Derki

Dziewierz moje mają wsadzone dodatkowe sprzączki, jakieś paski i jest ok, działa, wszystkie highneck są bez sensu uszyte w tej części jakby koń nie miał się schylać, ale generalnie koncepcja tych derek jest ok. Zastanawiam się nad kupieniem przedłużki, gdzieś widziałam i może to miałoby sens.
Hej, mam głupie pytanie, ale może ktoś z Was mi pomoże. Na moim koniu bardzo dobrze leży derka Start two tone w rozmiarze 145. Chcę kupić coś ciut cieplejszego, ale ten producent, z tego, co widzę, nie robi ocieplanych padokówek. Czy ktoś z Was ma derkę Start w tym rozmiarze i korzysta z innych derek i może mi podpowiedzieć, jakie firmy leżą w podobny sposób? �
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
18 listopada 2024 10:30
November Rain, Ale jak nie robi? Oczywiście że są padokowe z wypełnieniem 🙂 50g, 100g i 200g na pewno. Czy grubsze to nie pamiętam.
zembria, aż z ciekawości wpisałam w google i są głównie 0g, jak znalazlam inną gramaturę to jakieś pojedyncze sztuki. Może firma się zamyka?
18 listopada 2024 10:35
xxagaxx, November Rain, Mój błąd! Rypnęłam się z Yorkiem! 🙉
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
18 listopada 2024 11:25
November Rain, są standardowe, mój ma 145 z horze,hkm, eskadrona, ze starta wywaliłam, bo przeciekał na dolnej części...
Pati2012, dziękuję! Mierzyłam Felixa, hkm i waldhausena i miałam wrażenie, że każda leży inaczej - czytaj źle 🙄
November Rain, - zerknij sobie decatholone derki, one są całkiem fajnie uszyte 🙂
azzawa, dziękuję, brzmi super, ale ja już w końcu odkupiłam Horze od innej pensjonariuszki i jestem też zadowolona. Pod spodem polar, u góry przeciwdeszczowa, myślę, że długo nam posłuży.

Mam tylko jedno pytanie, dajecie taką półtreningówkę nad futro czy pod? Ja dając pod muszę trochę na styk zapinać ją z przodu. Może to się powinno dawać nad futro bezpośrednio pod panel siodła? Jak Wy robicie?
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
18 listopada 2024 13:08
Stajenna 50 g ? Nie za miliony monet ? Szukam czegoś albo z przedłużana szyja albo z małym otworem na szyję ? Tak by kończyła się już za kłębem w stronę uszu . Padokowe tak leżą kavalkade Alaska IV. Ktoś coś ?

Myślałam też nad bawełniana ale to chyba pod spód średnio ? Będzie łapać wilgoć i siano ?
Meise futra nie używam ale próbowałam już pod czaprak i na czaprak bo mam jednotybinkowe siodło i mi najlepiej (ale nie idealnie) pasuje na czaprak i na tybinkę.
adriena, no właśnie ja też daję na czaprak, żeby rant derki konia nie gniótł, ale pod futro i wtedy trochę się męczę z zapięciem. Na tybinkę nie próbowałam w sumie dawać 🤔
Ja jedną zapinam pod futrem a drugą nad, bo się nie mieści pod. Na tybince nie lubię, noga się ślizga
Zuzu., ok, spróbuję właśnie też nad tym futrem zapiąć, bo na styk zapinam te rzepy z przodu 🙂
18 listopada 2024 14:04
Meise, Ja zapinam pod tybinką, na czapraku, spoko leży, nic się nie przesuwa, pod nogą nie czuć.
Moon   #kulistyzajebisty
19 listopada 2024 09:19
W temacie polarów - jaka firma ma obecnie najgrubszy i najmilszy polar?
Schocke? Caball?
Moon, ja mam jedną torpola i jestem zadowolona z jakości polaru.
Moon, caball ma mega gruby polar. Chyba nie widziałam jeszcze tak grubego. Tylko nie ma dużo kolorów obecnie.
19 listopada 2024 10:37
epk, Ja zawsze najpierw pytam co mogą dostać w hurtowni w interesującej mnie gramaturze. Nie wszystko jest na stronie, a mogą ściągnąć na życzenie 😀 I potwierdzam, te najgrubsze to takie koce grube są 😍
Moon, polecam Mattes
Perlica, tak Mattes też ma gruby polar, mam - jestem mega zadowolona ale jak ktoś chce mega gruby to Caball grubszy zdecydowanie.
Moon, kentucky heavy fleece.
Le Mieux ma też gruby polar, ale Kentucky Heavy to chyba najgrubszy.
zembria, aż z ciekawości wpisałam w google i są głównie 0g, jak znalazlam inną gramaturę to jakieś pojedyncze sztuki. Może firma się zamyka?
xxagaxx, raczej się wyprzedały! One są super za tą cene. naprawdę.
Moon   #kulistyzajebisty
22 listopada 2024 08:21
Rzuciły mi się ostatnio w oczy padokówki Kavalkdade. Jak z ich jakością? pokazuje mi że plandeczka Montreal ma 1200D i jest w miłej cenie :P
Interesuje mnie czy będzie ok na suchoklatesika i czy nie wędruje po plecach, tak jak to mi się dzieje w przypadku derek Waldhausena...?
Moon, są superrrrr . W Horsetown masz padokówki 1200d za 280 zł :P
https://horsetown.pl/pl/promotions/2 W kavalkade moja kobyła stoi już chyba 3ci sezon. Jest tak sciurana przez żrebaki, a i tak nie przemaka .
Moon, a wcześniej były za 250 i wszystkie rozmiary, kupiłam na Klamota Alaskę, zdjęcia 2 strony wcześniej.
espana, były za 250 i też kupiłam 3 :P ale juz są po 280 🤷
anetakajper, no widzę, i mało rozmiarów. Ale generalnie gdzieś wcześniej używałam 2 padokówek Kavalkade (1 stara Alaska, dużo gorsza, a 2 nie wiem jaki model), i to były derki, które nigdy się nie przesuwały bez pasów między nogami, no mega dobrze uszyte.
Moon   #kulistyzajebisty
22 listopada 2024 08:43
Dzięki dziewczyny 🙂
Teraz są... jeszcze droższe (szukam plandeki bez wypełnienia) :P
Ale dobrze wiedzieć, może coś upoluję 8-)

Espana, przemawia do mnie, że wypadają sukienkowo 😀
Daj znać czy to zapięcie na klacie Ci nie wędruje i nie rozjeżdżają się poły
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się