Bryczesy

Czy ktoś miał "osobisty kontakt" z poniższymi bryczesami. Potrzebuję ciepłych, bo nie lubię wkładać rajstop pod bryczesy:
Horze Dea
Horze Mathilda
Horze Danika
Horze Anya Hybrid.

Wszystkie są w grupie zimowych. Z góry dziękuję za opinie.
Czy miał już ktoś te nowe "zagęszczone" bryczesy z Ali z Equine Factory Store? Teraz nawet nazwę firmy mają. 😆
To ten sam sklep, który przewijał się tutaj już wielokrotnie, mam od nich zimowe i letnie bryczesy. Ma ktoś porównanie tych "zagęszczonych" do starych zimowych? Jest wersja legginsowa i z zamkiem.
Oczywiście nie dodam zdjęcia w edycji, więc leci tutaj...
1000022316.jpg 1000022316.jpg
Sivrite, wyglądają jak te które kupiłam w zeszłym roku, takie grubsze piankowe
trusia, Mam ten sam problem w tej chwili... chętnie kupiłabym jedną parę ultra ciepłych bryczesów, które można nosić "bez niczego" 😉
Sankaritarina, horze active winter, Schockemohle albo wspomaniane ostatnio Bvertigo
Nigdy nie miałam zimowych, ale że PESEL zobowiązuje i promocje okołoblackfridayowe, to na Horze w dobrej cenie wiszą B Vertigo, akurat na tę markę dodatkowa promocja 20% przy zakupach powyżej 800 zł plus 5% extra. Zrobiłyśmy wspólny koszyk z koleżanką i stwierdziłyśmy, że nie ma na co czekać, trzeba kupować, taniej nie będzie, a rozmiar 38, więc popularny, może zabraknąć. Ale że ona zwlekała, to moje bryczesy wypadły z koszyka 😤 Stwierdziłyśmy, że poczekamy, może się pojawią, chociaż nie liczyłam już za bardzo na to przed black friday. I wczoraj wieczorem nagle są. Zamówienie trwało wieczność, nie chciały się załadować do koszyka, próbowałyśmy na telefonie, na kompie, na wszystkich przeglądarkach. W końcu się udało (złożyć zamówienie, z odtrąbieniem sukcesu poczekam, aż zobaczę paczkę).
Wzięłam te:
https://www.horze.pl/bryczesy-termiczne-damskie/damskie-termobryczesy-b-vertigo-dianne-z-pelnym-lejem/36687.html?color=SDRE
Cena wyjściowa: 849,00, cena po zniżce ze strony: 339,60, a cena ostateczna z koszyka: 271,68 ✨🎉
Zuzu, te "piankowe" to ich Winter, które mam. Ale ewidentnie z nich wychodzą już, bo były tylko XL. One nie mają żadnego podszycia, a te "zagęszczone" mają na zdjęciu jakiś polarek/kijwieco.
Dobra, no to przetestuję własnodupnie, może mi tyłek nie odmarznie. 😅
Sivrite, im można odsyłać jak coś...
Sivrite, to sprawdzimy na Tobie, daj znać 😅 chociaż za 200+ to chyba wolę Horze z promki
Zuzu., a ja nie. Te z Ali są serio mega dobrej jakości - bliżej im do PSów niż do Horze...
Popieram Gagę, na te z Alli muszę poczekać, ale noszę dwie pary już drugi sezon i nie ma ciula, żebym wróciła do kolejnych prób znalezienia na Horze czegoś sensownego. Już nawet nie wspominając mojej nienawiści do tego sklepu i ich polityki cenowej. 🤣
Te z Allie są bardzo dobrze uszyte, te letnie są cieniutkie, a w tych piankowych normalnie teraz jeżdżę koło 2 stopni. Jasne, jak zsiądę i ogarnę konia to gdzieś przy szukaniu jedzenia zaczyna mi być zimno, ale je nie dzierżę takich grubych, zimowych spodni, wolę odrobinę zmarznąć, zanim dolezę do samochodu. 😁
Mam od nich już 4 pary i wszystkie są bardzo dobrej jakości, nawet od Mayi odeszłam, bo w porównaniu dla mnie wypadają not worth wyższej ceny. Korzystam z obu, ale z obu korzysta mi się równie dobrze.
_Gaga, Zgadzam się, ale chodziło mi o to, że horze wiadomo, że są ciepłe i nie kupiłabym drugi raz w ciemno z Ali ryzykując piankowe gacie gdy chciałam ocieplanie bryczesy. Owszem lubię je i jeżdżę w nich teraz, ale potrzebuję cieplejszych. Jak Sivrite zda relację to się zastanowię:p
Letnich w życiu nie kupię Horze, żadnych (no może poza qhp) bryczesów tak nielubiłam jak tych. Oddałam w pizdu.

