Bryczesy

Istnieje, nawet ma się bardzo dobrze, ale nie w Polsce 😉
Istnieje i ma super modele. Powinnam odobserwować ich social media, żeby mnie nie wkurzały 😂
Jak jakiś sklep zacznie ściągać do PL będę bardzo szczęśliwym człowiekiem.
doszły do mnie MD zimowe S, M i L.
długością się nie wiele różnią. Wszystkie są przykrótkawe na mnie, ale ze skarpetą nie robi to większej różnicy. Różnicę widać w pasie. L są workowate, M są w miarę ok, natomiast S są obcisłe. We wszystkich dało by się oblecieć, w L z jakimiś rajtkami pod spodem, S dolegają najlepiej, ale pasowałoby mi coś między, S a M. Zastanawiam się czy zostawić sobie obydwie pary M i L. S odeślę choć miałam myśl, żeby zostawić wszystkie 😉
Tak że bez mierzenia jest trochę trudno powiedzieć. W porówaniu do letnich function L kupionych w te wakacje to z zimowych najbardziej podobne są M jeśli chodzi o pas.
Czyli wychodzi na to, że rozmiar mniejszy lub taki sam jak letnie będzie ok? Bo jak tak to nie odsyłaj tych S, tylko mi sprzedaj.😀
flygirl, na to wychodzi 😉 przynajmniej w porównaniu do function letnich kupionych w tym roku. zaznaczam, że w tym bo się różnią tych kupionych kiedyś tam wcześniej. Mogę ci je sprzedać, wyszły mnie 80euro. jak chcesz to mogę zmierzyć je dokładnie metrem krawieckim.

edit: rozmiar mniejsze powinny być ok. Mam letnie L kupione w tym roku i zimowe M pasują najlepiej.
mindgame mogłabyś zmierzyć ile cm dokładnie wychodzi?
nie są np. mniej rozciągliwe?
Buffalo, ok, ale jutro bo dziś juz nie dam rady.
Letnie L szerokość w pasie bez rozciągania 34cm, po rozciągnięciu na maxa 40cm.
Zimowe M bez rozciagania 35 i też rozciągają się do 40cm.
Zamieszczam zdjęcie porównania wszystkich 4ch i tak jak czułam letnie L wypadają między ziomowymi S i M. Ten zimowy materiał jest grubszy od letnich ale wątpię żeby bez rajtek był wystarczająco ciepły.
Zdjęcie.. te oliwkowe to są letnie L
IMG_20241115_181918.jpg IMG_20241115_181918.jpg
Chcialam potwierdzić słowa Perlicy i podziękować przy okazji za polecajke (również anai) iż leginsy zimowe B Vertigo sa idealne, widać ze jest to styl Schockemohle bo są bardziej dresowe jeśli chodzi o materiał i mają mega miły polarek w środku 💙 będą cieplusie
xxagaxx,
Zazdraszczam
Wszędzie tylko 34, 36
A na słusznych rozmiarów kobitę to nie ma😡
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
16 listopada 2024 14:19
Dziewierz, Jesli to te "Ewelina" to na horze są w rozmiarze 38 i 40 przecenione o 50% a jak ja złość nie ma tam małych 😅
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
16 listopada 2024 16:43
zembria, dokładnie, a też chciałam przecenione upolować 🙁
zembria,
Kurka rurka, gruba jestem , nie wiem czy w 40 się zmieszczę😭
Zazwyczaj biorę 42
No i nie ma niebieskich w tym rozmiarze, z niebieskich tylko 34 😩
A cena zacna… Za niebieskie wychodzi 212 zeta (bez kosztów wysyłki)
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
16 listopada 2024 21:24
Dziewierz, horze i bvertigo zwykle wypadają spore... więc kto wie 😉
zembria, może zaryzykuję… Jakbym wzięła jeszcze czaprak BVertigo, to wysyłka za free
Najwyżej odeślę😎
HorseGloss - ma ktoś doświadczenie z rzeczami od nich? 🙂
Dziewierz, Niektóre Horze faktycznie wypadają takie większe niż węższe. Noszę 36/38 i Horze Daniela 38 miałam luźne w pasie (i w ogóle takie luźne), co akurat było niekomfortowe, więc gdybym kupowała następnym razem, brałabym 36.
