Siodło skokowe
Meise, nie mam zdjęcia, ale mogę zrobić (byle pamiętać). Tyle, że mam sprzęt redbraun nie rudy. Ale wygląda super 🙂
A rudy przyciemnisz olejem, jak piszą dziewczyny
Kurczę, namówiłyście mnie w takim razie 🙂 wezmę to rude siodełko na pasowanie! Jak będzie pasować to zamawiam olej i będę je pięknie pielęgnować.
Moon, o jestem w szoku. Nawet nie wiedziałam, że siodło może aż tak ściemnieć.
Hejka, znacie może kogoś kto fajnie dopasowuje siodla w okolicach zachodniopomorskiego? Bo już mam dość tego szukania😅
Czy ktoś zna lub może polecić tą sprzedającą?
https://ogloszenia.re-volta.pl/profil/42446/
Perlica, Ja kupowałam od niej siodło, przyszło w stanie idealnym (serio, zero śladów użytkowania czy jakichkolwiek otarć, napraw), solidnie zapakowane, z dołączonym firmowym pokrowcem. Wysyłka odbyła się kurierem Pocztex, dotarła ze wschodu pod Wrocław naprawdę błyskawicznie. Brałam Erreplus, dzwoniłam do serwisu i wszystko na legalu, żadne kradzione egzemplarze 🙂 generalnie polecam 🙂
elwa28, dzięki za informację
Czy ktoś zna lub może polecić tą sprzedającą?
https://ogloszenia.re-volta.pl/profil/42446/
Perlica, ło panie ale tego tam ma...
adriena, możesz rozwinąć?
adriena, jak nie ma? Ja widzę kilka siodeł
Perlica, O to chodzi, że ma kilka 😉 i to nie takich za 2,5 tys
Pati2012, a ja pisałam , że siodło ma kosztować 2,5 pln? 😦
Nic takiego nie pisałam przecież.
Pytałam czy ktoś zna sprzedającą i czy jest godna polecenia.
Perlica, ojej, adriena, pewnie była po prostu pod wrażeniem rodzaju i ilości towaru u tej sprzedającej,bo częściej jednak ludzie mają jedno - dwa siodełka w ogłoszeniach... 😉 ale to już offtop
Śledzę temat siodeł ale u nikogo nie widziałam tyłu CWD, Devocoux i jeszcze paru innych.
Perlica mój komentarz to był off topic do Twojego pytania
adriena, już skumałam.
Nie no ja widziałam, u ludzi handlujących francuzami właśnie 😉kupowanymi we Francji.
Powiem Wam, że Prestige odrobił lekcję, jeśli chodzi o jakość skóry. Pamiętam te szmaciane Mereditki przecierające się na wylot pod łydką… Mój Instinct 2-letni poczyszczony dziś ściereczką wyglądałby jak nowy, gdyby nie odbarwienia od puślisk (musiałam wziąć kolor london). Skóra mięsista, ale nie sztywna. Moim zdaniem jakość lepsza od wielu francuzów
BaŚ, no,ale london to jest top skóra, jak Reneissance 😍
Jak Ci się sprawdza Instinct ? Nie mogłam się zdecydować między Rubinem a Instinctem właśnie. Wzięłam Rubinio.
Powiem Wam, że Prestige odrobił lekcję, jeśli chodzi o jakość skóry. Pamiętam te szmaciane Mereditki przecierające się na wylot pod łydką… Mój Instinct 2-letni poczyszczony dziś ściereczką wyglądałby jak nowy, gdyby nie odbarwienia od puślisk (musiałam wziąć kolor london). Skóra mięsista, ale nie sztywna. Moim zdaniem jakość lepsza od wielu francuzów
BaŚ, jedną Meredith w cielęcej skorze miałam jakieś 10 lat i nic mi się nie przetarło, drugą krócej i też ok. Moim zdaniem aby nie wytrzeć dziur ważne jest w czym się jeździ na łydkach. To taka moja obserwacja. Czy się potwierdzi u innych, nie mam pojęcia.
Jestem z Instincta zadowolona. Dla mnie jest bardzo wygodne. Bardziej obserwuje konia. Siodlo ma ten nowy system Prestige, gdzie panele sa przeszyte z przodu, dzieki czemu dobrze lezy na wystajacych lopatkach. Jednak zawsze mowilo sie, ze panele powinny byc gladziutkie, a tu takie nie sa. Ale poki co konia plecy nie bola, nie pokazuje dyskomfortu, wiec mam nadzieje, ze dalej tez bedzie ok. Wlasnie wyslalam siodlo do poszerzenia, bo kobyla wyrosla 🙂
BaŚ, moja kobyła w Rubino poszerzyła się o 2 rozmiary. Byłam w szoku.
Czy ktoś z Was może się podzielić opinią nt siodła Albion K2 (chyba model Legend, ale ten starszy, bez cieniowania na poduszkach). I ogólnie opinie na temat siodeł tej marki. Czy są wygodne, jaka szerokość twistu, itd. Planuję potestować ten model i trochę się napaliłam, ale będę go mieć dopiero po świętach.
Potrzebowałabym siodło skokowe. Takie, które mi pomoże, albo przynajmniej nie będzie przeszkadzać.
Koń ciągnie, jest krótki, krępy, rozemocjonowany, czasem bryknie i ja tego wszystkiego nie mogę sobą ogarnąć, a tu największy problem jest ze mną i moim siedzeniem. Dobrze by było mieć chyba miejsce na "akrobacje ciałem" tj. na wycofanie się, na zgięcie nogi, ale fajnie jakby mnie jakiś kloc na udzie jednak przytrzymał.... może siodeł do wkkw poszukam..... Żeby mnie z kapci nie wywalało, bo no nie ogarniam.
Fundusze mierne, jak znajdę coś do 2000 to byłoby git.... ale ja tak właściwie nie wiem w którą stronę patrzeć.
Sankaritarina a w czy jeździsz?
adriena, W siodle masakrycznym. Nie no, to jest wszechstronny Euroriding, teoretycznie na zawrotnych wysokościach 30 cm mi to nie powinno przeszkadzać, a jednak przeszkadza.
A i owszem, złej baletnicy... ale i dobra baletnica padnie na twarz w niedopasowanych pointach.
Skakałam długo w Prestige Paris i Devocoux Biarritz, raczej nie chcę wracać. Skakałam w Kiefferach (Masters League i Norbert Koof - odpada) i Kentaurach - nie, odpada. Lemetex, Euroriding skokowy - odpada. Daw mag - raczej też... W Equipe i Ikoniku było mi niewygodnie po płaskim.... Poszukiwania świętego Graala czas zacząć.
Ja - skoczek sierota - dobrze się czułam w DM grand prix. A naprawdę poopa ze mnie nie skoczek.
No właśnie Grand prix jest za głęboki, ale to jest spoko siodło ogólnie (chociaż tylko po płaskim podróżowalam). Może ja jestem jakaś upośledzona dosiadowo. Albo po prostu jeżdżę na pokurczach i pola manewru nie ma 😉
Małe konie nie ułatwiają sprawy, może to kwestia rozmiaru siodła, jeśli masz np 17 i masz za mało miejsca to 18tka rozwiąże sprawę?
czemu Norbert Koof odpada ? Kieffer ma jeszcze model INN AT , też ze sporym klockiem ale inaczej umiejscowionym