Od tych ali psos po roku odkleja mi się lej, a wytarł się na tyłku dosyć szybko, w Mayach po pół roku się wytarł lekko, zobaczymy jak ZacZess bo na razie wypadają najlepiej w zestawieniu lejowym.
Zuzu., mam z Ali 2 pary letnich PSów i kompletnie się z nimi nic nie dzieje...
A co do ciepłych gaci - nadal uważam, że tu trzeba zainwestować w Shockemohle 😉
espana, te niestety nie są jakoś super ciepłe, mam je od miesiąca i przy temperaturach mniejszych niż 5 stopni jest mi zimno :/
jagoga, pewnie dlatego taki rabat na nie zrobili 😅 No nic, zobaczymy w praniu.
Ja zamowilam tegoroczny model z Temu za cale 167 zl,
Jakościowo podobnie do Mayi Dolorez (material, szwy), ocieplenie jest hm. nieoczywiste. Chlop moj stwierdzil jak pomacal ze sa jak gacie zimowe dla biegaczy.
Ale jezdzi sie calkiem wygodnie, silikon nie super klejacy, leza spoko, rzeklabym ze nawet wygodne (w porownaniu do dowolnych bryczesów z horze).
Testowane w weekend czyli w okolicach 0 stopni i moze super cieple nie sa ale tez nie zmarzlam w nich.

A jak ktos chce budzetowe z polarkiem któe mozna przymierzyc to ciagle polecam decathlonowe
https://www.decathlon.pl/p/legginsy-jezdzieckie-damskie-model-500-cieple/_/R-p-344750

Mnie tam tylko szlufek do paska brakuje i chyba bede doszywac
Grrrr, same silikony.... No nic, będę szukać. Bo nie wiem czy nazbieram na Szoko 😀

Sankaritarina niedawno wyhaczyłam softshell Pikeur z lejem syntetycznym za promce za jakieś 350 zł, bodajże to był Koński świat.
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
28 listopada 2024 08:13
anulowali mi zamówienie z Mayi, bo okazało się, że nie mają wystarczająco bryczesów zimowych

jakieś, które może są na promocji do 350 zł?

z Ali i Temu dla mnie trochę za cienkie, te Decathlonowe - lej mi przestał trzymać po paru dniach

coś jeszcze innego na rynku? z wysokim stanem
Malinowaa Horze Corinne?
20241116_103119.jpg 20241116_103119.jpg
20241116_103112.jpg 20241116_103112.jpg
Malinowaa Horze Corinne?
20241116_103119.jpg 20241116_103119.jpg
20241116_103112.jpg 20241116_103112.jpg
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
28 listopada 2024 09:07
xxagaxx, o właśnie czytalam tu, że polecacie

a ma ktoś może zdjęcie na tyłku?
właśnie dzisiaj rano przyszły do mnie zimowe zaczessy i są genialne 😍 mają naprawdę grubego misia w środku na całej długości nogawki. mają długie nogawki. zamówiłam S, mam 174 cm wzrostu i spokojnie zakrywają mi kostkę. w pasie mają taką super szeroką gumę i sięgają mi spokojnie 5 cm ponad pępek. chyba zaraz kupię drugą parę bo inaczej nie będę miała kiedy ich uprać 😅 ale przy dzisiejszym świetle nawet nie próbuję robić zdjęć, sorki
kamcia665, a jak oceniasz rozmiarowo? Bo ja mam z Mayi Dolorez i S i M i się zastanawiam w co iść w Zaczessy
mam MD compression S i są ok, Ski Zaczessy leżą na mnie idealnie, nawet mam jakiś 1 cm przestrzeni w tyłku, ale ta mega guma w pasie wszystko ratuje i ani tego nie widać, ani nie spadają
kamcia665, możesz dać linka do tych zacess?
kamcia665, to ja też mam Compression Ski i sa na mnie dobre, ale dość obcisłe. Czyli mówisz ze Ska z Zaczesów tez powinna byc ok? Bo Maya się mega rozciaga.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się