakiś serwis?
Mam do gruntownego ogarnięcia buty, które kocham i jak ktoś im zrobi krzywdę to będę zionąć ogniem 😅
Kiedyś oddałam kilka ulubionych par do wosh wosh, bo punkt odbioru mam blisko domu. Byłam bardzo zadowolona, butki wróciły wizualnie jak nowe
Szukam butów na obcasie, mam jedne której uwielbiam z mango sandały i mają jakby to określić grubszą podeszwa na podbiciu więc stopa idealnie cała przylega w bucie. Znajdę inne firmy z takimi butami
espérer, - ja kocham buty z Wojasa, wytrzymują lata i mam od nich właśnie dwie pary na grubszej podeszwie.
Co prawda ten efekt przylegania stopy to niestety od indywidualnego kształtu stopy już zależy 😅 ale w wojasowych mam go często. W jednych botkach od nich to jestem w stanie trzaskać imprezy do rana i kilometry spacerów.
Lubię też buty R. Polański i Carrini, dużo włoskich mniejszych marek ma super profilowane obcasy.
espérer, jak jeszcze mogłam śmigać na obcasach bardzo lubiłam Kaniowski. Mają buty i bardzo klasyczne jak i nieco wymyślne, ceny dość rozsądne i dla mnie wygodne były bardzo.
Revoltowicze szukam oficerek!
Czapsy z Decathlonu nie wytrzymały presji po 4 miesiącach a po sztybletach z Pascuello mam bliznę po odcisku do dziś.
Potrzebuję czegoś wytrzymałego i nie ukrywam budżetowego w niestandardowej rozmiarówce. Z tego co widzę na stronach, większość ma za długą cholewkę o 10 cm minimum.
Łydka 33cm
Długość 36-38 cm
Będę wdzięczna za każdą polecaję!
Haruka, mam takie oficerki, kupiłam dla siebie na vinted, ale dziewczyna je trochę źle pomierzyła i nie pasują, są nieużywane. Napisz do mnie na priv 😉
Dziewczyny czy orientujecie się jak wypada porównanie EMU do UGG'sów pod względem rozmiaru?
Dotychczas miałam same EMU, ale może to czas na spróbowanie czegoś innego (chociaż te pierwsze niezmiennie kocham). Zastanawiam się czy podobnie jak w EMU brać rozmiar mniejsze, ponieważ futerko się uklepuje czy tu jednak nic takiego się nie dzieje.
ja mam jedne i drugie - noszę 39 i w obu taki rozmiar biorę.
Ja chyba też miałam ten sam rozmiar UGG co emu.
O widzicie, to ja na co dzień noszę 36, a wszystkie pary emu mam 35 i to dziecięce 😉
Czy przypadkiem ktoś kojarzy markę butów robiących coś w stylu altercore, ale z naturalnej skóry?
Marzą mi się nowe kozaki lub botki, na obcasie, ale grubym, platformie, generalnie raczej wygodne, a przy tym zadziorne. Tylko co znajdę coś co mi się podoba to "ekoskóra" 🙄 Altercore, Buffalo, La Moda, nawet Steve Madden... jak ustawiam filtr na naturalną skórę to pokazuje zupełnie nie ten styl, w którym szukam. Jak próbuję po tym typie, ale zrobić droższe, to nic z tego, dalej syntetyki, to już tak nie działa, że droższe buty będą z naturalnej 🙁
Mam złe doświadczenia z pleaserami, za które zapłaciłam kupę siana, a umarły leżąc w kartonie, bo się utleniły...
keirashara, zobacz na rivithead.com. Demonia i New Rock kiedyś mieli prawdziwe skórzane buty, nie wiem jak teraz. Jest jeszcze American Duchess, ale to chyba nie ten styl. Obawiam się natomiast że w PL nic nie znajdziesz.
keirashara, Na EMP patrzyłaś? Może tam coś znajdziesz, bo na grubym obcasie, czy platformie i zadziorne to mi się taki styl w głowie wyświetlił.
Facella, - demonia to nie to, tam już się za dużo dzieje. Szukam czegoś bardziej w ten deseń - w czym wyjdę też do pracy.
zembria, - tak, same syntetyki 🙃 Niestety w modzie pseudo-ekologia i buty "wegańskie".
Screenshot_20241124_203244_Zalando.jpg
Screenshot_20241124_200549_Chrome.jpg
keirashara, a jakieś CCC (Lasocki), Ryłko, Neścior? To jest teraz na tyle modny styl, że szukałabym w "normalnych" sklepach.
Facella, - Ryłko szyje na szerokie stopy, Lasocki nic nie widziałam, Neścior nie znam - zerknę, dzięki 🙂
Moje ukochane mam z Wojasa, ale też słabo w tym roku póki co.
keirashara, sprawdzałaś ofertę rockmetalshop?
Dementek, - yep, syntetyki 🙄