Sankaritarina, ja nie ogarniam rozmiarówki Horze. Miałam jeansowe bryczesy w swoim rozmiarze, które były za duże. Kolejne - legginsy jakieś letnie wzięłam mniejsze o rozmiar i były mocno za małe. Teraz mam zimowe w moim rozmiarze i są ok...
Mam też kilka polarów Horze. Jestem spora i noszę rozmiar 42 / XL. Polary z Horze mam M... także ten 😉
_Gaga, ja mam bryczesy z Horze od 40 do 44. Ostatnie 42 są grubo za duże. Także ciut mnie pokonuje kupowanie tam, szczególnie, że już dwukrotnie dostałam od nich etykietę zwrotną z kodem QR (zamiast tego paskowego kodu), którego nie obsługują żadne punkty dookoła mnie i musiałam jechać do siedziby kurierskiej a to mnie mało bawi.
epk, racja. Ale w Pikeurze też mam rzeczy od rozmiaru 40 do 44 i wszystkie leżą dobrze 😉
Tylko 80% mam jednak 42.
_Gaga, wiem wiem, mnie to już pokonuje i chyba odpadam z kupowania w Horze.pl
Chciałam tylko dać znać ze Bvertigo zimowe wypadają dość spore. Mogłam jednak wziąć 36, bo ja nie upycham jednak nic pod spód, ale najwyżej doszyje sobie szlufki 😀
xxagaxx, to ciekawe, bo ja z moimi 34 jestem normalnie czyli że nic pod nie wsadzę, bo też nie mam potrzeby.
Więc są dwie opcje: albo ja przytyłam albo Ty schudłaś 🙃
Perlica, hahah chciałabym schudnąć, pracuje nad tym obecnie, ale jeszcze za wczesnie na efekty 😀 ale porównuje choćby do Schoków (też mam 38) czy nawet Tru Riderów wypadają większe 🙂
_Gaga, epk, Prawda, niestety.... z moich doświadczeń z Horze - stare jeansowe w swoim rozmiarze mam luźne w pasie. Inne jeansowe, rozmiar mniejsze - ciasne. I właśnie model Daniela też był za szeroki w pasie, model Tara wypada podobnie. No ale gacie Active - dobre 🙂😉 Może szyte na różnych krojach....
Ja pamiętam ze przy horze trzeba sie kierowac zasada ze bryczesy zawsze rozmiar mniejsze, a jak masz wąską talię to odpuść (inaczej nawet w rozmiarze -1 bedziesz miec miejsce na ewentualną ciąże). Leginsy z kolei zawsze w rozmiarze swoim lub +1 (tu to juz rozjazd miedzy modelami byl spory) bo inaczej sie nie wcisniesz. Nie wiem czy ona jest jeszcze zasada bo ost raz kupowalam tam gacie do jazdy jakies 3-4 lata temu. Kupilam wtedy z 6 -7 róznych kazdy w 2 rozmiach i finalnie tylko 2 pary mi pasowały 😅
Czy ktoś ma legginsy PS Katja? Jak wypadają rozmiarowo?
Mam inne PS w rozmiarze XL i od początku były na granicy luźności, teraz powoli się robią mocno za luźne. Ale one miały od początku opis, że są duże rozmiarowo, mogłam wziąć mniejsze, ale kosztowały z przesyłką niecałe 200zł więc olałam. Natomiast te będą droższe i nie chcę wtopić.
epk, noszę spodnie 42/44 i Psos Juliette mam L, mam też legginsy Maya Delorez L, legginsy zimowe Zaczess L i bryczesy zaczess również L. Psos są jedyne, w które ma luzie weszłabym w M. Po roku widzę, że są sporo luźniejsze, Maya dużo lepiej trzyma kształt.
Zuzu., Juliette właśnie mam XL i trzeba było brać L, ale w opiniach o tych Katja przewija się, że pas dużo ciaśniejszy. I już sama nie wiem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się